zo 18 augustus 2019 16:45
Eredivisie
0
0
52
Gabriel Gudmundsson
63
Kramer voor Clasie
64
Mo El Hankouri voor Gabriel Gudmundsson
71
Django Warmerdam voor Ramon Pascal Lundqvist
77
Sugawara voor Ouwejan
82
Charlison Benschop voor Kaj Sierhuis
0
45
90

AZ - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
8 juli 2019

Speeldatum: zondag 18 augustus
Aanvang: 16:45 uur
Locatie: Cars Jeans Stadion te Den Haag
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
!VRIJDAG 16 AUGUSTUS VAN 10.00 UUR TOT UITERLIJK 12.00 UUR VERKOOP GERETOURNEERDE TICKETS!

Verkoopperiode leden Supportersvereniging:
BUS: 23-07-19, 09.00 uur - 29-07-19 23.59 uur, via deze webshop
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC

Verkoopperiode Voorrangsgroep:
BUS/EV 30-07-19, 09.00 uur - 05-08-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 30-07-19, 09.00 uur - 05-08-19, 17.00 uur via de FanCorner

Verkoopperiode Club-Seizoenkaarthouders:
BUS/EV 06-08-19, 09.00 uur - 16-08-19, 12.00 uur via deze webshop
BUS/EV 06-08-19, 09.00 uur - 16-08-19, 12.00 uur via de FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 32,- (lid SV EUR 29,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 11:45 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard

Eigen Vervoer
Vak = EV
Prijs = EUR 9.00
Omwisselplaats: Parkeerplaats Gastenvak te Den Haag
Omwisseltijd: vanaf 15.30 - 16.45 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
430

Maximaal aantal autokaarten
uitverkocht

Extra informatie

- Reizen OV niet toegestaan;
- Bezoek binnenstad is niet toegestaan;
- 9p busjes vallen onder de Eigen Vervoer regeling.

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.
Algemene informatie uitwedstrijden

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

16 augustus 2019

FC Groningen speelt zondagmiddag om 16.45 uur in het CARS Jeans Stadion in Den Haag de uitwedstrijd tegen AZ. Het is de uitvalbasis voor de ploeg van Arne Slot na het deels ingestorte dak van het AFAS Stadion in Alkmaar. De wedstrijd in de derde speelronde van de Eredivisie is een ontmoeting tussen de koploper en de nummer 11 van de ranglijst. Aanvoerder Mike te Wierik is afwezig door een schorsing.

In de ploeg van trainer Danny Buijs neemt Ritsu Doan tegen AZ – net als afgelopen zaterdag gedurende de wedstrijd tegen FC Twente – de aanvoerdersband over van Mike te Wierik. Tweede aanvoerder Samir Memisevic is namelijk ook nog afwezig, vanwege een blessure. Charlison Benschop was de afgelopen week een aantal dagen ziek, maar zal zondag normaal gesproken wel bij de wedstrijdselectie zitten voor het duel met de Alkmaarders. FC Groningen zal in Den Haag tegen AZ met rouwbanden spelen vanwege het overlijden van oud-speler Dejan Curovic.

Wedstrijdritme
Danny Buijs heeft ook de insteek om de drie nieuwelingen Nicklas Strunck, Joel Asoro en Ahmed El Messaoudi zondag in de spelersbus te laten stappen. Het trio is inmiddels speelgerechtigd. “Joel Asoro en Ahmed El Messaoudi hebben vandaag (vrijdag – red.) allebei voor het eerst getraind. Ze hebben allebei de afgelopen weken niet veel gespeeld en missen dus nog wedstrijdritme. We hebben voor de komende periode een plan met ze opgesteld om ze helemaal fit te krijgen. Daar horen wedstrijden van de reserves zoals komende maandagmiddag tegen Vitesse 2 ook bij.”

Verdediging
Buijs dient zijn basiself van de afgelopen twee competitiewedstrijden noodgedwongen op minimaal één plek te wijzigen door de schorsing van één wedstrijd voor Mike te Wierik. “Daar zal normaal gesproken Bart van Hintum zijn opwachting maken in het centrum van de verdediging. De afgelopen weken heeft Van Hintum in de reserves een aantal keren op die positie minuten gemaakt en ook bij Heracles was die plek in het verdedigingscentrum een positie waar hij eerder heeft gespeeld,” aldus Buijs.

