ma 29 april 2019 20:00
Eredivisie
Thy (47)
Van Polen (75)
Thy (81)
3
2
Kaj Sierhuis (20)
Paul Gladon (55)
20
Kaj Sierhuis
47
Thy
55
Paul Gladon
61
Clament
72
Mimoun Mahi voor Kaj Sierhuis
75
Van Polen
81
Thy
83
Mo El Hankouri voor Thomas Bruns
85
Ehizibue
90
Van den Berg voor Ehizibue
90
Van Crooij
0
45
90

PEC Zwolle - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
29 april 2019

Speeldatum: maandag 29 april
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: MAC3PARK
Competitie: Eredivisie


Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 32,- (lid SV EUR 29,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 17:30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard.

Autocombi
Vak = CAR
Prijs = EUR 9,-
Omwisselplaats: Gastenvak PEC Zwolle
Omwisseltijd: 19:00 - 20:00 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.
Route: Rijdend via de A28 neemt u afslag 18, Zwolle-Zuid/Almelo/Hasselt. Onderaan deze afslag rechts bij de verkeerslichten en rechtdoor richting Almelo blijven aanhouden op de IJsselallee.

Capaciteit Gastenvak
500

Maximaal aantal autokaarten
450

Extra informatie
- Reizen OV niet toegestaan;
- Bezoek binnenstad is niet toegestaan;

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.

Algemene informatie uitwedstrijden

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

23 april 2019

Trainer Danny Buijs is in de aanloop naar PEC Zwolle-FC Groningen blij met een derde niet-wedstrijddag die zijn ploeg heeft sinds afgelopen zaterdag. Behalve de geschorste Ludovit Reis lijkt de selectie van FC Groningen volledig compleet in de aanloop naar het treffen in de 32ste speelronde. “Vergeleken met Heerenveen-uit moeten we beter voor de dag komen,” weet de FC-trainer.

Ludovit Reis kreeg afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Ajax zijn vijfde gele kaart van deze jaargang en moet daardoor automatisch één wedstrijd schorsing uitzitten. Anders had Reis mogelijk sowieso niet kunnen spelen, aangezien de middenvelder zich vandaag ziek meldde. Mimoun Mahi, Django Warmerdam en Michael Breij keerden de afgelopen dagen juist terug bij de selectie na ziekte.

Hersteldag
En zo heeft trainer Buijs in de eindfase van de competitie zijn selectie nagenoeg compleet. “Het was zaterdag wel een slijtageslag. In de rust waren er al wat spelers ‘aan het kraken’ en uiteindelijk vroeg Iliass Bel Hassani om een wissel. In vergelijking met de vorige midweekse wedstrijd hebben we nu één extra hersteldag en die kunnen we goed gebruiken. Gisteren (maandag – red.) en vandaag hebben we op kunstgras getraind en zoals het nu lijkt is iedereen – behalve Reis – inzetbaar.”

Verplaatsing
Door het uitstellen van de 33ste speelronde ziet het programma van de komende weken er iets anders uit. Buijs daarover: “We hebben komende zaterdag vrij in plaats van een training. En in plaats van een wedstrijd tegen Emmen op zondag, staat nu een training gepland. Voor de eerste week van mei zoeken we nu nog een oefentegenstander en het weekend van 4 en 5 mei was en is nog steeds vrij. Daarna bereiden we ons voor op de laatste twee competitiewedstrijden, tegen Fortuna (thuis) en Emmen (uit). Onze insteek is elke wedstrijd voor een maximaal resultaat te gaan. Of dat uiteindelijk voor play-offs voldoende is, weten we waarschijnlijk pas op woensdag 15 mei na afloop van de laatste competitiewedstrijd.”

Zwolle
Vooralsnog ligt de focus volop en volledig op PEC Zwolle-uit, een ploeg die sinds afgelopen weekend in niemandsland is beland. PEC staat momenteel op plek 13 met 35 punten en kan alleen theoretisch nog op de plekken 8 of 16 terecht komen. “Ze hebben een zeperd tegen tien man van Vitesse achter de rug,” weet Buijs. “Ze zullen zeker getergd aan de aftrap staan voor eigen publiek. Maar ik weet als speler nog wel dat je toch net even wat minder geconcentreerd en scherp bent als je nergens meer om speelt. Dat sluipt er onbewust toch in. Maar veel zal morgen afhangen van het wedstrijdverloop.”

Wapen
En op dat verloop hoopt Buijs met zijn eigen ploeg veel invloed uit te oefenen. “Het verschil tussen de eerste en tweede helft was in onze laatste uitwedstrijd, tegen Heerenveen, veel te groot. Om in onze kracht te komen, zullen we in de duels moeten komen. Als we daarin niet slagen, worden we vaak achteruit gedwongen. We hebben al diverse wedstrijden gezien dat we dan nog steeds niet veel weggeven, maar zelf ook niet veel meer creëren. En het creëren en maken van kansen, dat is wel de insteek van onze manier van voetballen. En bij onze hoekschoppen bijvoorbeeld hebben we veel kopsterke spelers in de ploeg. Dat is een wapen dat we nog beter kunnen gebruiken.”

29 april 2019

FC Groningen heeft maandagavond met 3-2 verloren van PEC Zwolle. In het restant van 34 minuten en 5 minuten extra tijd boog de thuisclub een 2-1 achterstand binnen zes minuten om in een 3-2 voorsprong. Bram van Polen en (opnieuw) Lennart Thy waren de goudhaantjes voor PEC Zwolle, dat zich door de zege definitief veilig speelde. FC Groningen stond en staat negende op de ranglijst.

In de resterende 34 minuten traden beide ploegen aan met dezelfde elf spelers als in het eerste deel op woensdagavond. De bank van FC Groningen was wat minder ruim bezet. Een handvol spelers maakte ’s middags zijn opwachting in een oefenwedstrijd van een combinatieteam van FC Groningen tegen de reserves van Almere City FC. Jannik Pohl maakte in dat oefenduel in Almere de enige en winnende treffer.

In het MAC3PARK Stadion van Zwolle begon de thuisclub vol energie op jacht naar het ene punt dat definitieve handhaving zou betekenen. FC Groningen koos voor een meer behoudende aanpak en dat pakte uiteindelijk niet goed uit. Met Mimoun Mahi als invaller voor Kaj Sierhuis stond met nog twintig minuten nog altijd de 2-1 voorsprong voor FC Groningen op de borden.

Een kwartier voor tijd kopte Bram van Polen echter de 2-2 binnen. Zes minuten later was het Lennart Thy met zijn tweede treffer van de wedstrijd, die voor de 3-2 zorgde. Een invalbeurt van Mo El Hankouri voor Thomas Bruns volgde. In de vijfde minuut van de extra tijd was het allerlaatste schot van Mimoun Mahi nog een wapenfeit voor de gasten, die puntloos terugkeerden naar Groningen.

De volgende thuiswedstrijd voor FC Groningen is op zondag 12 mei het duel met Fortuna Sittard. Op woensdag 15 mei staat de uitwedstrijd tegen FC Emmen op de rol. In de laatste twee speelronden van de competitie worden telkens negen duels op hetzelfde tijdstip gespeeld. De data voor de eventuele play-offs om Europees voetbal zijn vandaag opnieuw vastgesteld: zaterdag 18 mei, dinsdag 21 mei, vrijdag 24 mei en dinsdag 28 mei.

Gerelateerd nieuws