za 14 september 2019 19:45
Eredivisie
Yeboah (12)
Linthorst (84)
2
1
Ajdin Hrustic (44)
12
Yeboah
44
Ajdin Hrustic
61
Sinclair voor Van Ooijen
70
Soriano voor Wright
74
Mo El Hankouri voor Django Warmerdam
84
Linthorst
85
Linthorst
85
Kaj Sierhuis voor Sam Schreck
87
Ramon Pascal Lundqvist voor Bart van Hintum
89
Van Bruggen voor Yeboah
0
45
90

VVV-Venlo - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
16 augustus 2019

Speeldatum: zaterdag 14 september
Aanvang: 19:45 uur
Locatie: Covebo Stadion De Koel te Venlo
Competitie: Eredivisie 

KOOP KAARTEN

Verkoopperiode leden Supportersvereniging:
BUS: 20-08-19, 09.00 uur - 26-08-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS: 20-08-19, 09.00 uur - 26-08-19, 17.00 uur via de FanCorner
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC

Verkoopperiode Voorrangsgroep:
BUS/EV/VV 27-08-19, 09.00 uur - 02-09-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV/VV 27-08-19, 09.00 uur - 02-09-19, 17.00 uur via de FanCorner

Verkoopperiode Club-Seizoenkaarthouders:
BUS/EV/VV 03-09-19, 09.00 uur - 12-09-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV/VV 03-09-19, 09.00 uur - 12-09-19, 17.00 uur via de FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 32,- (lid SV EUR 29,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 14:45 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard

Vrij Vervoer
Vak = VV
Verplicht met Openbaar Vervoer, parkeren op het parkeerterrein bij het gastenvak is niet mogelijk.
Prijs = EUR 9
Omwisselplaats: Ingang gastenvak te Venlo 
Omwisseltijd: 18:45 uur - 19:45 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Eigen Vervoer
Vak = EV
Verplicht parkeren op het parkeerterrein van het gastenvak, op de vrijdag voor de wedstrijd ontvangt u een email met parkeerinformatie en/of de parkeerkaart.
Prijs = EUR 9
Omwisselplaats: Ingang gastenvak te Venlo 
Omwisseltijd: 18:45 uur - 19:45 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.Capaciteit Gastenvak
550

Maximaal aantal Vrij Vervoer kaarten: 150
Maximaal aantal Eigen Vervoer kaarten: 270


Extra informatie

- Het stadion is 1 uur voor aanvang wedstrijd geopend, 18:45 uur;
- Supporters met Vrij Vervoer kaarten dienen met het openbaar vervoer ofwel lopend bij het gastenvak aan te komen, dit in verband met de parkeercapaciteit van het gastenvak;
- Supporters met een Eigen Vervoer kaart dienen verplicht te parkeren op het parkeerterrein van het gastenvak;
- Na afloop zal er een ophoudprocedure gelden voor supporters van FC Groningen;
- Supporters die gebruik maken van de Vrij Vervoer regeling kunnen na afloop niet (volledig) terugreizen naar Groningen i.v.m. de dienstregeling van het openbaar vervoer.


Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.
Algemene informatie uitwedstrijden

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.
 

13 september 2019

FC Groningen speelt morgenavond, zaterdag 14 september, de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Het duel in Limburg wordt om 19:45 uur afgetrapt. De Trots van het Noorden wordt in Covebo Stadion - De Koel – gesteund door liefst 314 FC-supporters. Trainer Danny Buijs heeft na de interlandperiode van vorig weekend weer zin in competitievoetbal. “We mogen het weer laten zien,” aldus de FC-trainer.

Buijs had zijn selectie vanaf donderdag weer compleet nadat A-internationals Ko Itakura (Japan) en Ajdin Hrustic (Australië) weer aansloten op het trainingsveld. Ook het viertal; Azor Matusiwa, Kaj Sierhuis, Deyovaisio Zeefuik en Jan Hoekstra, dat interlandverplichtingen had bij Jong Oranje, meldde zich donderdag weer op het trainingsveld.
 
“We hebben ons goed kunnen voorbereiden op de wedstrijd tegen VVV-Venlo en mogen het morgen (zaterdag-red.) weer laten zien,” zei Buijs tijdens het wekelijkse perspraatje. “Zonder de tegenstander te onderschatten, denk ik dat wij licht favoriet zijn.”

Selectie
De trainer miste tijdens de afsluitende training van vrijdag een drietal selectiespelers. Michael Breij is ziek, Gabriel Gudmundsson heeft lichte fysieke klachten en Samir Memisevic traint al langere tijd niet mee met de groep. “Ramon Pascal Lundqvist heeft vier weken niet meegedaan, maar heeft gisteren een gedeelte meegetraind en vandaag de gehele training. Als hij geen reactie heeft, nemen we hem mee naar Venlo.”
 
Buijs zag twee van zijn pupillen afgelopen week bij Jong Oranje in actie tegen Jong Cyprus en constateerde dat zowel Deyovaisio Zeefuik als Kaj Sierhuis met een doelpunt en een assist een belangrijk aandeel hadden in de 5-1 overwinning van de nationale onder-23-ploeg. “Mooi voor die jongens, Zeefuik heeft die wedstrijd veel voorzetten kunnen geven, waaronder één op Kaj die werd afgerond. Ook Sierhuis had naast zijn goal een mooie assist na een geweldige diagonale loopactie.”

