za 30 maart 2019 20:45
Eredivisie
Vlaar (70)
1
0
26
Thomas Bruns
45
Maher
53
Jeffrey Chabot
59
Django Warmerdam voor Thomas Bruns
64
Mo El Hankouri voor Ritsu Doan
67
Johnsen voor Idrissi
70
Vlaar
73
Gudmundsson voor Stengs
76
Kaj Sierhuis voor Mike te Wierik
78
Mo El Hankouri
90
Wuytens voor Seuntjens
90
Deyovaisio Zeefuik
0
45
90

AZ - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
5 maart 2019

Speeldatum: zaterdag 30 maart
Aanvang: 20:45 uur
Locatie: Afas Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode
BUS: 08-03-19, 09.00 uur - 14-03-19 23.59 uur, via deze webshop
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC
BUS/EV 15-03-19, 09.00 uur - 28-03-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 15-03-19, 10.00 uur - 28-03-19, 17.30 uur via FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 32,- (lid SV EUR 29,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 17:00 uur LET OP! Dit was 17:30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard

Eigen Vervoer
Vak = EV
Prijs = EUR 9,-
Omwisselplaats: Gastenvak Afas Stadion
Omwisseltijd: 19:30 -20:45 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
750

Maximaal aantal autokaarten
550

Extra informatie

- Reizen OV niet toegestaan;
- Bezoek binnenstad is niet toegestaan;
- 9p busjes vallen onder Eigen Vervoer.


Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.

Algemene informatie uitwedstrijden

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.
 

29 maart 2019

Trainer Danny Buijs is met zijn selectie in voorbereiding op een week met drie duels in acht dagen. Komende week zijn De Graafschap en Excelsior te gast in het Hitachi Capital Mobility Stadion, maar zaterdagavond wordt er allereerst een bezoek gebracht aan het AFAS Stadion in Alkmaar.

In de afgelopen periode waren diverse spelers wegens interlandverplichtingen afwezig. “We hebben een groep van zeven spelers gisteren (donderdag – red.) een extra dag vrij gegeven,” aldus Buijs. “Juist omdat we de komende week een enorm druk programma hebben. Vandaag (vrijdag – red.) hebben we voor het eerst weer met de complete groep kunnen trainen.”

Compleet
Buijs kan voorafgaand aan de serie wedstrijden beschikken over een nagenoeg fitte en bijna complete selectie. Django Warmerdam heeft de afgelopen twee weken voluit kunnen trainen, maar heeft nog geen wedstrijdritme kunnen opdoen. Jannik Pohl ontbrak donderdag door ziekte en dat gold op vrijdag bij de afsluitende training op Sportpark Corpus den Hoorn voor Ajdin Hrustic.

Verder heeft Buijs dus flink wat te kiezen: “Het is nu de kunst om zaterdag het elftal op te stellen dat de grootste kans heeft om te winnen van AZ. In ons achterhoofd kunnen we bij de te maken keuzes ook al met een schuin oog kijken naar de wedstrijd van dinsdag tegen De Graafschap, waarin weer andere accenten gelegd zullen worden. Profs kunnen drie wedstrijden in een week spelen, dat is geen probleem, maar de vraag is of het elke speler dan lukt om drie keer negentig minuten alles te geven en honderd procent fris te zijn. Dat nemen we allemaal mee in onze afwegingen en overwegingen. We zitten in een fase dat iedere speler het verdient om beloond te worden, maar dat kan niet altijd. Uiteindelijk mag je per wedstrijd elf namen op papier schrijven en drie invallers laten spelen.”

Tegenstander
AZ en FC Groningen zijn de ploegen die sinds de winterstop de meeste punten hebben behaald. “Het klopt dat beide ploegen veel wedstrijden gewonnen hebben in 2019,” aldus de FC-trainer. “Dat zegt iets over de vorm waarin beide ploegen verkeren, maar uiteindelijk telt alleen de positie na 34 wedstrijden. Dat bepaalt het hele seizoen. Het wordt zaterdagavond een hele uitdaging om tegen deze goede tegenstander een resultaat te halen. Bij PSV en Feyenoord waren we in een uitwedstrijd dicht bij een resultaat. Ook hebben we de afgelopen uitduels punten gepakt, al was het veldspel nog niet altijd even goed.”

De ploeg van Buijs wordt zaterdagavond in het AFAS Stadion gesteund door meer dan zeshonderd FC-supporters. “Een geweldig aantal. Het is echt prachtig om de wisselwerking te zien tussen de spelers en de supporters. De bereidheid van de spelers om hard te werken zorgt ervoor dat er waardering is bij de fans en als het niveau van de wedstrijd een keer tegenvalt, is er toch acceptatie. De energie is uitstekend, verdedigend is het op orde en in balbezit kunnen we echt nog een stapje beter. Als we ons niveau halen, kunnen we een gunstig resultaat behalen in Alkmaar.”

30 maart 2019

FC Groningen heeft zaterdagavond in het AFAS Stadion met 1-0 verloren van AZ. Ron Vlaar maakte twintig minuten voor tijd de enige en dus winnende treffer van de wedstrijd. Na de nederlaag is FC Groningen de nummer 10 van de ranglijst in de Eredivisie met 35 punten uit 27 duels. Komende dinsdagavond, 2 april, komt De Graafschap op bezoek in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Aanvang is dan 20.45 uur.

In Alkmaar had trainer Danny Buijs de beschikking over een selectie van achttien spelers. Ajdin Hrustic was ziek en zes andere spelers van de eerste selectie speelden eerder vanmiddag in de uitwedstrijd van Jong FC Groningen bij Harkemase Boys. Aanvaller Kaj Sierhuis startte op de bank bij het eerste elftal dat het opnam tegen AZ, de nummer 4 van de Eredivisie.

De eerste helft kende met een handvol schoten en een kansje voor Ritsu Doan wat spaarzame hoogtepunten. FC Groningen werd ondersteund door maar liefst 606 supporters in het uitvak. Zij lieten zich de gehele wedstrijd goed horen en zorgden voor de sfeer in Alkmaar.

In de komende zeven dagen worden nog twee thuisduels gespeeld door FC Groningen en met in het achterhoofd de komende wedstrijd van dinsdagavond, moest trainer Danny Buijs gaan puzzelen bij de gele kaart van Jeffrey Chabot die hem een schorsing oplevert. Thomas Bruns en Ritsu Doan werden na een uur afgelost door Django Warmerdam (terug van een blessure) en Mo El Hankouri. Kaj Sierhuis kwam later voor Mike te Wierik.

Op dat moment keek FC Groningen na een rake kopbal van Ron Vlaar uit een hoekschop al tegen een achterstand aan. De wissel van Sierhuis voor Te Wierik gaf Groningen extra aanvallende impulsen, maar veel dreigender dan een afstandsschot van El Hankouri werden de gasten niet. Na ruim vier minuten extra tijd in de tweede helft hield arbiter Pol van Boekel het voor gezien. Door de 1-0 nederlaag zakt FC Groningen naar plek tien op de ranglijst. Nog zeven reguliere competitieduels te gaan, te beginnen dinsdagavond 2 april tegen De Graafschap. Aanvang 20.45 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

JOK1903300981op

Gerelateerd nieuws