vr 4 oktober 2019 20:00
Eredivisie
Mike te Wierik (21)
Charlison Benschop (38)
Gabriel Gudmundsson (78)
3
0
20
Delcroix
21
Mike te Wierik
38
Charlison Benschop
46
Bakari voor Drost
54
Rienstra
55
Charlison Benschop
56
Elbers
61
Sow voor Tahiri
66
Gabriel Gudmundsson voor Ramon Pascal Lundqvist
71
Ko Itakura
74
Romano Postema voor Ajdin Hrustic
78
Gabriel Gudmundsson
86
Daniël van Kaam voor Charlison Benschop
90
Bart van Hintum
0
45
90

FC Groningen - RKC Waalwijk

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
19 augustus 2019

Speeldatum: vrijdag 4 oktober 2019
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten
Voorverkoop: Twee per (Seizoen) Clubcard 
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 03-09-19, 09.00 uur t/m 09-09-19, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner FC Groningen 03-09-19, 09.00 t/m 09-09-19, 17.00 uur Voorverkoop
Internet 10-09-19, 09.00 uur t/m 04-10-19, 20.00 uur Vrije Verkoop
FanCorner Groningen 10-09-19, 09.00 uur t/m 04-10-19, 17.00 uur Vrije Verkoop

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

Parkeren 
Locatie & informatie
P2 Parkeerkuil Vergunninghouders
P3 Bornholmstraat betaald parkeren, € 5.- per wedstrijd, 5 minuten loopafstand
P4 Gastenparkeerplaats Bezoekende club

MIVA P-Plaats met Gem. invalidekaart: P1
Invalide busvervoer naar alle entree's tot 45 min. voor aanvang wedstrijd

Pendelbus P & R Hoogkerk: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour
Pendelbus P & R Haren: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour

Openingstijden
Stadion: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd
Kassa en infobalie: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd, ingang 2

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kortingen
De jeugdkorting van € 5.- is voor jongeren geboren na 01-07-2001.
De jeugdkorting van € 7.- is voor jongeren geboren na 01-07-2007.

Rookvrij
De Koeman familietribune is rookvrij. 
 

3 oktober 2019

Trainer Danny Buijs blikte donderdagmiddag na afloop van de afsluitende training vooruit op de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen RKC Waalwijk. Het duel in het Hitachi Capital Mobility Stadion begint morgenavond (vrijdag 4 oktober) om 20.00 uur. “Dit zijn de thuiswedstrijden die we moeten winnen,” aldus de FC-coach.

In de aanloop naar het duel in de negende speelronde van de Eredivisie heeft de hoofdtrainer veel keuze binnen zijn spelersselectie. Django Warmerdam is geschorst en daarnaast is alleen Michael Breij niet inzetbaar. Samir Memisevic en Kaj Sierhuis zijn terug bij de wedstrijdselectie. Als vervanger van de geschorste Warmerdam zal Buijs vermoedelijk een keuze maken tussen Mo El Hankouri en Gabriel Gudmundsson.

Over de ruime keuze in zijn selectie zegt de hoofdtrainer van de Trots van het Noorden: “Het is een grote groep en reken maar dat tien van de twaalf spelers die vrijdagavond op de bank zitten, eigenlijk vinden dat ze in de basis hadden moeten staan. Voor de vier meest aanvallende posities hebben we tien of elf spelers tot onze beschikking. Daarin is de concurrentie groot. Aan elke speler bieden we maatwerk en we houden de ontwikkeling van elk individu scherp in de gaten.”

Kwijt
Spelers die vrijdagavond tegen RKC niet in actie komen, kunnen hun speelminuten maandagavond maken als FC Groningen 2 op bezoek gaat bij SC Cambuur. Buijs: “Verder zou je graag een heleboel dingen en combinaties van spelers uitproberen op de trainingen, maar daarbij is de tijd in deze periode helaas beperkt. De aanloop naar de wedstrijd tegen RKC Waalwijk was drie dagen en volgende week zijn we zomaar weer elf spelers voor een periode van tien tot twaalf dagen kwijt wegens interlandverplichtingen.”

