za 10 augustus 2019 18:30
Eredivisie
Ritsu Doan (84)
1
3
Nakamura (55)
Cantalapiedra (70) (P)
Vuckic (90)
41
Ramon Pascal Lundqvist
42
Ko Itakura
45
Mike te Wierik
46
Pleguezuelo voor Verhaegh
47
Amir Absalem
55
Nakamura
62
Charlison Benschop voor Kaj Sierhuis
64
Espinosa
70
Cantalapiedra
76
Zekhnini voor Nakamura
80
Mo El Hankouri voor Ajdin Hrustic
81
Django Warmerdam voor Gabriel Gudmundsson
83
Azor Matusiwa
83
Aburjania voor Selahi
84
Ritsu Doan
85
Aburjania
90
Vuckic
0
45
90

FC Groningen - FC Twente

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
4 juli 2019

Speeldatum: zaterdag 10 augustus 2019
Aanvang: 18.30 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten 
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 16-07-19, 09.00 uur t/m 10-08-19, 18.30 uur
FanCorner Groningen 16-07-19, 09.00 uur t/m 10-08-19, 17.00 uur

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

Parkeren 
Locatie & informatie
P2 Parkeerkuil Vergunninghouders
P3 Bornholmstraat betaald parkeren, € 5.- per wedstrijd, 5 minuten loopafstand
P4 Gastenparkeerplaats Bezoekende club

MIVA P-Plaats met Gem. invalidekaart: P1
Invalide busvervoer naar alle entree's tot 45 min. voor aanvang wedstrijd

Pendelbus P & R Hoogkerk: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour
Pendelbus P & R Haren: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour

Openingstijden
Stadion: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd
Kassa en infobalie: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd, ingang 2

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kortingen
De jeugdkorting van € 5.- is voor jongeren geboren na 01-07-2001.
De jeugdkorting van € 7.- is voor jongeren geboren na 01-07-2007.

Rookvrij
De Koeman familietribune is rookvrij. 


 

9 augustus 2019

FC Groningen won afgelopen weekend met 1-0 de uitwedstrijd tegen FC Emmen. Ajdin Hrustic maakte vlak voor tijd de winnende treffer voor de ploeg van trainer Danny Buijs. Morgen, zaterdag 10 augustus, speelt de Trots van het Noorden thuis tegen FC Twente. Aanvang is 18.30 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Buijs vindt zijn ploeg ‘licht favoriet’ ten opzichte van de Tukkers.

FC Groningen was in de eerste speelronde één van de zes ploegen die de openingswedstrijd van het seizoen in een driepunter wist om te zetten. Dat was een mooie opsteker aan het begin van de nieuwe voetbalcompetitie. “Maar er waren ook nog voldoende punten om te verbeteren,” aldus Buijs. “Positief was in ieder geval dat we in grote delen van de wedstrijd hebben laten zien waartoe we voetballend in staat zijn. Van daaruit hadden we meer moeten creëren. Ook de onderlinge afstanden en samenwerking in de verdediging zijn nog punten van aandacht. Maar dat geldt in deze fase van de competitie eigenlijk nog voor alle teams.”

Verbetering
De voetballend goede fases werden afgewisseld met slordigheden en kwetsbare momenten in verdedigend opzicht, maar reden om de basiself te wijzigen, ziet Buijs vooralsnog niet. “Er zijn veel jongens die een prima wedstrijd hebben gespeeld, onder wie diverse spelers die hun FC- of Eredivisiedebuut maakten. Maar er zijn ook spelers die een mindere beurt maakten. Dat mag één wedstrijd voorkomen, maar van die jongens wil ik in trainingen en tijdens wedstrijden wel verbetering zien. Bij FC Groningen wordt een bepaald basisniveau gevraagd. Blijft dat uit, dan kunnen afwegingen op bepaalde posities anders gaan uitvallen.”

Reactie
Gabriel Gudmundsson viel afgelopen weekend in Emmen geblesseerd uit, maar maakte donderdag en vrijdag gewoon weer deel uit van de trainingsgroep. Donderdagochtend werkte hij een gedeelte van de besloten training af met de selectie en vrijdagochtend maakte hij de gehele training vol op Sportpark Corpus den Hoorn. “Als zijn lichaam geen negatieve reactie geeft,” licht Buijs toe, “is hij zaterdag gewoon weer onderdeel van de wedstrijdselectie.” Alleen Samir Memisevic en Jannik Pohl zijn, net als afgelopen week, sowieso niet inzetbaar.

Voetballend
Buijs zag in de aanloop naar het duel Groningen-Twente het oefenduel van de Tukkers tegen het Duitse Schalke 04 en tevens de competitiewedstrijd tegen PSV. “Het is om te beginnen mooi dat een club als Twente terug is in de Eredivisie. Ze horen wat betreft stadion en achterban echt op het hoogste niveau van Nederland. Het is van oudsher een beladen potje en dat is mooi. Ook laat de ploeg van trainer Gonzalo Garcia zien te willen voetballen en dat is iets wat wij ook graag willen. Hoe ze het morgen (zaterdag – red.) zullen aanpakken, is voor ons nog niet helemaal duidelijk. Maar hoe ons eigen strijdplan eruit ziet, hebben we duidelijk voor ogen.”

