za 28 september 2019 19:45
Eredivisie
Martinez (76)
Huntelaar (79)
2
0
6
Mike te Wierik
8
Django Warmerdam
58
Huntelaar voor Neres
64
Mo El Hankouri voor Ramon Pascal Lundqvist
67
Dest voor Mazraoui
70
Gabriel Gudmundsson voor Ajdin Hrustic
73
Django Warmerdam
75
Tagliafico
76
Martinez
79
Huntelaar
82
De Jong voor Tadic
83
Amir Absalem voor Charlison Benschop
0
45
90

Ajax - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
16 augustus 2019

Speeldatum: zaterdag 28 september
Aanvang: 19:45 uur
Locatie: Johan Cruijff ArenA te Amsterdam
Competitie: Eredivisie 

KOOP KAARTEN

Verkoopperiode leden Supportersvereniging:
BUS: 03-09-19, 09.00 uur - 09-09-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS: 03-09-19, 09.00 uur - 09-09-19, 17.00 uur via de FanCorner
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC

Verkoopperiode Voorrangsgroep:
BUS/EV 10-09-19, 09.00 uur - 16-09-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 10-09-19, 09.00 uur - 16-09-19, 17.00 uur via de FanCorner

Verkoopperiode Club-Seizoenkaarthouders:
BUS/EV 17-09-19, 09.00 uur - 26-09-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 17-09-19, 09.00 uur - 26-09-19, 17.00 uur via de FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 32,- (lid SV EUR 29,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 15:45 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard

Vrij Vervoer
Vak = VV
Met Openbaar Vervoer reizen en met auto reizen naar Amsterdam
Prijs = EUR 15.00
Omwisselplaats: ingang gastenvak te Amsterdam
Omwisseltijd: 18:30 uur - 19:45 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
800


Extra informatie

- Vrij Vervoer kaarten kunnen zowel met openbaar vervoer als met de auto afreizen naar Amsterdam;
- Supporters die met de auto naar Amsterdam reizen kunnen op eigen gelegenheid een parkeerplaats zoeken, supporters kunnen vooraf een parkeerplaats online reserveren via onlineticket
- In de Johan Cruijff Arena geldt een rookverbod;
- In het gastenvak van de Johan Cruijff ArenA kan alleen met PIN betaald worden

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.
Algemene informatie uitwedstrijden

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.
 

27 september 2019

FC Groningen speelt drie dagen na de met 3-1 verloren uitwedstrijd tegen PSV alweer een volgend duel, nu op bezoek bij Ajax. De aftrap in de Johan Cruijff ArenA is zaterdagavond om 19.45 uur. De selectie van trainer Danny Buijs is vermoedelijk weer iets ruimer dan afgelopen woensdagavond.

Voor het duel met de Amsterdammers sluiten mogelijk Gabriel Gudmundsson en Nicklas Strunck weer aan na blessures die hen enkele weken aan de kant hielden. Samir Memisevic is nog niet van de partij. De komende twee weken zal de Bosniër voluit meetrainen met de eerste selectie en als dat goed verloopt, zal hij wedstrijdritme moeten opdoen. Kaj Sierhuis is tegen zijn oude club Ajax ook nog niet inzetbaar, net als Michael Breij.

Efficiënt
FC Groningen gaf afgelopen woensdag weinig weg in het uitduel bij PSV, maar Buijs zag wel drie van de vier Brabantse schoten op de goal tot doelpunt promoveren. “Hoewel wij per wedstrijd maar weinig kansen en mogelijkheden weggeven, zijn de tegenstanders behoorlijk efficiënt. Over de gehele competitie zal zich dat ongetwijfeld weer normaliseren. Tot nu toe hadden we op basis van spelbeeld en kansenverhoudingen wel een paar punten meer moeten hebben.”