Rondom de uitwedstrijd tegen Ajax was het vermeende tijdrekken van FC Groningen onderwerp van gesprek, waarbij Django Warmerdam met zijn tweede gele kaart werd bestraft door arbiter Björn Kuipers en dus tegen RKC Waalwijk een schorsing moet uitzitten. “Er is bij ons niet bewust aandacht besteed aan tijdrekken in de aanloop naar deze wedstrijd,” aldus Buijs. “Het is een kwestie van leren aanvoelen wat een wedstrijd op een bepaald moment nodig heeft. In Nederland valt ‘tijdrekken’ sowieso erg mee als je het vergelijkt met andere landen. Het idee van ‘zuivere speeltijd’ spreekt me wel aan en is zeker interessant om te onderzoeken.”

Identiteit
De promovendus en hekkensluiter van de Eredivisie is morgenavond (vrijdag) te gast in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Buijs zegt over de Brabantse tegenstander: “RKC Waalwijk heeft een groep die ook graag de eigen identiteit wil bewaken. Sommigen noemen het naïef, maar ik denk dat het op langere termijn zeker resultaten voor ze gaat opleveren door automatismen en vastigheden die er gaan ontstaan.”

“We zullen in deze wedstrijd vooral naar onszelf moeten kijken. Als we ons niveau halen, hoeven we voor RKC zeker niet bang te zijn. Maar wedstrijden die we ‘even appeltje-eitje’ winnen, zijn er voor FC Groningen weinig bij. We zullen tegen RKC vooral aan de bal goede dingen moeten laten zien, anders kunnen we toch kwetsbaar worden. Alleen goed verdedigen is tegen RKC zeker niet voldoende.”

buijs wijst
4 oktober 2019

Een zeer effectief FC Groningen heeft vrijdagavond ruim gewonnen van RKC Waalwijk. Het werd 3-0 in het Hitachi Capital Mobility door doelpunten van Mike te Wierik, Charlison Benschop en Gabriel Gudmundsson. Voor de laatstgenoemde twee spelers was het hun eerste officiële goal namens de Trots van het Noorden.

Padt redding

FC Groningen startte met één wijziging in de basisopstelling. Mo El Hankouri verving de geschorste Django Warmerdam. Samir Memisevic behoorde voor het eerst dit seizoen weer tot de wedstrijdselectie.
 
Sergio Padt speelde zijn 100ste wedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion en was in het eerste kwartier belangrijk met twee sterke reddingen. Eerst in een één tegen één versus Stanley Elbers en later via een uitstekende reflex op Dylan Vente die van dichtbij schoot.
 
Groningen werd voor het eerst gevaarlijk na ruim 20 minuten spelen. En het was direct raak. Een goed aangesneden vrije trap van Ajdin Hrustic, werd hard binnengekopt door aanvoerder Mike te Wierik, 1-0. Ruim een kwartier later maakte Charlison Benschop zijn eerste voor FC Groningen. De spits rondde een voorzet van Deyovaisio Zeefuik prima af en gleed de bal van dichtbij in het doel, 2-0. Het was tevens de ruststand, omdat jubilaris Padt, op slag van rust, nog een keer katachtig de bal onder de lat vandaan tikte.
 
FC Groningen kon direct na rust niet echt grote kansen creëren. Benschop kon na een uur spelen net niet bij een voorzet van de zijkant en Hrustic kreeg na 73 minuten na een mooie combinatie een goede schietkans. Invaller Gabriel Gudmundsson schoot enkele minuten later wel raak nadat hij vanuit een corner de bal voor de voeten kreeg en keihard binnen schoot, 3-0.
 
Ook de door FC Groningen opgeleide Romano Postema en Daniël van Kaam mochten invallen. Voor Van Kaam waren het zijn eerste minuten in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De middenvelder kreeg vlak voor tijd nog een goede schietkans, maar stuitte op de keeper. FC Groningen ging zorgvuldig om met de mogelijkheden en won uiteindelijk ruim van RKC, 3-0. 

Hrustic

Gerelateerd nieuws