za 3 augustus 2019 18:30
Eredivisie
0
1
Ajdin Hrustic (87)
13
Bakker
15
Chacon
26
Ko Itakura
46
Charlison Benschop voor Gabriel Gudmundsson
74
Mo El Hankouri voor Kaj Sierhuis
82
Amir Absalem
83
Bos voor Kolar
87
Ajdin Hrustic
88
Sopic voor Veendorp
89
Sam Schreck voor Ajdin Hrustic
0
45
90

FC Emmen - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
8 juli 2019

Speeldatum: zondag 3 augustus
Aanvang: 18:30 uur
Locatie: De Oude Meerdijk te Emmen
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN

Verkoopperiode leden Supportersvereniging:
BUS: 29-07-19, 09.00 uur - 29-07-19 23.59 uur, via deze webshop
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC

Verkoopperiode Voorrangsgroep:
BUS/EV 30-07-19, 09.00 uur - 30-08-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 30-07-19, 09.00 uur - 30-08-19, 17.00 uur via de FanCorner

Verkoopperiode Club-Seizoenkaarthouders:
BUS/EV 31-07-19, 09.00 uur - 01-08-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 31-07-19, 09.00 uur - 01-08-19, 17.00 uur via de FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 32,- (lid SV EUR 29,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 15:30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard

Eigen Vervoer
Vak = EV
Prijs = EUR 9.00
Omwisselplaats: Parkeerplaats Gastenvak te Emmen
Omwisseltijd: vanaf 17.15 - 18.30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
375

Maximaal aantal autokaarten
300

Extra informatie

- Reizen OV niet toegestaan;
- Bezoek binnenstad is niet toegestaan;
- 9p busjes vallen onder de Eigen Vervoer regeling.

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.
Algemene informatie uitwedstrijden

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

3 augustus 2019

FC Groningen is de competitie begonnen met een driepunter. FC Emmen werd in Stadion De Oude Meerdijk verslagen. Ajdin Hrustic schoot vlak voor het einde van de wedstrijd de enige treffer van het duel tegen de touwen. De middenvelder werd op prachtige wijze door debutant Ramon Pascal Lundqvist vrijgespeeld en rondde fraai af. Lundqvist was één van de zes Groningse debutanten.

Naast de Zweed begon ook landgenoot Gabriel Gudmundsson in de basisopstelling. De overige debutanten die aan de aftrap verschenen waren Ko Itakura en Azor Matusiwa. Nieuwelingen Charlison Benschop en Sam Schreck kwamen in de tweede helft als invallers binnen de lijnen.
 
Groningen nam in het eerste kwartier het initiatief tijdens de Noordelijke twist. Amir Absalem kwam na een combinatie met Gudmundsson al na 3 minuten door aan de linkerkant en vond met zijn voorzet het hoofd van spits Kaj Sierhuis. De kopbal ging niet ver over het doel. Even later schoot Lundqvist een vrije bal van grote afstand tussen de palen, maar hij zag dat zijn inzet in de handen van keeper Telgenkamp belandde.
 
De thuisploeg nam in het tweede kwartier het initiatief enigszins over met mogelijkheden voor Michael de Leeuw. De voormalig Groningen-aanvaller wist echter niet op het doel te koppen en kwam later op een steekbal niet goed uit met zijn stappen, waardoor doelman Sergio Padt eerder bij de bal was.
 
Het laatste kwartier voor rust was de wedstrijd in evenwicht. Domper voor de bezoekers was de blessure van Gudmundsson. De aanvaller kon na een botsing vanwege een pijnlijke schouder niet verder spelen en moest zich in de rust laten wisselen.
 
Benschop was direct na de pauze de vervanger van Gudmundsson en Groningen kwam fel uit de kleedkamer. De dreiging resulteerde niet direct tot grote kansen. Na ruim een uur spelen werd een goede combinatie tussen Ritsu Doan, Deyovaisio Zeefuik, Benschop en weer Doan, bijna doeltreffend afgerond door de Japanner, maar zijn inzet ging via een tegenstander net langs de paal in het zijnet.
 
Emmen kreeg niet veel later de –tot dan toe– grootste mogelijkheid nadat een lange bal vanuit het middenveld werd gecontroleerd door aanvaller Laursen. De uitkomende Padt bleef echter uitstekend naar de bal kijken waardoor hij de één tegen één de baas was tegenover de Deen. Doan liet een kleine tien minuten voor tijd een open kopkans liggen, waardoor het duel op een gelijkspel leek uit te draaien.
 
Mo El Hankouri stond toen al even in het veld als vervanger van Sierhuis. De aanvaller zorgde voor dreiging en energie, maar het was uiteindelijk Ko Itakura die na goed doorzetten, met nog enkele minuten te spelen, de bal veroverde aan de linkerkant van het veld. Itakura vond de vrijstaande Lundqvist die met een weergaloze assist over de verdediging middenvelder Hrustic één op één zette tegenover de keeper. Hrustic wipte de bal technisch zeer fraai over de uitstormende doelman, liep door en kon hard tegen de touwen schieten, 0-1. Vrijwel direct na zijn treffer mocht de Australiër naar de kant waardoor Schreck zijn eerste minuten in de Eredivisie mocht maken.
 
Zodoende nam FC Groningen de volle buit mee uit Emmen en startte het met een overwinning aan het nieuwe seizoen. Volgende week zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion op het programma. Het duel met FC Twente wordt zaterdag 10 augustus om 18.30 uur afgetrapt.

feest emmen uit
duel zeefuik

Gerelateerd nieuws