De tweede tegengoal in Eindhoven zag Buijs als een teamprestatie, maar dan in negatief opzicht. Meteen na afloop gaf hij al aan er ‘pissig’ over te zijn. “Dit zijn zaken die we misschien wel twintig keer hebben behandeld op de training, ook met beelden. En dan laten we in die situatie als ploeg achter elkaar steken vallen en kan uiteindelijk Sergio die bal van Dumfries ook niet keren.”

Gewaarschuwd
In verdedigend opzicht is FC Groningen zaterdagavond gewaarschuwd. Afgelopen woensdag stond Fortuna Sittard tegen Ajax bij rust nog op 0-0, maar liepen de Amsterdammers in de tweede helft uit naar 5-0. “De openingsgoal was een voorbeeld van hun kwaliteiten. Bij balbezit van Fortuna werd een breedtepass onderschept en via twee tussenstations kon Promes de bal in de tegenaanval zo binnentikken. We moeten in Amsterdam zelf aan de bal meer brengen dan afgelopen woensdag tegen PSV, maar ook niet overdrijven. Juist bij balbezit moeten we zelf ook zuinig zijn en de juiste keuzes maken. Je zult geen acht of negen kansen krijgen tegen Ajax; in die drie of vier momenten die je krijgt, zul je moeten toeslaan.”

Danny Buijs persconferentie
28 september 2019

FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Ajax met 2-0 verloren. Doelpuntenmakers aan de kant van de Amsterdammers waren Lisandro Martinez en Klaas-Jan Huntelaar. De goals werden gemaakt in het laatste kwartier van de wedstrijd. Groningen stond toen net met tien man nadat Django Warmerdam zijn tweede gele kaart ontving vanwege het -volgens de scheidsrechter- nemen van te veel tijd bij een spelhervatting.

Zeefuik

FC Groningen startte met dezelfde basisopstelling als in de laatste twee duels. Gabriel Gudmundsson en Nicklas Strunck keerden terug in de wedstrijdselectie na blessures. Er werd niet gescoord in de eerste helft, al waren er voldoende mogelijkheden.
 
Quincy Promes en Dusan Tadic schoten namens Ajax meerdere malen naast het Groningse doel. Hakim Ziyech vond doelman Sergio Padt op zijn weg, terwijl Bart van Hintum een bal van Donny van de Beek van de lijn haalde. Groningen werd vanuit de omschakeling twee keer erg gevaarlijk.
 
Een strakke bal van Van Hintum, na ruim 20 minuten spelen, eindigde via Ramon Pascal Lundqvist bij Django Warmerdam die hard uithaalde met links. Zijn inzet ging over het doel. Vlak voor rust kwam de FC er razendsnel uit door de bal snel van voet tot voet te laten gaan. Deyovaisio Zeefuik stond aan het einde van de counter en schoot op de vuisten van keeper André Onana.
 
De tweede helft bleef de druk van Ajax op het Groningse doel aanzienlijk, maar de Trots van het Noorden hield het eerste half uur van de tweede helft prima stand. Aanvallend kon de FC weinig tegengas geven, al schoot Charlison Benschop in de 68ste minuut nog een keer hard tussen de palen.
 
Scheidsrechter Bjorn Kuipers stuurde Django Warmerdam na 73 minuten spelen met rood van het veld. De middenvelder kreeg zijn tweede gele kaart nadat hij, in de ogen van de arbiter, te veel tijd had genomen bij een spelhervatting. Met tien man was het verzet van FC Groningen gebroken. Martinez schoot drie minuten na de rode kaart van grote afstand raak en weer drie minuten na de 1-0 verdubbelde Klaas-Jan Huntelaar de score, 2-0. Zodoende ging FC Groningen uiteindelijk strijdend ten onder tegen de landskampioen.
 
Aanstaande vrijdag speelt de FC in het eigen Hitachi Captial Mobility Stadion tegen RKC Waalwijk. Aftrap van dat duel is aanstaande vrijdag 4 oktober om 20.00 uur. 

Padt

Gerelateerd nieuws