10 augustus 2019

FC Groningen heeft de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen verloren. FC Twente was in het Hitachi Capital Mobility Stadion te sterk (1-3). De Trots van het Noorden moest in de tweede helft met negen man spelen na twee rode kaarten voor rust voor Ramon Pascal Lundqvist en Mike te Wierik. Bij rust was de stand nog 0-0. De Groningse treffer werd gemaakt Ritsu Doan, Nakamura, Aitor en Vuckic scoorden voor de bezoekers.  

De eerste helft was één van de meest bizarre ooit in het Hitachi Capital Mobility Stadion, dat met 19.049 toeschouwers was gevuld. Beide ploegen misten een strafschop en scheidsrechter Bax gaf twee spelers van de thuisploeg vlak voor rust een rode kaart.
 
Groningen begon sterk aan het duel met de promovendus en kreeg goede kansen via Ramon Pascal Lundqvist en Kaj Sierhuis. De Zweed schoot in de beginfase van afstand op keeper Joël Drommel, terwijl Sierhuis een poging geblokt zag door de Twentse verdediging en even later binnen het strafschopgebied hard over het doel schoot. Ritsu Doan krulde de bal richting lange hoek, maar zag dat de keeper gestrekt de bal wegbokste.
 
FC Twente kreeg na ruim een kwartier echter de grootste kans nadat Ko Itakura werd bestraft voor een sliding in het strafschopgebied. Ook de VAR vond het een strafschop waardoor de bal op de stip ging. Aitor Cantalapiedra mocht aanleggen, maar schoot op de lat boven doelman Sergio Padt. De thuisploeg moest even bekomen van de schrik, maar zette even later toch weer aan.
 
Gabriel Gudmundsson ging na een klein half uur tegen de achterlijn een duel aan met zijn directe tegenstander Paul Verhaegh en ging naar de grond. In eerste instantie liet arbiter Christiaan Bax doorspelen, maar na inmenging van de VAR en het bekijken van de beelden, wees hij toch naar de stip. Sierhuis ging achter de bal staan, maar schoot door het midden op de keeper.
 
Wie dacht dat het daarmee genoeg actie had gezien tijdens de eerste helft, had het mis. Met nog vijf minuten te spelen haakte Lundqvist zijn tegenstander in de middencirkel en leek hij gelaten een gele kaart te incasseren. De scheidsrechter besliste echter anders en stuurde de Zweed van het veld. De vele VAR-momenten zorgden voor liefst zeven minuten extra tijd.
 
Die extra tijd begon met weer een VAR-moment nadat liefst drie Twente-spelers in verschillende duels richting het gras gingen. Bax keek naar de beelden en oordeelde dat de tackle van Mike te Wierik dusdanig onreglementair was dat hij de aanvoerder van het veld stuurde. Zodoende moest Groningen in de tweede helft met negen man verder tegen de elf van FC Twente.
 
De thuisploeg moest door het ondertal in die tweede helft direct in de verdediging. Twente-aanvaller Javier Espinosa raakte enkele minuten na de pauze de paal en tien minuten in de tweede helft kwamen de bezoekers op voorsprong. Keito Nakamura krulde een vrije trap over de muur achter Padt, 0-1.
 
Halverwege de tweede helft voelde VAR Joey Kooij zich geroepen zich in het spel te mengen. Een aanvaller van FC Twente was gestruikeld over een Gronings been in het strafschopgebied en na het bestuderen van de beelden besliste Bax weer om een penalty te geven. Deze keer verzilverde Aitor de strafschop wel, 0-2.
 
Het verzet leek gebroken en Groningen leek met negen man niet meer van de eigen goal af te kunnen komen. Charlison Benschop werd ingebracht om power te brengen in de aanval en vocht fysieke duels uit tijdens de vele hoge ballen naar voren. Ook Django Warmerdam en Mo El Hankouri kwamen als invaller binnen de lijnen. De Trots van het Noorden rechtte de rug. Doan schoot zes minuten voor tijd een bekeken schuiver buiten bereik van Drommel tussen de palen, 1-2.
 
Het gaf de FC energie. Met negen man knokte de ploeg voor wat het waard was op zoek naar een gelijkmaker. Tot grote kansen leidde het niet, al werd de vechtlust gewaardeerd door het publiek. Als Twente, in de wederom zeven minuten blessuretijd, de wedstrijd via Vuckic in het slot gooit, 1-3, klinkt er applaus vanaf de tribunes. De ploeg van trainer Danny Buijs toonde veerkracht, maar het was uiteindelijk niet genoeg voor een positief resultaat. 

gudmundsson

Gerelateerd nieuws