wo 15 mei 2019 19:30
Eredivisie
Chacon (27)
1
0
27
Chacon
43
Bannink voor Arias
52
Bijl
60
Ajdin Hrustic voor Tim Handwerker
61
Mo El Hankouri voor Kaj Sierhuis
74
Thomas Bruns voor Tom van de Looi
76
Telgenkamp voor Scherpen
89
Siekman voor Braken
0
45
90

FC Emmen - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
29 april 2019

Speeldatum: woensdag 15 mei
Aanvang: 19:30 uur
Locatie: De Oude Meerdijk
Competitie: Eredivisie

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 32,- (lid SV EUR 29,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 16:30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard.

Eigen Vervoer
Vak = EV
Prijs = EUR 9,-
Omwisselplaats: Gastenvak te Emmen
Omwisseltijd: 18:00 - 19:30 uur.
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
375

Maximaal aantal Eigen Vervoer kaarten
210

Extra informatie
- Reizen OV niet toegestaan;
- Bezoek binnenstad is niet toegestaan;
- supporters worden ontvangen bij het gastenvak met koffie.

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.

Algemene informatie uitwedstrijden

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

14 mei 2019

Trainer Danny Buijs van FC Groningen heeft precies in de allerlaatste speelronde van het seizoen voor het eerst het bereiken van een play-offpositie voor Europees voetbal volledig in eigen hand. Buijs is benieuwd hoe zijn ploeg op deze positieve prikkel reageert in de uitwedstrijd tegen FC Emmen op woensdagavond. “Als wij ons niveau halen dan is de kans groot dat wij de winst pakken en dus de play-offs bereiken,” aldus Buijs.

In de aanloop naar de laatste reguliere wedstrijd van het seizoen heeft de trainer nagenoeg alle 25 spelers van de eerste selectie tot zijn beschikking. Er zijn een paar twijfelgevallen. Jeffrey Chabot viel zondag in de warming-up uit met fysieke klachten, Sergio Padt kwam tijdens het duel met Fortuna Sittard raar op zijn schouder terecht, Mike te Wierik kreeg in diezelfde wedstrijd ‘een tikkie’ en Deyovaisio Zeefuik was ook niet okselfris. “Dat laatste was de reden dat Ko Itakura vrijwel de gehele wedstrijd warm liep,” lichtte Buijs toe. “Deyovaisio had in de eerste minuut kunnen uitvallen of in de 88ste minuut. Je verliest kostbare tijd als een speler dan nog aan een warming-up van tien minuten moet beginnen.”

Tegenstander
De FC-trainer heeft lovende woorden over de vorige en komende tegenstander, respectievelijk Fortuna Sittard en FC Emmen. “Van deze ploegen die zijn gepromoveerd, is het knap dat zij zich zonder het spelen van ‘nacompetitie’ handhaven. Alle waardering daarvoor. Het respect zullen we woensdagavond voor en na de wedstrijd tonen, maar tijdens de wedstrijd staan de drie punten op het spel. Wij hebben het hele jaar nog niet meegemaakt dat we in de competitie iets kunnen verzilveren. Hebben geknokt om bij de onderste plekken weg te geraken en hebben nu voor het eerst iets te winnen.”

Als FC Groningen de plek op de ranglijst minimaal in handen houdt, volgt zaterdag de eerste thuiswedstrijd in de play-offs. Buijs: “Onze kracht is dat wij sinds de winterstop het minste aantal tegengoals hebben geïncasseerd van alle clubs (12 en AZ heeft er momenteel 13 – red.). En daarnaast de energie die de ploeg heeft getoond. Het is allemaal niet even sprankelend, zoals we hadden gehoopt, en dat gaat in de komende twee weken ook niet meer veranderen. We zijn nu acht maanden onderweg en die verbeterpunten zijn een opdracht en uitdaging voor het volgende seizoen.”

Op eigen kracht
Buijs houdt zijn ploeg voor dat FC Emmen niets cadeau zal doen. “We hebben het nu in eigen hand en zullen het zelf moeten pakken om in die play-offs te komen. Ik hou me er totaal nog niet mee bezig wie in dat geval de tegenstander wordt. Wij moeten eerst zelf winnen, dan pas is alles zeker. FC Emmen zal misschien her en der nog wat spelers met kleine pijntjes hebben en de vraag is welk risico ze daarmee willen nemen. Voor hen is het seizoen nu al succesvol. Dat hebben ze heel knap gedaan. Er heerst volgens mij zeker geen haat en nijd tussen de clubs, eerder sportieve rivaliteit. Na twee nederlagen in dit seizoen tegen hen, wordt het voor ons nu wel tijd om een resultaat te pakken en ons op eigen kracht naar de play-offs te spelen.”

15 mei 2019

FC Groningen heeft woensdagavond in Stadion De Oude Meerdijk met 1-0 verloren van FC Emmen. Door de 6-2 zege van ADO Den Haag op naaste concurrent Willem II is FC Groningen toch als achtste geëindigd in de Eredivisie. Daarmee heeft de Trots van het Noorden zich geplaatst voor de play-offs, die komende zaterdag (18 mei) starten met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Aanvang is 20.45 uur.

In Emmen kon trainer Danny Buijs net als afgelopen zondag niet beschikken over Jeffrey Chabot die kampt met liesklachten. De Duitser haakte zondag af in de warming-up. Samir Memisevic schoof een linie terug naar de verdediging en Tom van de Looi speelde opnieuw als controlerende middenvelder naast Ludovit Reis.

In de eerste helft maakte Michael Chacon na een klein halfuur de 1-0 en had FC Groningen daar qua kansen en mogelijkheden weinig tegenover te stellen. Met een dubbele wissel kwamen na een uur spelen Mo El Hankouri en Ajdin Hrustic binnen de lijnen. Even later leek Paul Gladon de gelijkmaker aan te tekenen, maar werd zijn doelpunt afgekeurd wegens hands.

Bij ADO Den Haag-Willem II viel exact op dat moment de tweede gelijkmaker (2-2) en daardoor mocht FC Groningen zich alsnog virtueel in de play-offs wanen. Na een rode kaart van Willem II liep de score van ADO Den Haag nog bijna zo ver op (6-2) dat ADO op doelsaldo FC Groningen zou kunnen passeren.

Uiteindelijk was het maar goed dat Emmen niet meer kansen benutte, want dan had het echt spannend kunnen worden. Nu bleef ADO minimaal drie treffers verwijderd van Europees voetbal. FC Groningen was ook nog eens dichtbij de gelijkmaker met een schot van Deyovaisio Zeefuik op de paal. Ook die ging er niet in en zo werd de derde nederlaag in één seizoen tegen Emmen een feit. Eerder werden een oefenwedstrijd in Rolde en de heenwedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion ook al verloren.

De eindranglijst is nu als volgt: 5. Vitesse, 6. FC Utrecht, 7. Heracles Almelo en 8. FC Groningen. Identiek dus aan de uitgangspositie voor deze speelronde. Zaterdag 18 mei worden Heracles-Utrecht (18.30 uur) en Groningen-Vitesse (20.45 uur) gespeeld. Exact 72 uur later, op dinsdag 21 mei, beginnen de returns. Vrijdag 24 mei en dinsdag 28 mei zijn de finalewedstrijden met als inzet een Europa League ticket met instroom op donderdag 25 juli.

JW2019051215777
JW2019051215776
JAV201905154084OP

Gerelateerd nieuws