zo 14 april 2019 14:30
Eredivisie
Van Amersfoort (38)
1
1
Paul Gladon (61)
38
Van Amersfoort
52
Paul Gladon voor Ritsu Doan
57
Schmidt
58
Paul Gladon
59
Kobayashi
60
Thomas Bruns voor Mo El Hankouri
61
Paul Gladon
79
Kongolo voor Kobayashi
84
Johnsen voor Van Bergen
87
Michael Breij voor Kaj Sierhuis
88
Hornkamp voor Vlap
0
45
90

SC Heerenveen - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
22 februari 2019

Speeldatum: zondag 14 April
Aanvang: 14:30 uur
Locatie: Abe Lenstra Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode
BUS: 22-03-19, 09.00 uur - 28-03-19 23.59 uur, via deze webshop
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC

BUS/EV 10-04-19, 09.00 uur - 11-04-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 10-04-19, 10.00 uur - 11-04-19, 17.30 uur via FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 32,- (lid SV EUR 29,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 11:30
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard


Eigen Vervoer
Vak = EV
Prijs = EUR 9,-
Omwisselplaats: Parkeerplaats P8 te Heerenveen
Omwisseltijd: 12:30 - 14:15 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.
Maximum aantal EV kaarten: 1000

Capaciteit Gastenvak
1200

Extra informatie
- Supporters dienen te parkeren op parkeerplaats P8
- Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting.
- 9 pers. busjes zijn toegestaan bij Eigen Vervoer.
- Reizen met OV is niet toegestaan.
- Bezoek binnenstad is niet toegestaan.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.

Algemene informatie over uitwedstrijden

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.


 

12 april 2019

Trainer Danny Buijs heeft in de aanloop naar sc Heerenveen – FC Groningen een nagenoeg fitte selectie tot zijn beschikking. Alleen doelman Kevin Begois is door een blessure zondag nog niet inzetbaar. Voor de rest heeft de hoofdtrainer van FC Groningen een ruime keuze voor de Derby van het Noorden. Bij de Friese tegenstander staat een nieuwe trainer voor de groep na het ontslag van Jan Olde Riekerink.

Danny Buijs had vrijdag tijdens de voorlaatste training op het duel met sc Heerenveen dus vrijwel zijn voltallige selectie ter beschikking. “We hebben de jongens na de wedstrijd tegen Excelsior drie dagen vrij gegeven. En voor Ludovit Reis, Deyovaisio Zeefuik, Mo El Hankouri en Kaj Sierhuis gold dat ze ook woensdag nog een extra dagje rust konden pakken na de interlandperiode die ze hebben gehad en vervolgens drie wedstrijden in één week. Zo proberen we iedereen fit mee te nemen naar de slotfase van de reguliere competitie.”

Provinciestrijd
Buijs was zelf al eens één van de hoofdrolspelers in een derby met sc Heerenveen. Dat was bij de officiële openingswedstrijd van het huidige Hitachi Capital Mobility Stadion, op 13 januari 2006. Hoe kijkt hij nu als trainer naar de noordelijke klassieker in de Eredivisie en hoe reageren zijn spelers op het duel? “Veel van de jongens hebben deze wedstrijd voor de winterstop ook gespeeld,” weet de FC-trainer, “en een aantal spelers al vaker. Het is duidelijk dat deze wedstrijd iets extra’s betekent. De belangstelling vanuit de supporters is massaal om er zondag bij te kunnen zijn. En bij de thuiswedstrijd was er toen al die mooie sfeeractie met de trein van Friesland naar Groningen. Zaterdagochtend zullen er op Corpus bij de laatste training in aanloop naar de wedstrijd ook nog supporters zijn met extra steunbetuigingen aan de ploeg. Dat geeft altijd een speciale sfeer.”

