di 2 april 2019 20:45
Eredivisie
Paul Gladon (75)
1
0
49
Vet
64
Paul Gladon voor Thomas Bruns
65
Django Warmerdam voor Iliass Bel Hassani
75
Paul Gladon
79
Van de Pavert
83
Van Mieghem voor Van de Pavert
84
Bahoui voor Narsingh
87
Tom van de Looi voor Kaj Sierhuis
90
Matusiwa
0
45
90

FC Groningen - De Graafschap

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
18 december 2018

Speeldatum: dinsdag 2 april
Aanvang: 20.45 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN

Aankooprechten 
Voorverkoop: twee per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 18-12-18, 15.00 uur t/m 07-03-19, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen 18-12-18, 15.00 uur t/m 07-03-19, 17.30 uur Voorverkoop
Internet en FC Primera's 08-03-19, 09.00 uur t/m 02-04-19, 20.45 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen 08-03-19, 10.00 uur t/m 02-04-19, 17.30 uur Vrije verkoop

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag. 

infographic-kaartverkoop-v3
1 april 2019

Trainer Danny Buijs heeft dinsdagavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion diverse opties als zou blijken dat naast de geschorste Jeffrey Chabot ook Mike te Wierik niet zou kunnen spelen. De aanvoerder viel zaterdagavond in het uitduel met AZ geblesseerd uit. Ook de inzetbaarheid van Mimoun Mahi vormt nog een vraagteken. Ajdin Hrustic is weer terug op de club. Hij was ziek.

Chabot ontving zaterdagavond in Alkmaar zijn vijfde gele kaart van deze voetbaljaargang en moet één wedstrijd ‘brommen’. Mike te Wierik viel afgelopen weekend uit met een blessure en zijn inzetbaarheid wordt nog nader bekeken aan de hand van zijn verrichtingen op de besloten training van maandagmiddag en de eventuele fysieke reactie daarop op de wedstrijddag. Ook de inzetbaarheid van Mimoun Mahi is nog onderwerp van de overwegingen. Bij de spits wordt extra rekening gehouden met de belasting van drie duels binnen zeven dagen.

Aandurven
Mocht naast Chabot ook Te Wierik niet kunnen spelen, dan heeft Buijs naar eigen zeggen voldoende opties voor de positie naast reserve-aanvoerder Samir Memisevic, die een linie terugzakt. “Onder anderen Tom van de Looi, Lars Kramer en Ko Itakura zijn de gegadigden,” vertelde Buijs op het perspraatje voorafgaand aan Groningen-De Graafschap. “Mocht de noodzaak daar zijn, zou ik het men hen zeker aandurven. Kramer en Itakura hebben nog weinig Eredivisie-ervaring, maar om dat te krijgen moet je ze een keer voor het eerst opstellen. Het moet blijken hoe ze het zullen doen op dit niveau, maar dat is dan ook weer leerzaam en nuttig om te zien.”

Teruggedrongen
Afgelopen zaterdag verloor FC Groningen met 1-0 van AZ en deed een rake kopbal van Ron Vlaar Groningen de das om. “Het was niet onze intentie om negentig minuten op eigen helft te blijven hangen,” blikte Buijs terug. “Maar na een goed begin werden we ook teruggedrongen door AZ. Je hebt met de kwaliteiten van de tegenstander te maken. Sinds de winterstop hebben zij al vier thuisduels met ruime cijfers gewonnen en ook Ajax verslagen.”

Buijs: “Wij speelden met hetzelfde centrale blok achterin als tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord en toen hebben we zelf nog genoeg kunnen creëren. Nu waren we aan de bal vaak te slordig en hebben de creatieve mensen voorin te weinig gecreëerd. Dat we weinig doelpunt maken, baart me op dit moment geen zorgen omdat onze defensie weinig weggeeft. En er staan genoeg jongens op het veld, die wel een goal kunnen maken.”

Vast systeem
Tegenstander De Graafschap verloor zaterdagavond thuis met 2-1 van Heracles Almelo. “Die thuiswedstrijd zegt me richting dinsdagavond niet zoveel. Ik heb vooral gekeken of er dingen terug te zien waren vanuit de uitwedstrijden bij PEC Zwolle en Heerenveen, die ze beide met 3-0 wonnen. En dat was zo. Ze spelen met een vast systeem, 4-3-3 en twee snelle vleugelspitsen en een sterk aanspeelpunt voorin. Hun ‘nummer 10’ El Jebli is overigens wel geschorst.”

“De Graafschap beschikt over veel fysieke kracht en ze zijn gevaarlijk met spelhervattingen. Maar met het risico dat ik in herhaling val, zijn wij aan onze stand verplicht deze wedstrijd te winnen. Als wij ons niveau halen, moeten we aanspraak kunnen maken op de zevende overwinning van 2019 en kunnen we daarna verder kijken wat er dit seizoen nog te halen is.”

mtb18082564890
2 april 2019

Paul Gladon is dinsdagavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion matchwinner geworden in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Na een 0-0 ruststand was invaller Gladon een kwartier voor het einde van de wedstrijd de maker van de enige goal. Zijn elfde Eredivisietreffer leverde drie punten op. Door de zege heeft FC Groningen de eerste doelstelling na de winterstop binnen en mag er nu omhoog gekeken worden naar de play-offplekken 7 en 8. Komende zaterdag komt Excelsior op bezoek in Groningen. Aanvang op 6 april is 19.45 uur.

Voor 18.008 toeschouwers in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion was er voorafgaand aan de wedstrijd al wat spektakel. De 43ste Gemechaniseerde Brigade zorgde voor een bijzondere manier om de wedstrijdbal te presenteren. Dat gebeurde namelijk ‘abseilend’ vanuit de nok van het stadiondak. Het was een spectaculair begin van een verder niet erg verheffende eerste helft.

Met het basisdebuut voor Mo El Hankouri, een basisplaats voor Kaj Sierhuis en Mimoun Mahi op de reservebank, wist Groningen amper wat te creëren in het eerste bedrijf. Verder dan een wegens buitenspel afgekeurde goal van Ritsu Doan kwam de FC eigenlijk niet. De Graafschap stichtte aan de overzijde van het veld geregeld gevaar en hij het mede aan doelman Sergio Padt te danken dat de nul achterin gehandhaafd bleef.

In de tweede helft ging twee levensgrote kans van Charlison Benschop vooraf aan een dubbele wissel aan de kant van de thuisploeg. Paul Gladon en Django Warmerdam kwamen Thomas Bruns en Iliass Bel Hassani aflossen en daarmee had Groningen opeens een extra sterk aanspeelpunt voorin. Gladon deed bovendien nog extra van zich spreken door zijn eerste treffer voor Groningen en de enige van de wedstrijd te scoren. Na 76 minuten maakte hij op aangeven van captain Mike te Wierik de 1-0.

In het restant van de wedstrijd bleef Groningen keurig op de been en werden opeens meer duels gewonnen en tweede ballen gepakt. Het verzet van De Graafschap leek gebroken en de drie punten konden na ruim vier minuten extra tijd worden bijgeschreven. Tom van de Looi had in die fase nog Kaj Sierhuis afgelost.

De zesde thuiszege op rij in de Eredivisie voor FC Groningen is een reeks die pas zeven keer eerder in de historie van de club is voorgekomen en voor het laatste in 2015. Komende zaterdagavond, 6 april, kan FC Groningen en in het Hitachi Capital Mobility Stadion zeven van maken. Om 19.45 uur is Excelsior de volgende tegenstander.

JW2019040214635
190402EOB0289

Gerelateerd nieuws