Ritme
Door de interlandbreak speelde FC Groningen in een korte tijd twee keer geen competitievoetbal in het weekend. “Geen ideale situatie want je zit niet in een ritme, maar het geeft sommige jongens wel de mogelijkheid om stappen te zetten in hun fitheid. Spelers als Ahmed El Messaoudi, die er pas later bij kwam, en Charlison Benschop, die wat heeft getobd met ziekte en fysieke klachten, hebben twee volledige trainingsweken achter de rug en hebben beiden 90 minuten gespeeld in de oefenwedstrijd tegen FC Emmen.”
 
Buijs keek ook nog even terug op de vorige competitiewedstrijd die in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 2-1 werd verloren van Heracles Almelo. De oefenmeester heeft de wedstrijd teruggezien en de beelden uitgebreid met zijn spelers geanalyseerd. “De kansen die we weggaven, kwamen voornamelijk uit balverlies bij onszelf, terwijl we aan de bal vaak de verkeerde keuzes maakten. De mogelijkheden lagen er weldegelijk, dat hebben we de spelers uitgebreid laten zien met behulp van videobeelden. Het maken van de juiste keuzes moet beter en daar zijn we hard mee aan de slag.”

Buijs coachend
14 september 2019

FC Groningen heeft zaterdagavond met 2-1 verloren op bezoek bij VVV-Venlo. Ajdin Hrustic scoorde op slag van rust een prachtige treffer voor de Trots van het Noorden. Het was de gelijkmaker nadat John Yeboah de thuisploeg na 12 minuten op voorsprong had gezet. FC Groningen kreeg, na een kansrijke tweede helft, de deksel op de neus, toen Evert Linthorst vlak voor tijd de winnende goal voor de Limburgers tegen de touwen schoot.

FC Groningen begon met drie wijzigingen in de basiself ten opzichte van de vorige wedstrijd thuis tegen Heracles Almelo. Ahmed El Messaoudi debuteerde voor de club, Charlison Benschop stond voor het eerst aan de aftrap en Bart van Hintum begon als linksback.
 
Groningen had in de eerste helft voornamelijk de bal. El Messaoudi kreeg de eerste goede mogelijkheid vanuit een hoekschop, maar zijn harde kopbal werd door keeper Thorsten Kirschbaum gestopt. In de tegenstoot kwam de thuisploeg er snel uit en kon John Yeboah de counter na 12 minuten doeltreffend afronden, 1-0.
 
De FC ging niet bij de pakken neerzitten en bleef op zoek naar de voetballende oplossingen. Hoewel de ploeg met regelmaat door de organisatie van de tegenstander heen speelde, leverde het niet echt grote mogelijkheden op. Benschop schoot een keer vallend in de zestien over het doel en de grootste kans was voor Ajdin Hrustic. De middenvelder kreeg na 36 minuten spelen een lage voorzet van Deyovaisio Zeefuik voor zijn linker, maar schoot van zo`n elf meter van het doel over.
 
Vlak voor rust was het wel raak voor de Australiër. Hij ontving de bal van El Messaoudi, draaide weg bij zijn tegenstander en haalde van ruim 30 meter geweldig uit. De inzet krulde schitterend om de keeper heen, een fijne opsteker voor de ploeg die daarna nogmaals gevaarlijk werd, maar met een gelijke stand de kleedkamers opzocht, 1-1.
 
In de tweede helft startte voor de FC flitsend met kansen voor Sam Schreck, die een lage voorzet van de linkerkant half raakte en daardoor niet goed op het doel kon schieten, en Django Warmerdam die werd vrijgespeeld voor de keeper en hard op de doelman schoot. Benschop schoot uit de draai nog eens voorlangs in het eerste kwartier na rust.
 
VVV-Venlo kroop 20 minuten voor tijd iets uit haar schulp, met een mogelijkheid voor Evert Linthorst die naast schoot. Toch was Hrustic, die een vrije bal van grote afstand via de keeper op de paal schoot, het dichtste bij een doelpunt. Mo El Hankouri kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Warmerdam om nieuwe aanvallende impulsen te brengen. Vrijwel direct daarna schoot Hrustic met rechts van dichtbij op de borstkas van Kirschbaum.
 
De bezoekers hadden, zeker in de tweede helft, de overhand, maar kwamen in de slotfase van de wedstrijd tegen de verhouding in op achterstand. Linthorst kwam na een hoekschop voor de thuisploeg helemaal vrij voor het doel van de FC en kon de winnende treffer van dichtbij binnen schieten, 2-1.
 
Groningen probeerde met aanvallende wissels, Kaj Sierhuis en Ramon Pascal Lundqvist, via een slotoffensief nog een punt over te houden aan de wedstrijd, maar grote kansen leverde het niet meer op. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof floot na 94 minuten spelen voor het laatst op de fluit, met een 2-1 eindstand op het scorebord in Limburg. Aankomende zaterdag 21 september speelt de FC in het Hitachi Capital Mobility Stadion thuis tegen PEC Zwolle. Aftrap is om 19:45 uur.

vvv
publiek bedanken

Gerelateerd nieuws