Tegenstander
AZ bereikte donderdagavond in Den Haag overtuigend de play-offs van de voorrondes van de UEFA Europa League. De Noord-Hollanders zijn na twee competitiewedstrijden de ongeslagen koploper van de Eredivisie en kregen bovendien nog geen tegengoals te verwerken. “Het is één van de best voetballende ploegen in de Eredivisie”, meent Buijs. “Zij behoren in mijn ogen tot de top-4 van de Nederlandse competitie. Wij zullen vooral onze eigen dingen goed moeten doen. Zij hebben een hele dynamische ploeg met specifieke kwaliteiten in de voorhoede. Wij moeten in onze eigen organisatie vooral weer vastigheden gaan ontwikkelen. Maar dat geldt eigenlijk voor elke ploeg in deze fase van de competitie.”

18 augustus 2019

FC Groningen hield zondagmiddag een punt over aan een boeiend voetbalgevecht op bezoek bij AZ. Er werd niet gescoord, 0-0. De wedstrijd tegen de Alkmaarders werd in Den Haag gespeeld waar de FC werd gesteund door een uitverkocht uitvak. Bart van Hintum maakte zijn debuut voor de Trots van het Noorden. 

Sam Schreck begon voor het eerst dit seizoen in de basisopstelling nadat Ritsu Doan in de warming-up was afgehaakt. De Japanner voelde zich niet lekker. Door zijn afwezigheid was debutant Bart van Hintum aanvoerder. De verdediger stond in de basis als vervanger van Mike te Wierik, die na zijn rode kaart van vorige week was geschorst. Te Wierik moedigde zijn teamgenoten aan vanuit een uitverkocht uitvak.  
 
De FC begon goed aan de wedstrijd en kreeg al na vier minuten een eerste kans. Ajdin Hrustic was op zo`n twintig meter van het doel onderuit gehaald en ging zelf achter de bal staan voor de vrije trap. Zijn vrije bal vloog vlak over het doel. Niet veel later werd een inzet van spits Kaj Sierhuis op het laatste moment geblokt.
 
Groningen had voor rust meer balbezit in Den Haag, waar de wedstrijd werd gespeeld vanwege de problemen met het dak van het AFAS Stadion in Alkmaar, en kreeg de meeste kansen. Een schot van Hrustic spatte uiteen op de vuisten van keeper Marco Bizot en Sierhuis kwam na twintig minuten spelen goed voor zijn man na een voorzet vanaf de rechterkant. De aanvaller kopte bij de eerste paal net naast.
 
Hoewel Groningen over de gehele eerste helft het betere van het spel had, kreeg AZ op slag van rust de grootste mogelijkheid tot dan toe. Een hoekschop bleef liggen in het strafschopgebied van FC Groningen waarna de bal voor de voeten kwam van Oussama Idrissi. De voormalig FC’er schoot van dichtbij op het doel, maar Ko Itakura wierp zich voor het schot.
 
De tweede helft begon met twee ongewijzigde teams en Groningen kwam goed uit de kleedkamer. Amir Absalem schoot vrijwel direct na de pauze een bal hard voorlangs de goal van Bizot. Waar Groningen in de eerste helft de overhand had, moest het na rust het initiatief in fases bij AZ laten. Tot grote kansen leidde het niet, al was Calvin Stengs met een pegel van grote afstand dichtbij een fantastische treffer. Sergio Padt kon niet anders van de bal naast kijken en zag dat het schot vlak langs de paal zoefde.
 
Mo El Hankouri was de eerste wissel aan de kant van de FC en kwam in het veld als vervanger van Gabriel Gudmundsson. De invaller kreeg een dik kwartier voor tijd de grootste kans voor de FC en wellicht van de wedstrijd. El Hankouri werd aan de linkerkant weggestoken en kon schuin richting doel rennen. De aanvaller wilde de bal om de uitkomende Bizot krullen, maar gaf te weinig effect mee waardoor zijn inzet uiteindelijk ruim naast ging. Niet veel later testte El Hankouri de kwaliteiten van Bizot door een teruggelegde bal van Sierhuis tussen de palen te schieten. Het bleek geen probleem voor de voormalig doelman van de FC.
 
Ramon Pascal Lundqvist verstapte zich eerder in de tweede helft en kreeg na in een duel met zijn directe tegenstander wederom een tik op zijn toen al pijnlijke voet. De Zweed moest van het veld en werd vervangen door Django Warmerdam. Charlison Benschop was tien minuten voor tijd de laatste wissel aan de kant van Groningen, Sierhuis ging voor hem naar de kant.
 
Benschop kon zijn oude ploeg geen pijn doen want bij de schietkans die de spits in de slotfase van het duel kreeg, kon hij de bal niet hard genoeg op het doel krijgen. Ook AZ lukte het niet om in de laatste minuten tot echt goede kansen te komen, waardoor een boeiend voetbalgevecht uiteindelijk in 0-0 eindigde. 

fans

Gerelateerd nieuws