vr 8 maart 2019 20:00
Eredivisie
0
0
52
Jeffrey Chabot
67
Boussaid voor Van Overeem
72
Ludovit Reis
73
Mo El Hankouri voor Kaj Sierhuis
80
Venema voor Bazoer
87
Ajdin Hrustic voor Iliass Bel Hassani
88
Janssen
89
Paul Gladon voor Mimoun Mahi
90
Thomas Bruns
90
Ajdin Hrustic
0
45
90

FC Utrecht - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
14 februari 2019

Speeldatum: vrijdag 8 maart
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Galgenwaard
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode
BUS: 15-02-19, 09.00 uur - 21-02-19 23.59 uur, via deze webshop
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC
BUS/EV 22-02-19, 09.00 uur - 07-03-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 22-02-19, 10.00 uur - 07-03-19, 17.30 uur via FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 32,- (lid SV EUR 29,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 16:00 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard

Eigen Vervoer
Vak = EV
Prijs = EUR 9.00
Omwisselplaats: Gastenvak P0 FC Utrecht
Omwisseltijd: vanaf 18.30 - 20.00 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
1200

Maximaal aantal autokaarten
450

Extra informatie

- Reizen OV niet toegestaan;
- Bezoek binnenstad is niet toegestaan;
- 9p busjes vallen onder de autocombi
- Er is in principe geen ophoudprocedure

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.

Algemene informatie uitwedstrijden

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

7 maart 2019

Trainer Danny Buijs mag vrijdagavond in Utrecht samen met zijn selectie rekenen op de steun van een goed gevuld uitvak. Donderdag aan het begin van de middag hadden al 374 fans een ticket gekocht voor het bezoekersvak bij FC Utrecht-FC Groningen, het duel tussen de nummers 6 en 8 van de ranglijst. De kaartverkoop loopt nog tot donderdagavond om 23.59 uur via deze website.

Vorige week vertelde Buijs al dat hij zich gelukkig prijst met de steun in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Mede ingegeven door gunstige vervoerswijzen en aantrekkelijke tarieven, wordt dit seizoen ook in uitduels het ene na het andere record gebroken als het gaat om de steun in andere Eredivisie-stadions. “Het is hartstikke mooi dat er zoveel mensen met ons meeleven,” aldus de FC-trainer. “Toen ik zelf nog speelde, gaf me dat altijd een lekker gevoel. Het was prettiger als je de warming-up kon doen met een paar honderd mensen erbij dan voor een leeg uitvak.”

Geschorst
Bij FC Groningen ontbreken vrijdagavond in ieder geval de geblesseerde Django Warmerdam en de geschorste Ritsu Doan. “We verwachten Warmerdam na de interlandperiode weer wedstrijdfit,” vertelt Buijs. “Hij is er inmiddels vier weken uit. Ritsu Doan heeft van ons vandaag tot maandag vrij gekregen. Hij is natuurlijk de hele winterstop doorgegaan vanwege zijn wedstrijden met Japan in de strijd om de Azië Cup. Hij heeft nu de mogelijkheid om even rust te nemen. We waren voor de winterstop gewend dat hij altijd minimaal een zeven als rapportcijfers haalt, maar de laatste wedstrijden had hij ook een paar mindere wedstrijden. Dat kan iedereen overkomen.”

De inzetbaarheid van Samir Memisevic vormt nog een vraagteken. “Hij heeft woensdag een deel van de training meegedaan met de groep. Donderdagmiddag moet hij in principe de hele training kunnen doorstaan en dan is het eigenlijk nog afwachten of hij vrijdagochtend nog ‘reactie’ krijgt. Aan de hand daarvan weten we of hij vrijdagavond in Utrecht inzetbaar is. Voor de rest is de selectie in principe compleet voorafgaand aan de afsluitende training.”

