za 18 mei 2019 20:45
Play-offs
Mimoun Mahi (45)
Samir Memisevic (56) (P)
2
1
Clark (71)
10
Deyovaisio Zeefuik
19
Büttner voor Bero
45
Mimoun Mahi
46
Matavz voor Buitink
56
Samir Memisevic
70
Paul Gladon voor Kaj Sierhuis
71
Clark
77
Ajdin Hrustic voor Mimoun Mahi
78
Foor
81
Dauda voor Linssen
85
Tom van de Looi voor Thomas Bruns
0
45
90

FC Groningen - Vitesse

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
15 mei 2019

Speeldatum: zaterdag 18 mei 2019
Aanvang: 20.45 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Play-offs

KOOP KAARTEN

Aankooprechten 
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Prijzen
Scc houders gratis toegang met de seizoenkaart van 18/19
Volwassen 15 euro
Jeugd (geboren na 01-07-2001) 10 euro

Verkoopperiode
Internet 15-05-19, 22.00 uur t/m 18-05-19, tot de wedstrijd. Vrije verkoop
FanCorner FC Groningen 16-05-19, 09.00 uur t/m 18-05-19, 17.00 uur. Vrije verkoop
Indien er op de wedstrijddag kassa-verkoop is, start deze vanaf 1,5 uur voor aanvang bij ingang 2.

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

17 mei 2019

Trainer Danny Buijs van FC Groningen staat met zijn ploeg aan de vooravond van de play-offs om een plek in de voorronden van de Europa League. De nummer 8 van de ranglijst neemt het op tegen de nummer 5 van Nederland; Vitesse. “Op basis van de eindstand in de Eredivisie zie ik hen als favoriet, maar dat wil niet zeggen dat wij niet van ze kunnen winnen,” aldus Buijs. Zaterdag om 20.45 uur is de aftrap in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Drie dagen later is de return in Arnhem.

Met minimaal twee en mogelijk nog vier wedstrijden voor de boeg heeft de Trots van het Noorden zich na een jaar afwezigheid weer geplaatst voor de play-offs. “Als je ziet waar we vandaan komen, uit een diep dal, dan is het geweldig dat we kunnen deelnemen aan het toetje,” geeft de FC-trainer daags voor de heenwedstrijd aan. “Het geeft toch weer een bepaalde nieuwe energie. We zijn de nummer 4 van de tweede competitiehelft en hebben de minst gepasseerde defensie van 2019.”

Diepte
Het getoonde spel aan de bal is nog niet altijd naar wens, weet Buijs. “Als je structureel in de subtop wil spelen, dan red je het niet alleen met goed verdedigen. Supporters en sponsors verwachten aan de bal meer ‘entertainment’. Maar dat gaan we de komende twee weken niet opeens voor elkaar krijgen. De intenties bij onze ploeg zijn goed en we zijn vooral op zoek naar meer diepte in het spel ‘zonder bal’. In de eerste 25 minuten in Emmen waren we de betere ploeg, maar in de ‘eindfase’ van ons spel wisten we daarin te weinig echte doelkansen te creëren.”

Tegenstander
Jeffrey Chabot is aan de kant van FC Groningen niet inzetbaar. De rest van de eerste selectie is beschikbaar, hoewel er links en rechts volgens de FC-trainer wel wat ‘kleine pijntjes’ zijn na de twee duels binnen vier dagen. Buijs ziet Vitesse als favoriet om de play-offs te winnen. “Zij zijn niet voor niets vijfde geworden, hebben een voetballende ploeg en individueel sterke spelers. Maar de favoriet sneuvelt ook nog wel eens. Vergeleken met de thuiswedstrijd in de competitie (2-1 – red.) zijn ze geswitcht van 4-3-3 naar 4-4-2.”

Maar uiteraard ligt de sleutel om de finale te bereiken vooral bij de ploeg van Buijs zelf. “We hebben al vaker deze competitie aangetoond tegenstanders van dit kaliber te kunnen verslaan. We moeten ons niveau halen en de kwetsbaarheden van de tegenstander bloot leggen. Gek genoeg hoef je niet eens een wedstrijd te winnen. Tweemaal een gelijkspel kan ook al voldoende zijn. We zullen dit tweeluik op de juiste manier moeten benaderen en geloof in onszelf hebben. We kijken enorm uit naar het toetje.” 

18 mei 2019

FC Groningen heeft zaterdagavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 2-1 gewonnen van Vitesse. De ploeg van trainer Danny Buijs kwam op slag van rust op voorsprong door Mimoun Mahi. In de tweede helft maakte Samir Memisevic uit een strafschop de 2-0. Max Clark bepaalde vervolgens de eindstand op 2-1. Komende dinsdagavond is de return in het Arnhemse Gelredome. Aanvang 20.45 uur. Er zijn uitsluitend nog kaarten voor de FanTour. De autocombi is uitverkocht.

In de heenwedstrijd van de halve finales paste trainer Danny Buijs een tweetal wijzigingen toe ten opzichte van de basiself van afgelopen woensdag. Jeffrey Chabot was door een blessure als enige niet beschikbaar. Thomas Bruns en Django Warmerdam keerden terug in de startopstelling. Tom van de Looi en Paul Gladon moesten genoegen nemen met een plek op de bank en zouden later nog wel invallen.

Na een rommelige beginfase was FC Groningen heer en meester in de eerste helft. Na een tweetal kansen van Mimoun Mahi (gestopt door doelman Pasveer en nipt naast) leek het eerste bedrijf af te stevenen op een 0-0. In de ene toegevoegde minuut kwam FC Groningen echter alsnog op voorsprong. Na een zeer snelle balherovering rond de zestien van Vitesse werd een inzet van Ritsu Doan nog gekeerd en was Mahi er vervolgens als de kippen bij voor de 1-0.

In het eerste kwartier na de pauze kreeg Deyovaisio Zeefuik een strafschop mee toen hij in de zestien werd gevloerd door Max Clark. De vaste nemer Samir Memisevic was ook deze keer feilloos vanaf elf meter en knalde de 2-0 binnen. In die fase van de wedstrijd ging de herinnering even terug naar de kwartfinale in de KNVB-beker van vier jaar terug. Vitesse herpakte zich echter en precies na de wissel Paul Gladon voor Kaj Sierhuis maakte Vitesse de aansluitingstreffer: Max Clark met 2-1.

Met nog twintig minuten op de klok bracht Buijs nog twee verse krachten in: Ajdin Hrustic en Tom van de Looi. Mimoun Mahi en Thomas Bruns gingen naar de kant. In de eindfase kreeg Sergio Padt nog een hoofdrol toen hij redding bracht op een inzet van de ontsnapte Thulani Serero. Na ruim zes minuten extra tijd stond de 2-1 stand nog altijd op de borden en is die score de uitgangspositie voor de return die dinsdagavond in Arnhem om 20.45 uur zal beginnen.

JAV201905184434OP
JW2019051815852

Gerelateerd nieuws