Tegenstander
Bij sc Heerenveen werd afgelopen woensdag duidelijk dat trainer Jan Olde Riekerink het seizoen niet zal afmaken. Zijn voormalige assistent Johnny Jansen zal zondag en de rest van dit seizoen de honneurs waarnemen. Buijs voelde er weinig voor om in te gaan op wat dit mogelijk voor de derby kan betekenen en de omstandigheden bij de Friese buren. “Wij moeten ons bezig houden met de dingen waarop we zelf invloed hebben. Ons richten op onszelf. We dienen zelf weer goed voor de dag te komen en ons strijdplan goed in te vullen. Dan hebben we de grootste kans op een goed resultaat.”

14 april 2019

FC Groningen heeft zondag middag in de uitwedstrijd bij sc Heerenveen met 1-1 gelijkgespeeld. Zeven minuten voor de pauze kwam de thuisclub op voorsprong door een goal van Pelle van Amersfoort. Ruim een kwartier na rust was het invaller Paul Gladon die met zijn derde treffer in drie duels nu voor een punt zorgde. Na dertig duels staat FC Groningen nu negende op de ranglijst van de Eredivisie, nog altijd vijf punten maar nu slechts één plek boven Heerenveen.

Door verschillende redenen ontbraken bij de gasten zondagmiddag Kevin Begois, Jannik Pohl, Mimoun Mahi, Django Warmerdam en Ajdin Hrustic bij de wedstrijdselectie. In vergelijking met de gewonnen thuiswedstrijd tegen Excelsior was er een basisplaats weggelegd voor Iliass Bel Hassani. Hij verving de geblesseerde Mahi. Aan de kant van de thuisclub ontbraken clubtopscorer Sam Lammers en aanvoerder Stijn Schaars en stond Pelle van Amersfoort in de spits.

De eerste helft was behoorlijk rommelig en kwam zeer moeizaam op gang. Interim-trainer Johnny Jansen zag de door hem gevraagde energie bij zijn Heerenveen en zag ook hoe de thuisclub meer intentie had om er wat van te maken. Een verdwaald afstandsschot van Bel Hassani was het grootste gevaar dat Groningen er tegenin wist te brengen. De treffer van Pelle van Amersfoort was zeven minuten voor rust dan ook volgens de dan geldende krachtsverhoudingen.

Hoe anders was het spelbeeld toch in de tweede helft. Toen eindelijk alle 1.200 FC-fans een plekje in het bezoekersvak hadden gekregen, leek de Trots van het Noorden welhaast ontketend. Met invaller Paul Gladon in de ploeg begon de ploeg al in minuut 52 aan een slotoffensief dat ruim veertig minuten zou duren. Tegen De Graafschap had hij twaalf minuten nodig, tegen Excelsior elf minuten en nu lag de bal al binnen negen minuten tegen de touwen. De assist kwam van Iliass Bel Hassani.

Met nog een klein halfuur op de klok wist Groningen dat het beet had en werd het duel af en toe wat grimmig met diverse opstootjes. Het was in ieder geval duidelijk dat het menens was deze 50ste noordelijke klassieker op het hoogste niveau. Met invaller Thomas Bruns voor Mo El Hankouri en in de slotfase Michael Breij voor Kaj Sierhuis kreeg de aanval nog wat extra impulsen. Ondanks het enorme overwicht, wist Groningen de kansen niet te verzilveren.

In de absolute slotfase van de wedstrijd kreeg invaller Jizz Hornkamp aan de kant van de thuisclub nog een dot van een kans. Terwijl de vier minuten extra tijd al waren verstreken verrichte Sergio Padt nog maar eens de belangrijkste redding van de wedstrijd. Op basis van het beeld over de hele wedstrijd was de puntendeling verdiend, maar in de tweede helft had er meer ingezeten voor Groningen. Met het 42ste wedstrijdpunt staat Groningen na dertig duels nu negende, één plek en vijf punten boven Heerenveen. Komende zaterdag, 20 april, om 18.30 uur komt koploper Ajax op bezoek in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Gerelateerd nieuws