Tegenstander
Danny Buijs treft in zijn eerste jaar als Eredivisietrainer een coach bij FC Utrecht met een enorme schat aan ervaring. “Hij is denk ik voor elke trainer een voorbeeld, met een staat van dienst waar je U tegen zegt. Als je de lijst ziet van ploegen waar hij coach is geweest en de resultaten die hij heeft behaald. En dan nog de passie en bevlogenheid, die hij heeft langs de lijn. Daar kan ik wel van genieten. Maar ik hoop natuurlijk dat wij er vrijdagavond met een gunstig resultaat vandoor gaan.”

Om de reeks van vijf ongeslagen wedstrijden voort te zetten, moet het team volgens Buijs wel ‘zijn niveau halen’. “We kunnen het elke ploeg erg lastig maken als we goed spelen, zoals tegen Feyenoord, maar zijn kwetsbaar als we dat niet doen. Dat hebben we bijvoorbeeld uit bij NAC Breda gezien. Dat we nu zonder Doan spelen, is een gegeven. We hebben in januari ook al goed gespeeld zonder hem erbij. De buitenwereld zal Utrecht zien als favoriet en voor ons is het een mooie uitdaging om te laten zien of we bij het niveau kunnen aanhaken en een positief resultaat kunnen neerzetten.”

180930EOB9177
8 maart 2019

FC Groningen heeft vrijdagavond in Utrecht met 0-0 gelijkgespeeld en blijft met het 32e wedstrijdpunt staan op de achtste plek in de Eredivisie. In een wedstrijd met veel strijd, maar zonder veel grote kansen, werd niet gescoord. FC Groningen is daarmee nu zes duels op rij ongeslagen. Zondag 17 maart in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Aanvang 14.30 uur.

Bij FC Groningen was Samir Memisevic teruggekeerd na een blessure, die de Bosniër één competitiewedstrijd aan de kant had gehouden. Ritsu Doan ontbrak op zijn beurt wegens een schorsing door zijn rode kaart van afgelopen week. Django Warmerdam was ook nog steeds niet inzetbaar. Verder zaten Ko Itakura, Jannik Pohl en Daniël van Kaam niet bij de wedstrijdselectie. Zij gaan morgen met de Beloften mee naar Harderwijk, voor de uitwedstrijd tegen VVOG in de Derde Divisie Zaterdag.

In de beginfase van de wedstrijd kreeg Sander van der Streek namens de thuisploeg vrijwel meteen de grootste kans van de wedstrijd. Mimoun Mahi, Thomas Bruns en Kaj Sierhuis zorgden bij het andere doel voor gevaar. In het verloop van de eerste helft was een bloedlip van Samir Memisevic na aanraking met de elleboog van Michiel Kramer nog heeft meest in het oog springende feit. Na 45 minuten plus twee minuten extra tijd gingen de beide ploegen aan de thee.

In het verloop van de tweede helft kwamen bij beide ploegen nog verse en aanvallende krachten in de ploeg, zoals Othman Boussaid en Nick Venema bij de thuisploeg en Mo El Hankouri, Ajdin Hrustic en Paul Gladon bij FC Groningen. Ook met deze nieuwe impulsen brak de wedstrijd nooit echt open. In de slotfase kreeg Groningen nog een handvol gele kaarten en werd het wedstrijdpunt over de streep getrokken. Sergio Padt hield met zijn verdediging voor de achtste keer dit seizoen ‘de nul’ achterin. Een persoonlijk seizoenrecord, dat nog negen keer scherper gesteld kan worden.

De eerstvolgende mogelijkheid daartoe is zondag 17 maart in eigen huis als ADO Den Haag te gast is in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Ritsu Doan is dan terug van zijn schorsing. Het duel met ADO begint om 14.30 uur en is bovendien de mogelijkheid om voor de vijfde achtereenvolgende keer een thuiswedstrijd om te zetten in drie punten. Daarna volgt overigens een competitievrij weekend in verband met de interlandperiode van maart.

AV20190308-0090OP
AV20190308-0053OP

Gerelateerd nieuws