wo 25 september 2019 18:30
Eredivisie
Rosario (12)
Dumfries (38)
Teze (90)
3
1
Ramon Pascal Lundqvist (70)
12
Rosario
29
Ajdin Hrustic
38
Dumfries
59
Ihattaren voor Malen
70
Ramon Pascal Lundqvist
71
Mo El Hankouri voor Django Warmerdam
79
Teze voor Gakpo
82
Romano Postema voor Azor Matusiwa
87
Joel Asoro voor Bart van Hintum
88
Sadilek voor Boscagli
90
Teze
90
Romano Postema
0
45
90

PSV - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
29 juli 2019

Speeldatum: woensdag 25 augustus
Aanvang: 18:30 uur
Locatie: Philips Stadion te Eindhoven
Competitie: Eredivisie 

KOOP KAARTEN

Verkoopperiode leden Supportersvereniging:
BUS: 30-07-19, 09.00 uur - 5-08-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS: 30-07-19, 09.00 uur - 5-08-19, 17.00 uur via de FanCorner
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC

Verkoopperiode Voorrangsgroep:
BUS/EV 06-08-19, 09.00 uur - 12-08-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 06-08-19, 09.00 uur - 12-08-19, 17.00 uur via de FanCorner

Verkoopperiode Club-Seizoenkaarthouders:
BUS/EV 13-08-19, 09.00 uur - 23-09-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 13-08-19, 09.00 uur - 23-09-19, 17.00 uur via de FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 23 (was voorheen EUR 32
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 13:00
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard

Vrij Vervoer
Vak = VV
Prijs = EUR 1 (was voorheen EUR 15)
Omwisselplaats: Gastenvak te Eindhoven
Omwisseltijd: 17:15 uur - 18:30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
1600

Extra informatie

- Spandoeken aan de voorzijde van het gastenvak niet toegestaan, aan de zijkanten wel toegestaan.

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.
Algemene informatie uitwedstrijden

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

24 september 2019

FC Groningen speelt morgenavond (woensdag 25 september) om 18.30 uur in Eindhoven de inhaalwedstrijd uit de vierde speelronde van de Eredivisie tegen PSV. Het is de confrontatie tussen de huidige nummers 2 en 12 van de ranglijst. FC Groningen pakte afgelopen weekend de eerste thuiszege van dit seizoen. PSV is inmiddels 51 competitiewedstrijden op rij ongeslagen in eigen huis.

Trainer Danny Buijs kan in de aanloop naar PSV-FC Groningen beschikken over dezelfde selectie als afgelopen zaterdag in de gewonnen thuiswedstrijd (2-0) tegen PEC Zwolle. In het Hitachi Capital Mobility Stadion haakte Kaj Sierhuis in de warming-up af met lichamelijke klachten. Vraagtekens over zijn inzetbaarheid voor het duel met PEC waren voor trainer Danny Buijs vrijdag al reden om Romano Postema aan de wedstrijdselectie toe te voegen. Ook woensdagavond in Eindhoven is Postema erbij. Naast Sierhuis zijn er nog vier spelers niet van de partij: Samir Memisevic, Michael Breij, Gabriel Gudmundsson en Nicklas Strunck.

Resultaat
Na de zege op PEC Zwolle staan voor FC Groningen twee topduels binnen vier dagen op de rol. Woensdagavond is de Trots van het Noorden te gast in Eindhoven en zaterdagavond gaat Groningen op bezoek bij koploper Ajax. “Het wordt interessant om te zien hoe we overeind blijven tegen deze topclubs,” aldus Buijs. “We weten dat we meer zullen moeten verdedigen dan afgelopen zaterdag. We gaan woensdag naar Eindhoven om een resultaat te halen. Het begint met geloof en vervolgens gaat het om uitvoering.”

