vr 8 november 2019 20:00
Eredivisie
Linssen (49)
1
2
Joel Asoro (13)
Joel Asoro (31)
13
Joel Asoro
31
Joel Asoro
46
Matavz voor Grot
49
Linssen
56
Samir Memisevic voor Kaj Sierhuis
66
Charlison Benschop voor Ajdin Hrustic
67
Bazoer
74
Darfalou voor Lelieveld
81
Samir Memisevic
87
Mo El Hankouri
89
Sam Schreck voor Joel Asoro
0
45
90

Vitesse - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
14 oktober 2019

Speeldatum: Vrijdag 8 november
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Stadion Gelredome te Arnhem
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN

Verkoopperiode leden Supportersvereniging:
BUS: 15-10-19, 09.00 uur - 21-10-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS: 15-10-19, 09.00 uur - 21-10-19, 17.00 uur via de FanCorner
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC

Verkoopperiode Voorrangsgroep:
BUS/EV 22-10-19, 09.00 uur - 28-10-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 22-10-19, 09.00 uur - 28-10-19, 17.00 uur via de FanCorner

Verkoopperiode Club-Seizoenkaarthouders:
BUS/EV 29-10-19, 09.00 uur - 6-11-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 29-10-19, 09.00 uur - 6-11-19, 17.00 uur via de FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 32,- (lid SV EUR 29,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 15:00 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard

Eigen Vervoer
Vak = Eigen Vervoer
Prijs = EUR 9.00
Omwisselplaats: Parkeerterrein gastenvak te Arnhem
Omwisseltijd: 19.00 uur en 20.00 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
1000

Maximaal aantal eigen vervoer kaarten
360

Extra informatie

- Supporters met een Eigen Vervoer kaart dienen verplicht te parkeren op parkeerterrein gastenvak;
- Na afloop van de wedstrijd geldt er een ophoudprocedure van ongeveer 15-20 minuten;
- In het Gelredome geldt een rookverbod, er kan enkel bij de tourniquets van het gastenvak worden gerookt.

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.
Algemene informatie uitwedstrijden

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

7 november 2019

FC Groningen speelt vrijdagavond (8 november) in Gelredome tegen Vitesse. Het duel tussen de nummers 5 en 9 van de Eredivisie begint om 20.00 uur. Er zullen 279 FC Groningen-supporters afreizen naar Arnhem. Trainer Danny Buijs wil met zijn ploeg een goed vervolg geven aan de thuiszege van afgelopen zondag tegen Willem II.

Na twaalf speelronden heeft FC Groningen inmiddels 17 punten te pakken en dat zijn er al twee meer dan afgelopen seizoen in de winterstop. “Veel slechter dan vorig jaar had het ook niet gekund,” glimlacht Buijs met een knipoog. “We hebben afgelopen zondag voor het eerst een goed resultaat gekoppeld aan een zeer behoorlijke wedstrijd in balbezit. Daar zijn we blij mee en geeft een goed gevoel. De afgelopen dagen hebben we gemerkt dat veel mensen er positief en enthousiast over waren. Zo willen we vooral onze thuiswedstrijden natuurlijk vaker spelen.”

Fanatieke supporters
Buijs waakt ervoor om te denken dat FC Groningen nu spreekwoordelijk achterover gaat leunen. “We moeten er nu juist voor zorgen dat we de vorm van afgelopen zondag doortrekken in de komende periode,” aldus de trainer. “We hebben centrale verdedigers gezien die durven in te dribbelen, spelers die diepte hebben zonder bal en spelers die vooruit durven te draaien en te spelen. Misschien heeft het geholpen dat Willem II koos om van speelhelft te wisselen en we in de eerste helft meteen richting de fanatieke supporters (Tonny van Leeuwen Tribune – red.) speelden,” vertelt Buijs.

