za 21 september 2019 19:45
Eredivisie
Ramon Pascal Lundqvist (19)
Ajdin Hrustic (59)
2
0
19
Ramon Pascal Lundqvist
55
Reza voor Bel Hassani
59
Ajdin Hrustic
64
Azor Matusiwa
71
Johnsen voor Saymak
72
Mo El Hankouri voor Ramon Pascal Lundqvist
78
Sam Schreck voor Ajdin Hrustic
90
Romano Postema voor Azor Matusiwa
0
45
90

FC Groningen - PEC Zwolle

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
10 augustus 2019

Speeldatum: zaterdag 21 september 2019
Aanvang: 19.45 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten
Voorverkoop: Twee per (Seizoen) Clubcard 
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 13-8-19, 09.00 uur t/m 26-08-19, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner FC Groningen 13-8-19, 09.00 t/m 26-08-19, 17.00 uur Voorverkoop
Internet 27-08-19, 09.00 uur t/m 21-09-19, 19.45 uur Vrije Verkoop
FanCorner Groningen 27-08-19, 09.00 uur t/m 21-09-19, 17.00 uur Vrije Verkoop

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

Parkeren 
Locatie & informatie
P2 Parkeerkuil Vergunninghouders
P3 Bornholmstraat betaald parkeren, € 5.- per wedstrijd, 5 minuten loopafstand
P4 Gastenparkeerplaats Bezoekende club

MIVA P-Plaats met Gem. invalidekaart: P1
Invalide busvervoer naar alle entree's tot 45 min. voor aanvang wedstrijd

Pendelbus P & R Hoogkerk: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour
Pendelbus P & R Haren: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour

Openingstijden
Stadion: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd
Kassa en infobalie: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd, ingang 2

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kortingen
De jeugdkorting van € 5.- is voor jongeren geboren na 01-07-2001.
De jeugdkorting van € 7.- is voor jongeren geboren na 01-07-2007.

Rookvrij
De Koeman familietribune is rookvrij.  

21 september 2019

FC Groningen speelt vanavond, zaterdag 21 september, de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De aftrap van het duel is om 19.45 uur. Het stadion en de kassa's openen om 18.15 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd zijn nieuwe sjaals te koop. Ook is de presentatiegids verkrijgbaar. Ook wordt er gecollecteerd door de Ultras. De ticketverkoop loopt via deze website en de overige de reguliere verkooppunten.

De jaarlijkse presentatiegids van FC Groningen is zaterdagavond te koop bij de verkooppunten van de programmaboekjes en tevens in de FanCorner. De prijs is 2 euro voor het boekwerk van ruim 160 pagina's met alle actuele informatie over de club. Leden van Supportersvereniging FC Groningen hebben de gids afgelopen week per post thuis ontvangen.
Online ticketverkoop  Sjaals
In de webshop zijn nieuwe sjaals te bekijken te bestellen via deze link. Zaterdag rondom de wedstrijd zijn deze sjaals ook in de FanCorner aan de Boumaboulevard verkrijgbaar.

Collecte
Ultras Cruoninga collecteert voor nieuwe sfeeracties op de tribunes. Bovendien wordt deze dagen - voor hetzelfde doel - ook online gecollecteerd via de website www.noordtribunegroningen.nl

181111EOB5213
21 september 2019

FC Groningen heeft de eerste thuisoverwinning van het seizoen op zak. De Trots van het Noorden versloeg PEC Zwolle in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 2-0. Ramon Pascal Lundqvist had zijn ploeg voor rust op voorsprong geschoten, Ajdin Hrustic maakte na de pauze de tweede FC-treffer. 

lundqvist schot

Ramon Pascal Lundqvist keerde terug in de basisopstelling die verder onveranderd bleef ten opzichte van de wedstrijd tegen VVV-Venlo. Sam Schreck begon in de derde thuiswedstrijd van het seizoen op de bank.
 
Ahmed El Messaoudi kreeg al na vier minuten de eerste kans voor FC Groningen. De middenvelder kopte geheel vrijstaand uit een corner naast. Enkele minuten later had Ajdin Hrustic de openingstreffer op zijn schoen. De middenvelder wilde de bal om de keeper krullen, maar schoot in de handen van keeper Xavier Mous.
 
Lundqvist wist de doelman na 19 minuten spelen wel de passeren. De Zweed schoot van net buiten de zestien met zijn rechter diagonaal laag op het doel en de bal ging er via de paal in, 1-0. Groningen werd beloond voor een goede fase in de wedstrijd. Latere mogelijkheden voor Lundqvist, Django Warmerdam en Deyovaisio Zeefuik gingen er niet in waardoor de FC met 1-0 de rust in ging.

hrustic

De tweede helft begon met een rush van Warmerdam die zijn voorzet voorlangs zag vliegen. Ajdin Hrustic verdubbelde na ruim een uur spelen de score. De middenvelder ontving de bal van Charlison Benschop en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied rustig in de hoek, zijn derde goal dit seizoen.

Het hadden er vier kunnen zijn, maar de Australiër verzilverde, enkele minuten na zijn doelpunt, een prachtige aanval met hakjes van El Messaoudi en Benschop niet en schoot op de lat. In die fase had FC Groningen de tegenstander compleet onder druk, maar beloonde het zichzelf niet met een derde goal.
 
Verdedigend kwam de FC de gehele wedstrijd niet in de problemen waardoor het uiteindelijk met 94 minuten voetbal als verdiende winnaar van het veld stapte. Zo gaat de Trots van het Noorden met een goed gevoel de drukke week met uitwedstrijden bij PSV en Ajax in. 

Lundqvist opgelucht

Gerelateerd nieuws