za 6 april 2019 19:45
Eredivisie
Paul Gladon (70)
1
0
59
Django Warmerdam voor Ludovit Reis
60
Paul Gladon voor Mo El Hankouri
68
Van der Meer voor Burnet
70
Paul Gladon
75
Eckert voor Messaoud
83
Edwards voor El Hamdaoui
84
Tom van de Looi voor Kaj Sierhuis
0
45
90

FC Groningen - Excelsior

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
6 april 2019

FC Groningen speelt vanavond om 19.45 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion tegen Excelsior. De stadion en de kassa's gaan om 18.15 uur open. Overdag loopt de kaartverkoop online, via de FanCorner en bij de 29 FC Primera's. Er zijn zonder belemmeringen tickets aan te schaffen voor alle publiekstribunes. Prijs vanaf 18 euro voor volwassenen en 13 euro voor jeugd tot 17 jaar. Er is vandaag verkeershinder op de A28.

Vandaag, zaterdag 6 april, is de toerit Groningen-Centrum naar de A28 richting Assen de hele dag afgesloten.
Vanavond vanaf 22.00 uur tot en met zondagochtend 7 april om 9.00 is er een afsluiting van de A28 vanaf het Julianaplein tot Groningen-Zuid, dus in de richting Haren/Assen. Er wordt een omleidingsroute ingesteld, onder meer via de Laan Corpus den Hoorn naar de A28 richting Haren/Assen. Na afloop van de wedstrijd kunnen bezoekers van de wedstrijd dus extra verkeershinder ondervinden.

Scheidsrechter
De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax. Hij wordt geassisteerd door de heren Bluemink en Inia. Vierde official is Freek van Herk. De VAR luistert naar de naam Dieperink en zijn assistent is de heer Polman.
KOOP KAARTEN

5 april 2019

De thuiswedstrijd tegen Excelsior in het Hitachi Capital Mobility Stadion begint zaterdagavond 6 april om 19.45 uur. Voor het duel heeft trainer Danny Buijs een nagenoeg complete selectie tot zijn beschikking. Alleen doelman Kevin Begois en aanvaller Jannik Pohl zijn niet wedstrijdfit. Buijs heeft Jeffrey Chabot wel weer tot zijn beschikking. De Duitse verdediger keert terug in de wedstrijdselectie van een schorsing.

Danny Buijs had vandaag, vrijdag 5 april, diverse gesprekken met spelers die zaterdag mogelijk rekening moeten houden met een reserverol of juist een basisplaats. “Met het oog op de korte tijd tussen de wedstrijden en ook nog de voorafgaande interlandperiode moeten we keuzes maken om uiteindelijk tot de basiself te komen die de grootste kans heeft om van Excelsior te winnen. We houden daarbij rekening met de data die we tot onze beschikking hebben, kijken natuurlijk of spelers fit ogen en gaan ook uit van de eigen verantwoordelijkheid van spelers om ‘groen licht’ te geven.”

Compliment
Vanuit de trainingen krijgt de technische staf dagelijks data aangeleverd over bijvoorbeeld de aflegde afstanden, sprints, het tempo en duur- en herstelvermogen van spelers. “De informatie van Robbert de Groot en Jarno Voorintholt – ondersteund door de medische staf – is zeer waardevol. We hebben niet alleen het aantal blessuregevallen kunnen beperken, maar kunnen ook elke speler maatwerk leveren om de maximale trainingscapaciteit per individu te geven. Dat is uitstekend verzorgd binnen de club. Een groot compliment.”