Afwezig
Het drietal Michael Breij, Ramon Pascal Lundqvist en Gabriel Gudmundsson is vrijdagavond tegen Vitesse nog niet van de partij. Het trio traint al wel weer volop mee met de eerste selectie, maar het competitieduel in Arnhem komt voor hen te vroeg. Azor Matusiwa vormt het enige vraagteken in aanloop naar het treffen met Vitesse. “We hebben na afgelopen zondag geen directe redenen om de basiself aan te passen en dus is de kans groot dat we met dezelfde namen gaan starten. Overigens geloof ik er niet zo in dat je zoveel mogelijk met dezelfde ploeg moet spelen, ook al win je,” stelt Buijs. “We kijken vooral per wedstrijd naar wat nodig is om de tegenstander te verslaan.”

Moeilijk te verslaan
Tegenstander Vitesse heeft de afgelopen twee wedstrijden verloren en zal voor eigen publiek ongetwijfeld zinnen op sportieve revanche. Buijs: “Zij beschikken over gevaarlijke spelers, die makkelijk een goal kunnen maken en daarnaast over een paar jongens die een verleden bij FC Groningen hebben. Vorig seizoen hebben we gezien dat dit iets extra’s bij hen kan losmaken. We hebben zelf niet de ploeg om andere teams te kunnen onderschatten. Maar we zijn zelf ook heel moeilijk te verslaan als wij ons niveau halen en daarnaast de organisatie op orde hebben. Met de interlandperiode op komst, willen we graag een gunstig resultaat boeken in Arnhem.”

8 november 2019

FC Groningen wist vrijdagavond voor het eerst sinds 2008 een competitiewedstrijd te winnen op bezoek bij Vitesse, 1-2. Joel Asoro maakte voor rust twee treffers voor de Trots van het Noorden. Bryan Linssen scoorde na rust tegen. Door de winst stijgt de FC in ieder geval voor een dag naar de zesde plaats op de ranglijst.

191108EOB8693

Trainer Danny Buijs begon met dezelfde elf namen waarmee FC Groningen vorige week overtuigend won van Willem II. De Trots van het Noorden begon net als afgelopen zondag voortvarend aan het duel. Kaj Sierhuis werd in de beginfase op randje van buitenspel nog teruggefloten, maar zette even later met Ahmed El Messaoudi een combinatie in de as van het veld op. Het schot van Sierhuis werd nog gestopt, maar Joel Asoro schoot beheerst de rebound tegen de touwen, 0-1. Een goed begin in het eerste kwartier.

Vitesse had enkele minuten nodig om de dreun te incasseren, maar werd vlak voor het half uur twee keer gevaarlijk met schoten van voormalig FC’er Bryan Linssen. Keeper Sergio Padt tikte de eerste inzet over en het tweede schot op de lat. De doelman was direct daarna belangrijk met een goede lange bal. Sierhuis kopte door en Asoro dook achter de verdediging van de Arnhemmers op. De Zweed liep door op de keeper en rondde keurig af, zijn tweede van de avond, 0-2. Sierhuis schoot op slag van rust nog een vrije trap van grote afstand op de lat waarna het rustsignaal klonk.
 
Na rust begon de thuisploeg flitsend en kwam het na vijf minuten spelen terug in de wedstrijd. Linssen anticipeerde op een lange bal van achteruit en schoot raak, 1-2. Vitesse rook bloed en begon aan te dringen, maar doelman Padt stak een stokje voor de opmars van de Arnhemmers. Meerdere fantastische reddingen van de keeper volgden elkaar op. Padt heerste in zijn doelgebied. 
 
Scheidsrechter Serdar Gözübüyük bepaalde de extra tijd op liefst zeven minuten waardoor de 279 meegereisde FC-supporters nog langer met zweethanden naar de wedstrijd moesten kijken. In de extra tijd was FC Groningen echter het dichtst bij een treffer, maar zowel Mo El Hankouri als invaller Charlison Benschop konden een counter niet doeltreffend afronden. Na ruim 97 minuten spelen werd afgefloten, konden alle FC'ers op veld en tribune juichen en won FC Groningen op bezoek bij Vitesse, 2-1. Zodoende zet FC Groningen de goede reeks voort. 

Stem hier voor de Office Centre Man of the Match 

feest

Gerelateerd nieuws