zo 27 oktober 2019 12:15
Eredivisie
Faik (45) (P)
1
1
Charlison Benschop (73) (P)
45
Faik
46
Joel Asoro voor Ajdin Hrustic
73
Charlison Benschop
78
Halilovic voor Odgaard
79
Samir Memisevic voor Kaj Sierhuis
80
Bruijn voor Ejuke
85
Sam Schreck voor Charlison Benschop
88
Dreyer voor Veerman
0
45
90

SC Heerenveen - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
29 augustus 2019

Speeldatum: zondag 27 oktober
Aanvang: 12:15 uur
Locatie: Abe Lenstra Stadion
Competitie: Eredivisie 

KOOP KAARTEN

Verkoopperiode leden Supportersvereniging:
BUS: 01-10-19, 09.00 uur - 07-10-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS: 01-10-19, 09.00 uur - 07-10-19, 17.00 uur via de FanCorner
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC

Verkoopperiode Voorrangsgroep:
BUS/EV 08-10-19, 09.00 uur - 14-10-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 08-10-19, 09.00 uur - 14-10-19, 17.00 uur via de FanCorner

Verkoopperiode Club-Seizoenkaarthouders:
BUS/EV 15-10-19, 09.00 uur - 24-10-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 15-10-19, 09.00 uur - 24-10-19, 17.00 uur via de FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 32,- (lid SV EUR 29,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 09:15 (n.a.v. aantallen supporters kan deze tijd nog worden aangepast)
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard

Autocombi
Vak = Car
Prijs = EUR 9.00
Omwisselplaats: P+R Hoogkerk
Omwisseltijd: 10:30 uur - 11:00 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
1200

Maximaal aantal autocombi kaarten
300

Extra informatie

- Auto's dienen verplicht te parkeren op parkeerplaats P5A te Heerenveen, routebeschrijving en parkeerkaart wordt verstrekt op de omwisselplaats.
- Supporters mogen niet reizen met openbaar vervoer en een bezoek aan de binnenstad van Heerenveen is niet toegestaan.

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.
Algemene informatie uitwedstrijden

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

 

25 oktober 2019

Trainer Danny Buijs maakt in de aanloop naar sc Heerenveen-FC Groningen vermoedelijk één aanpassing in zijn basiselftal. Kaj Sierhuis maakt zijn rentree in de startopstelling en dat gaat komende zondag (27 oktober, aftrap 12.15 uur) ten koste van Bart van Hintum. “Ons grote verbeterpunt is kansen creëren en goals maken,” aldus de FC-trainer.

FC Groningen speelde afgelopen zondag in het Hitachi Capital Mobility Stadion al met twee spitsen toen Mo El Hankouri naast Charlison Benschop in de aanval stond opgesteld. “El Hankouri geeft een andere invulling aan die positie dan bijvoorbeeld Ramon Pascal Lundqvist die je toch meer als een ‘nummer 10’ kunt beschouwen. Elke type speler geeft weer een andere invulling aan de speelwijze. Kaj Sierhuis is de laatste weken in vorm en heeft in wedstrijden van het tweede elftal, in oefenduels en natuurlijk afgelopen zondag tegen Sparta Rotterdam laten zien dat hij voor goals kan zorgen. Dus is dit voor ons het logische moment om voor de combinatie Benschop en Sierhuis te kiezen.”

Afwezig
Buijs wordt in zijn keuze voor de basiself beperkt door een drietal afwezigen. Michael Breij is niet wedstrijdfit, Gabriel Gudmundsson heeft knieklachten en Ramon Pascal Lundqvist kampt met een kwetsuur aan een enkel. Voor laatstgenoemde bestaat er een kans dat hij wel een plek in de wedstrijdselectie van maximaal 23 spelers zal krijgen.

In een terugblik op het eerst blok van tien wedstrijden is Buijs tevreden over het verdedigende spel en daarnaast over de bereidheid en energie van zijn team. Uit een recent ‘data-overleg’ binnen de technische staf is gebleken dat die constatering ook wordt gestaafd door de waarden die worden gemeten. In het creëren van kansen en het maken van goals moet het team de komende fase van de competitie stappen gaan zetten. Buijs: “Dat is ons grote verbeterpunt voor de komende periode. Vooral aan de bal moet het beter.”

