zo 20 oktober 2019 14:30
Eredivisie
Kaj Sierhuis (85)
Charlison Benschop (90) (P)
2
0
49
Auassar
57
Dervisoglu
59
Daniël van Kaam voor Bart van Hintum
60
Veldwijk voor Dervisoglu
68
Kaj Sierhuis voor Ajdin Hrustic
72
Piroe voor Ache
81
Gabriel Gudmundsson voor Azor Matusiwa
85
Kaj Sierhuis
86
D. Duarte voor Smeets
87
D. Duarte
90
Coremans
90
Charlison Benschop
0
45
90

FC Groningen - Sparta Rotterdam

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
20 oktober 2019

FC Groningen speelt vanmiddag, zondag 20 oktober, voor het eerst dit seizoen, op het favoriete aanvangstijdstip van 14.30 uur een thuiswedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De vrije ticketverkoop loopt via de reguliere kanalen tot aan de aftrap van de wedstrijd. Het stadion en de kassa’s openen op deze eerste zondag van de herfstvakantie om 13.00 uur. Tickets zijn online voor alle tribunes zonder restricties verkrijgbaar vanaf 11 euro (voor jeugd tot 12 jaar).

Nieuwsbrief-button-oranje-bestel-nu-kaarten

Wat betreft de bereikbaarheid van het Hitachi Capital Mobility Stadion moet er rekening worden gehouden met mogelijke vertraging vanuit de richting Helpman. Ook rijden er in verband met werkzaamheden geen treinen op het traject tussen Zuidhorn en Groningen. Kijk voor de actuele verkeerssituatie op:
www.groningenbereikbaar.nl

Koeman Familie Tribune
Bezoekers op de Koeman Familie Tribune zullen voor het eerst kennis maken met nieuwe bewegwijzering. De vak- en rij-aanduidingen op deze tribune zijn compleet vernieuwd en beter leesbaar. Deze tribune is volledig rookvrij en ook die aanduiding zal door de nieuwe uitingen beter voor iedereen zichtbaar zijn.

Homoacceptatie
Alle aanvoerders in de Eredivisie dragen deze speelronde de regenboog-aanvoerdersband. Daarmee geven de club een statement af voor homoacceptatie in de voetbalwereld.

Zo’n vijftig jongens en meisjes van maximaal negen jaar oud zijn zondagmiddag voor het eerst bij een thuiswedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Door een actie met de leden van de verenigingen binnen het Amateurconvenant FC Groningen, kunnen deze kinderen eenmalig gratis kennismaken met een wedstrijdbezoek van het eerste elftal van FC Groningen.

26Wedstrijdactie FC Groningen Horeca

Wedstrijdactie FC Groningen Horeca
FC Groningen Horeca​ heeft ook voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam een mooie aanbieding. Een kleine beker fris of bier plus een candybar zijn zondagmiddag verkrijgbaar voor slechts €2,50.

18 oktober 2019

FC Groningen speelt aanstaande zondagmiddag in het Hitachi Capital Mobility Stadion op het favoriete aanvangstijdstip van 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Sparta. De Rotterdammers bivakkeren na negen speelronden in de bovenste helft van de ranglijst. FC-trainer Danny Buijs heeft een nagenoeg fitte selectie tot zijn beschikking voor het vijfde thuisduel van het Eredivisie-seizoen 2019/2020.

De afgelopen Eredivisiewedstrijd werd twee weken terug gespeeld tegen RKC Waalwijk en voor eigen publiek met 3-0 gewonnen. Inmiddels lag de competitie voor FC Groningen al voor de derde keer een weekend stil. “Normaal gesproken heb je voor de winterstop driemaal een interlandweekend en na de winterstop nog één,” aldus FC-trainer Buijs. “Maar nu is dat er – door omstandigheden – voor ons één extra. Het is fijn dat we de komende periode weer in een vast ritme spelen en bovendien om ‘het echie’. Met alle spanning en druk die daarbij komt kijken, geeft dat extra invulling aan de week.”

Vraagtekens
Buijs heeft een nagenoeg complete selectie tot zijn beschikking. Django Warmerdam keert terug van een schorsing van één duel. Aanvaller Romano Postema is er niet bij. Die reist maandag met Oranje onder-18 af naar Brazilië, waar het WK onder-17 wordt gespeeld, en zal zich zondag al in Zeist melden. “Mooi voor Romano,” aldus Buijs. “Hij gaat geweldige ervaringen opdoen en daar zullen wij verderop in het seizoen weer profijt van hebben.”