Volgens Buijs is tegenstander PSV met name in de omschakeling levensgevaarlijk en dus zal FC Groningen volgens hem ervoor moeten zorgen dat het in de duels kan komen, druk op de bal houdt en ballen verovert. “PSV heeft grote kwaliteiten voorop met hun vier aanvallers. Vorig seizoen liepen we teveel achteruit in Eindhoven, maar herpakten we ons en kon het in de tweede helft nog weer alle kanten op. Ze hebben creativiteit, snelheid, scorend vermogen en fysieke kracht in de aanvalslinie. We zullen daarvoor beducht moeten zijn en zorgvuldig met ons eigen balbezit moeten omgaan.”

Topclub
De wedstrijd wordt woensdagavond een weerzien met Ritsu Doan. “We hebben elkaar de afgelopen periode niet meer gesproken,” vertelt Buijs. “Maar Ko Itakura en Samir Memisevic hebben nog geregeld contact met hem. Na de transfer is alles snel gegaan, er was zelfs nog geen ruimte voor een officieel afscheid, omdat hij een dag na de transfer meteen moest trainen en vervolgens voor tien dagen naar Japan ging. Ritsu heeft zijn eerste minuten voor PSV gespeeld en een goed debuut gemaakt. Bij een topclub spelen is toch weer totaal anders. Hij krijgt de gelegenheid om in de luwte te wennen, maar zal dit seizoen zeker nog voldoende minuten gaan maken gezien het grote aantal wedstrijden dat PSV en Japan nog spelen.”

JW2019092119069
25 september 2019

FC Groningen heeft woensdagavond met 3-1 verloren van PSV. De ruststand in Eindhoven was 2-0. Doelpunten voor rust waren er van Pablo Rosario en Denzel Dumfries. Middenvelder Ramon Pascal Lundqvist scoorde twintig minuten voor tijd voor de FC, waardoor de bezoekers het nog spannend maakten. Uiteindelijk gooide PSV-er Bruma in blessuretijd de wedstrijd in het slot. Joel Asoro debuteerde voor FC Groningen in de Eredivisie. 

FC Groningen begon met dezelfde basisopstelling als in het gewonnen duel met PEC Zwolle van afgelopen zaterdag. Bij PSV startte voormalig FC’er Ritsu Doan voor het eerst sinds zijn overstap van de Trots van het Noorden naar de Eindhovenaren in de basis.
 
Het spelbeeld in de eerste helft was duidelijk. De FC werd teruggedrongen door PSV, maar kreeg weinig grote kansen tegen. Toch stond het bij rust met 2-0 achter. Pablo Rosario maakte na 12 minuten spelen de eerste treffer. De middenvelder schoot vanaf de rand van het strafschopgebied binnenkant paal raak, 1-0.
 
Groningen kreeg na het eerste kwartier iets meer de bal dan in de eerste minuten, maar kon niet gevaarlijk worden. PSV werd dat wel toen Denzel Dumfries na 38 minuten aan het einde stond van een razendsnelle aanval. De back verschalkte doelman Sergio Padt, 2-0. Groningen werd vlak voor rust voor het eerst echt gevaarlijk. Ramon Pascal Lundqvist schoot van grote afstand een vrije bal keihard op de paal. De middenvelder kon zijn oude ploeg nog geen pijn doen.
 
Na rust lukte dat wel voor de Zweed. Lundqvist kreeg twintig minuten voor tijd de bal rondom het strafschopgebied, maakte ruimte voor het schot en drukte af. De inzet werd onderweg aangeraakt waardoor deze achter doelman Jeroen Zoet plofte, 2-1. Groningen had in de tweede helft veel balbezit, maar kreeg desondanks weinig kansen.
 
Trainer Danny Buijs wisselde aanvallend door eerst Mo El Hankouri en later Romano Postema en Joel Asoro in te brengen. Voor Asoro was het zijn officiële debuut voor de club. Tot een slotoffensief kwam het niet en PSV maakte in de drie minuten blessuretijd handig gebruik van de ruimte waardoor Bruma het duel definitief kon beslissen, 3-1. De FC gaat komende zaterdag op bezoek bij Ajax in Amsterdam, aftrap van die wedstrijd is 19.45 uur.

zeefuik doan 2

Gerelateerd nieuws