Tegenstander
Met sc Heerenveen treft FC Groningen een tegenstander die in eigen huis nog ongeslagen is, maar ook pas in de meest recente thuiswedstrijd – op 5 oktober – de eerste thuiszege van het seizoen pakte. “Ze maken op mij een goede indruk,” aldus Buijs op het persmoment op vrijdagmiddag. “Ze spelen 4-3-3 met gevaarlijke vleugelspitsen die ‘op de brommer zitten’ als ze de kans krijgen in de omschakeling. Zij durven te voetballen en zetten vaak ‘hoog druk’. Ook hun centrale verdedigingsduo is een sterk punt. Ze beschikken over een goede mix van talent en ervaring. We zijn ons bewust van de extra sentimenten die er spelen tussen Groningen en Friesland. Wij zijn zondagmiddag dan misschien niet de favoriet, maar net als in elke wedstrijd zullen we vol voor de overwinning gaan!”

buijs wijst
27 oktober 2019

FC Groningen heeft zondagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij sc Heerenveen. Daardoor is de Trots van het Noorden al vijf seizoenen ongeslagen in het Abe Lenstra Stadion. De doelpunten vielen uit strafschoppen. Charlison Benschop schoot in de tweede helft raak vanaf de stip, Hicham Faik benutte voor rust een penalty van sc Heerenveen. 

raak benschop

Spits Kaj Sierhuis begon in de basis naast Charlison Benschop. Mo El Hankouri kreeg een vrije rol vanaf de zijkant, Django Warmerdam ging een linie naar achteren en speelde als linksback.
 
Beide ploegen waren voor rust aan elkaar gewaagd. Heerenveen zette in de beginfase de Groningers onder druk, maar de FC kwam steeds beter in de wedstrijd. Ajdin Hrustic was na een half uur spelen dicht bij een goal na een knap schot van grote afstand.
 
Hét moment van de eerste helft, die liefst ruim 53 minuten duurde en waarover lang werd nagepraat, vond echter plaats in de blessuretijd. SC Heerenveen kreeg na het checken van de beelden een strafschop. Deyovaisio Zeefuik kreeg de bal op zijn hand en VAR Joey Kooij riep scheidsrechter Allard Lindhout naar de zijkant. Hicham Faik benutte de penalty waardoor de FC met een achterstand de rust in ging, 1-0.
 
Joel Asoro maakte in de tweede helft zijn opwachting als vervanger van Ajdin Hrustic. FC Groningen kreeg direct na rust een mogelijkheid op de gelijkmaker, toen Mo El Hankouri al vallend de bal met een grote boog over keeper Warner Hahn schoot en zijn inzet op de kruising tussen paal en lat plofte. Mike te Wierik werd na 68 minuten spelen vastgehouden in het strafschopgebied, maar er volgde geen penalty.
 
De strafschop voor FC Groningen kwam er enkele minuten later wel, toen een voorzet van Kaj Sierhuis tegen een Friese arm aan kwam. Charlison Benschop mocht net als vorige week aanleggen en schoot onberispelijk binnen, 1-1.
 
Sierhuis ging vlak daarna naar de kant en werd vervangen door Samir Memisevic, de eerste Eredivisieminuten voor de Bosniër van dit seizoen. Sergio Padt stopte in de slotfase nog een kopbal van Botman waardoor de Derby van het Noorden in Friesland voor de vierde achtereenvolgende keer gelijk eindigde, 1-1. 

Komende woensdag gaat FC Groningen wederom naar Friesland voor de bekerwedstrijd tegen Harkemase Boys, aftrap woensdag 30 oktober 19.45 uur. Volgende week zondag, 3 november om 14.30 uur, is Willem II tijdens speelronde 12 van de Eredivisie te gast in het Hitachi Capital Mobility Stadion.  

el messaoudi

Gerelateerd nieuws