Doelstelling
Nu FC Groningen zeven zeges in 2019 op zaak heeft, mag nagedacht worden over de play-offs om Europees voetbal. “Na zaterdag zullen we als technische staf samen met de selectie onze ‘nieuwe doelstelling’ gaan bespreken en bepalen. De wedstrijden hebben zich de afgelopen week in hoog tempo opgevolgd, stonden in het teken van herstellen en voorbereiden op het volgende duel en hierdoor was er weinig tijd om uitgebreid bij elkaar te gaan zitten. Na zaterdag hebben we acht dagen om toe te werken naar de volgende wedstrijd en ook ruim de tijd om met de groep te bespreken wat we nog willen bereiken, zoals we dat ook in januari op het trainingskamp in Duitsland hebben gedaan”

Excelsior
Donderdagochtend kondigde collega-trainer Adrie Poldervaart van Excelsior aan dat hij zou opstappen na dit seizoen. “Dat was toch wel vervelend om te horen,” aldus Buijs. “Hij was nog mijn fysio toen ik bij Excelsior speelde en de afgelopen jaren kwamen we elkaar tegen als trainers van Barendrecht en Kozakken Boys. We zaten samen op de trainerscursus en hij is helemaal voetbalgek. Hij had er alles voor over om dit te bereiken en je gunt zoiets aan niemand en zeker niet aan iemand die meer dan 25 jaar bij zijn club actief is geweest.”

Schrikken
FC Groningen wil zaterdagavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion voetballend meer laten zien dan dinsdagavond in de gewonnen thuiswedstrijd tegen De Graafschap. “Maar we moeten vooral weer defensieve zekerheid uitstralen,” vindt Buijs. “Daar schortte het aan, met name in de eerste helft en dat was wel even schrikken. Behalve het eerste half uur uit tegen PSV, was dat juist een kracht in deze tweede competitiehelft. We moeten ons eigen niveau halen en, op basis van het collectief en de bereidheid, uitstralen dat we die drie punten willen binnenslepen!”

6 april 2019

FC Groningen heeft voor de zevende keer achtereen een wedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion in winst omgezet. Thuis tegen Excelsior werd het zaterdagavond 1-0. Invaller Paul Gladon was net als dinsdagavond matchwinner. Door de zege stijgt de Trots van het Noorden naar plek acht op de ranglijst van de Eredivisie.

In de 29ste speelronde van de Eredivisie keerde bij FC Groningen Jeffrey Chabot terug in de basisopstelling, na een schorsing van één duel. Tim Handwerker bleek niet wedstrijdfit waardoor Amir Absalem als linksback aan de aftrap verscheen. Mimoun Mahi keerde terug in de basiself. Eén en ander betekende dat Thomas Bruns en Iliass Bel Hassani op de reservebank begonnen. Naast Kevin Begois en Jannik Pohl was ook Ajdin Hrustic niet van de partij. Daarnaast ontbraken Lars Kramer en Daniël van Kaam, die eerder op de dag met Jong FC Groningen wonnen van de zaterdagamateurs van Ajax.

De wedstrijd begon voor FC Groningen prima met meteen een grote kans, maar na een stormachtig eerste kwartier kwamen de Rotterdammers terug in de wedstrijd. Het was net als afgelopen dinsdag een rommelige wedstrijd met slechts een handvol kansen voor beide ploegen. In het eerste uur had FC Groningen twee schoten binnen de palen laten aantekenen tegen Excelsior slechts één.

Na een kwartier in de tweede helft werd er een dubbele wissel toegepast. Paul Gladon en Django Warmerdam kwamen binnen de ploeg voor Mo El Hankouri en Ludovit Reis. Voor laatstgenoemde was het alweer zijn zevende wedstrijd in twintig dagen tijd. Gladon was dinsdagavond het goudhaantje en werd dat deze zaterdagavond 6 april opnieuw. Op aangeven van Amir Absalem schoot Gladon de 1-0 binnen.

De rest van de wedstrijd hield FC Groningen de gunstige marge van één. Het betekende de zevende thuiszege op een rij en de zesde keer achtereen dat de Trots van het Noorden met één doelpunt verschil als winnaar uit het Hitachi Capital Mobility Stadion stapte. Door de zege stijgt FC Groningen naar plek acht op de ranglijst van de Eredivisie. Excelsior daalde juist één positie en is nu de nummer 16 van Nederland. Op zondag 14 april treedt FC Groningen in Friesland aan tegen de nummer 10, sc Heerenveen.

190406EOB9684

Gerelateerd nieuws