zo 17 maart 2019 14:30
Eredivisie
1
0
Immers (e.d. 34)
34
Immers
35
Malone
37
Ludovit Reis
42
El Khayati
43
Deyovaisio Zeefuik
44
Kaj Sierhuis
64
Goppel voor Bakker
65
Falkenburg voor Necid
66
Mo El Hankouri voor Kaj Sierhuis
75
Jeffrey Chabot voor Thomas Bruns
76
Kanon
82
Lorenzen voor El Khayati
85
Paul Gladon voor Iliass Bel Hassani
0
45
90

FC Groningen - ADO Den Haag

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
18 december 2018

Speeldatum: zondag 17 maart
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten 
Voorverkoop: twee per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 18-12-18, 15.00 uur t/m 21-02-19, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen 18-12-18, 15.00 uur t/m 21-02-19, 17.30 uur Voorverkoop
Internet en FC Primera's 22-02-19, 09.00 uur t/m 17-03-19, 14.30 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen 22-02-19, 10.00 uur t/m 16-03-19, 17.00 uur Vrije verkoop

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.
 

infographic-kaartverkoop-v3
15 maart 2019

FC Groningen speelt zondagmiddag om 14.30 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. De Trots van het Noorden heeft een zegereeks van vier duels op rij in eigen stadion. Bovendien is de ploeg al zes duels (uit + thuis) ongeslagen. Ritsu Doan keert terug van een wedstrijd schorsing. De fitheid van Ajdin Hrustic vormt nog een vraagteken.

Trainer Danny Buijs heeft de luxe dat hij over een goed draaiend team beschikt en bovendien verkeren diverse spelers in vorm. “We staan er goed op,” aldus de FC-trainer. “En we hebben als technische staf niet het gevoel veel te moeten veranderen. Nu Ritsu Doan terugkeert, zal er zeer waarschijnlijk één speler uit de basiself van FC Utrecht verdwijnen. We kunnen moeilijk met twaalf spelers op het veld gaan staan,” glimlacht Buijs.

Vorm
Voor zijn schorsing verkeerde de Japanner niet in de vorm die hij eerder bij FC Groningen etaleerde, constateert Buijs. “Of dat komt omdat hij in januari heeft door gevoetbald, weet ik niet,” vertelt Buijs. “Feit is dat Doan gelukkig ook zelfkritisch is en graag beter wil. We hebben hem afgelopen weekend vrij gegeven en hopelijk heeft hem dat goed gedaan. Maar als hij de absolute top wil bereiken, zal hij ook moeten beseffen dat hij dan eigenlijk nooit meer ‘vrij’ heeft.”

Bij FC Groningen ontbreken Django Warmerdam en Jannik Pohl sowieso, vanwege blessures. Warmerdam trainde al wel weer twee dagen volledig mee met de selectie. Pohl volgt een individueel programma op het veld. Ajdin Hrustic was vrijdag ziek en zijn inzetbaarheid voor zondag vormt een vraagteken.

Kans
Over tegenstander ADO Den Haag zegt Buijs: “Ze hebben een fysieke ploeg met veel dreiging en creativiteit van El Khayati en Becker. En de fysieke kracht van spelers als Kanon, Necid en Immers. Maar als wij het niveau van onze afgelopen thuiswedstrijden halen, hebben we absoluut een kans om zondag te winnen.”

“We zullen en willen zelf het initiatief hebben en van ons wordt gevraagd dat we leuk en attractief voetbal spelen. Als ADO compact speelt, betekent dit dat wij spelers moeten opstellen die goed in de kleine ruimte uit de voeten kunnen. Met dezelfde speelwijze kunnen we op diverse posities andere accenten leggen, door daar een andere speler op te stellen. We hebben de luxe dat we van week tot week andere keuzes kunnen maken. Dat komt in april met midweekse programma’s ook alvast goed van pas.”

17 maart 2019

Voor de tiende keer in de historie van de club heeft FC Groningen vijf thuisduels op rij gewonnen in de Eredivisie. Zondagmiddag zorgde Lex Immers met een eigen goal voor een 1-0 zege van FC Groningen in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Door de tiende seizoenszege is de Trots van het Noorden nu de nummer 8 van de ranglijst. Er zijn nog acht competitieronden te gaan in de reguliere competitie.

In het met 17.291 toeschouwers gevulde Hitachi Capital Mobility Stadion stond FC Groningen aan de aftrap zonder centrale verdediger Jeffrey Chabot. De Duitser moest wijken voor de van een schorsing teruggekeerde Ritsu Doan. Samir Memisevic verschoof een linie naar achteren en Ilias Bel Hassani speelde centraal op het middenveld. Aan de kant van ADO Den Haag was Tom Beugelsdijk afwezig door een schorsing.

De intentie van FC Groningen was vanaf de aftrap duidelijk en er was ook maar één ploeg die aanspraak maakte op een doelpunt in de eerste helft. Na een schot rakelings naast door Kaj Sierhuis, kwam Groningen na een halfuur aan de leiding door een eigen doelpunt. Er ging een snel genomen uittrap van Sergio Padt aan een corner vooraf, die vervolgens een eigen doelpunt van Lex Immers tot gevolg had. De 1-0 was in die fase verdiend te noemen.

Vlak voor de pauze was het een wonder dat beide ploegen door mochten met elf speler. Een forse overtreding van El Khayati werd gevolgd door een meer dan harde duw van Deyovaisio Zeefuik en het tafereel dat volgde had voor de VAR een avondvullend herhalingsprogramma kunnen opleveren. Scheidsrechter Dennis Higler besloot de ‘oploop’ met twee gele kaarten af te doen en daarmee bleef het een wedstrijd. Alle heethoofden herpakten zich vervolgens en in totaal werden zes gele prenten uiteindelijk gelijk verdeeld.

In de tweede helft verzuimde Groningen de voorsprong verder uit te bouwen, maar kwam het ook één keer heel goed weg toen Sergio Padt in een één tegen één situatie met John Goossens voor een cruciale redding zorgde. Het bleef tot en met de vijfde minuut van de blessuretijd erg spannend en in de slotseconden had Mimoun Mahi nog de grootste kans op de dubbele score. De spits stiftte echter te laconiek en zo kon doelman Robert Zwinkels het balletje eenvoudig plukken.

Met de vijfde thuiszege op rij klimt FC Groningen naar de achtste plek van de Eredivisie. Het gat met plek zestien is inmiddels aangegroeid tot tien punten. Met nog acht duels voor de boeg heeft de ploeg de tussendoelstelling van zeven zeges in 2019 op zaterdag 30 maart voor het grijpen. Op die dag volgt de uitwedstrijd tegen AZ, de andere ploeg in vorm. De komende anderhalve week is er bij Groningen een flinke handvol internationals afwezig.
 

190317LLU0317 - kopie
JW2019031614330
JW2019031614326

Gerelateerd nieuws