Achter de inzetbaarheid van Ramon Pascal Lundqvist (enkelblessure) en Mike te Wierik (kuit) staan nog vraagtekens. “De kans dat Lundqvist kan spelen is minder groot dan de mogelijkheid dat Te Wierik in de basis start. We zullen kijken hoe deze jongens de vrijdagtraining hebben doorstaan en zaterdag is nog de afsluitende training.”

Tegenstander
Bij tegenstander Sparta Rotterdam is collega-trainer Henk Fraser een oude bekende voor Buijs, zo vertelt de FC-coach. “Henk was bij Feyenoord in de A1 (huidige onder-19 – red.) nog mijn jeugdtrainer en heeft zijn sporen inmiddels verdiend. Dit jaar doet hij het met zijn ploeg prima. Nadat we in de voorbereiding tegen Sparta oefenden (4-2 verlies – red.), heb ik al in mijn omgeving gezegd dat Sparta wel eens de verrassing van het seizoen zou kunnen worden. Ze hebben het goed voor elkaar met een team waarin een mix van ervaren spelers en jonge jongens zit. Ik verwacht dat ze dit seizoen niet meer in de problemen gaan komen.”

Formatie
In de oefenwedstrijd tegen het Duitse Preuβen Münster (2-1 winst) experimenteerde Buijs met drie centrale verdedigers. “We deden dat om drie redenen: ten eerste omdat we spelers zoveel mogelijk op hun vaste positie minuten wilden laten maken, ten tweede om uit te proberen of die manier van spelen ons ook in aanvallend opzicht meer kansen zou opleveren en ten derde omdat de tegenstander in een 5-3-2-formatie speelde. Een in Nederland amper gehanteerde speelwijze. Zondagmiddag zullen we gewoon weer in onze vertrouwde 4-2-3-1-formatie aan de aftrap staan tegen Sparta Rotterdam. En in eigen huis willen we ons voor het eigen publiek van onze beste kant laten zien!”

20 oktober 2019

FC Groningen heeft zondagmiddag met 2-0 gewonnen van Sparta Rotterdam. De Trots van het Noorden schoot in de slotfase van het duel twee keer raak. Invaller Kaj Sierhuis opende de score na 85 minuten spelen, collega-spits Charlison Benschop benutte in blessuretijd een penalty. Keeper Sergio Padt stopte vlak na rust een strafschop van Sparta. 

Warmerdam voorlangs

Bij FC Groningen keerde Django Warmerdam na zijn schorsing terug in de basisopstelling. De middenvelder kreeg na 8 minuten spelen de grootste mogelijkheid van de thuisploeg voor rust. Via een combinatie met Ajdin Hrustic kwam Warmerdam aan de linkerkant van het doel uit en schoot hard voorlangs.
 
De organisatie van beide ploegen stond dusdanig dat het voor de tegenstander lastig was om doorheen te spelen. Sparta werd twee keer gevaarlijk via Halil Dervisoglu die een kopbal gestopt zag worden door Sergio Padt en Charlison Benschop kopte een inzet van de Sparta-aanvaller van de lijn. Verder konden beide ploegen geen grote kansen noteren voor de pauze.

padt strafschop

Na rust was het Mo El Hankouri die direct een goede kans kreeg, maar via een tegenstander naast schoot. De beste mogelijkheid was echter voor Sparta, nadat scheidsrechter Kevin Blom, na het bestuderen van beelden, naar de stip wees vanwege een overtreding van Deyovaisio Zeefuik. Padt stopte de penalty van Bryan Smeets en hield daarmee de 0-0 op het bord.
 
Kaj Sierhuis kwam 20 minuten voor tijd in het veld en zijn invalbeurt gaf de ploeg energie. Ahmed El Messaoudi raakte een kwartier voor tijd de paal en Zeefuik schoot hard over. Sierhuis zelf brak in de 85ste minuut de ban. De spits draaide goed weg bij zijn tegenstander, dacht niet na en schoot hard en laag raak met links, 1-0.
 
Sierhuis gaf alles tijdens zijn invalbeurt en ging in de blessuretijd door op een lange bal van achteruit. Hij kwam in botsing met keeper Tim Coremans, die de spits daarna een kopstoot gaf. Rood voor de doelman, penalty voor Groningen. Charlison Benschop mocht aanleggen en besliste de wedstrijd koeltjes, 2-0. Het is voor de Trots van het Noorden de derde thuisoverwinning op rij.

Sierhuis goal

Gerelateerd nieuws