zo 3 maart 2019 14:30
Eredivisie
Mimoun Mahi (24) (P)
Mimoun Mahi (41) (P)
Iliass Bel Hassani (64)
3
2
Post (20)
Mlapa (46)
20
Post
24
Mimoun Mahi
35
Rutten
38
Dekker voor Van Ooijen
40
Mlapa
41
Mimoun Mahi
46
Mlapa
55
Ritsu Doan
60
Mo El Hankouri voor Thomas Bruns
64
Iliass Bel Hassani
77
Paul Gladon voor Kaj Sierhuis
81
Grot voor Van Bruggen
82
Tom van de Looi voor Iliass Bel Hassani
88
Ritsu Doan
0
45
90

FC Groningen - VVV-Venlo

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
18 december 2018

Speeldatum: zondag 3 maart
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten 
Voorverkoop: twee per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 18-12-18, 15.00 uur t/m 07-02-19, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen 18-12-18, 15.00 uur t/m 07-02-19, 17.30 uur Voorverkoop
Internet en FC Primera's 08-02-19, 09.00 uur t/m 03-03-19, 14.30 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen 08-02-19, 10.00 uur t/m 02-03-19, 17.00 uur Vrije verkoop

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.
 

infographic-kaartverkoop-v3
1 maart 2019

FC Groningen heeft in de maand februari 10 punten gepakt in vier duels. Meer dan elke andere ploeg in de Eredivisie. Het team van trainer Danny Buijs won de drie thuiswedstrijden in 2019 zonder uitzondering. “Als we hetzelfde kunnen bieden als tegen Feyenoord en Heracles, hebben we grote kans op een positief resultaat,” aldus Buijs.

Voor de strijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion tegen VVV-Venlo, de huidige nummer 8 van de ranglijst, heeft Danny Buijs een vrijwel complete selectie tot zijn beschikking. Django Warmerdam trainde nog niet met de groep en ook de inzetbaarheid van Samir Memisevic vormt nog een vraagteken. “Verder zijn er links en rechts nog wel wat kleine pijntjes, maar het lijkt me niet nodig die spelers te benoemen,” aldus Buijs. “We hebben de zaterdagtraining nog voor de boeg en daarna maken we de definitieve balans op.”

Tegenstander
De ploeg uit Venlo wordt getraind door Maurice Steijn, die als coach in het verleden bij ADO Den Haag ook de speler Danny Buijs nog onder zijn hoede had. “Ik denk dat zij een prima seizoen draaien,” keek Buijs tijdens het wekelijkse perspraatje naar de komende tegenstander. “VVV is een stugge ploeg, met veel fysieke kracht. Hun speelwijze is het hele seizoen zowel in thuis- als uitwedstrijden hetzelfde. Ze spelen 4-3-3 en kunnen ook de lange bal hanteren met Mlapa voorop en Seuntjens die kan bijsluiten.”

FC Groningen speelt de laatste thuiswedstrijden goed en op die manier komt de eerste doelstelling van definitief veilig spelen hard dichterbij. “We moeten als ploeg weer hetzelfde bieden als tegen Feyenoord en ook tegen Heracles. De strijd en honger om te willen winnen, moet er vanaf spatten. Wat dat betreft is de ‘honger’ die Willem II gisteravond (donderdag in de halve finale van de TOTO KNVB Beker – red.) toonde, een goed voorbeeld. Met ons publiek erachter willen we zondagmiddag weer een mooie wisselwerking bewerkstelligen.”

Seizoenkaarten
Vandaag, vrijdag 1 maart, is bij FC Groningen de seizoenkaartverkoop voor 2019/2020 opgestart. Danny Buijs maakte een voorzichtige de tussenbalans op van het huidige seizoen. “Van de twaalf thuiswedstrijden die we gespeeld hebben, zijn we in het merendeel ervan met applaus van het veld gegaan. Ik denk dat PEC Zwolle (0-1), Willem II (0-1) en FC Twente (0-2, beker) uitzonderingen waren en die wedstrijden zaten in het begin van het seizoen. Vlak voor de winterstop was Emmen-thuis (1-2) natuurlijk ook een teleurstelling.”

“Maar op de andere acht wedstrijden, kijken de supporters volgens mij met een positief gevoel terug. FC Groningen laat bovendien zien een trouw publiek te hebben. We kunnen zeer tevreden zijn op de manier waarop we in de thuiswedstrijden worden gesteund door de supportersgroeperingen, die de handen ineen hebben geslagen. En ook in de uitwedstrijden worden we tot nu toe gesteund door mooie aantallen supporters. Er is echt wat positiefs gaande. Tegen Feyenoord hebben we een indruk gegeven hoe we de komende weken en maanden willen spelen. Het is nu aan ons om die lijn door te trekken.”

3 maart 2019

FC Groningen heeft zondagmiddag in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 3-2 gewonnen van VVV-Venlo en heeft op die manier de achtste plek op de ranglijst overgenomen. Mimoun Mahi benutte twee strafschoppen in de eerste helft (2-1). In de tweede helft scoorde Iliass Bel Hassani de winnende en beslissende treffer: 3-2. Komende vrijdag, 8 maart, gaat de FC zonder Ritsu Doan op bezoek bij FC Utrecht. De Japanner kreeg tweemaal geel en is automatisch geschorst.

In het met 16.757 toeschouwers bezette Hitachi Capital Mobility Stadion trad FC Groningen aan in de wetenschap dat voor het eerst sinds het najaar van 2015 weer eens een vierde opeenvolgende thuiszege op rij kon worden geboekt in de Eredivisie. In 2016, 2017 en 2018 was de Trots van het Noorden daar niet in geslaagd.

Bij FC Groningen ontbraken de geblesseerden Django Warmerdam en Samir Memisevic. Ajdin Hrustic keerde terug in de selectie. Bij VVV-Venlo was de zwaar geblesseerde Jerold Promes er niet bij, net zoals middenvelder Tino Susic. Het betekende in de ploeg van trainer Danny Buijs de terugkeer van Iliass Bel Hassani aan de aftrap.

De beginfase van de wedstrijd was nog aftastend voor beide ploegen. Kaj Sierhuis kreeg de eerste kans en schoot in het eerste kwartier op de lat. Na twintig minuten werd door FC Groningen een corner weggegeven en die werd uiteindelijk binnen gepoeierd door oud-FC’ers en aanvoerder van VVV, Danny Post, die de bal in de linkerkruising mikte: 1-1.

Vier minuten later kreeg FC Groningen een strafschop wegens hands in de zestien meter van de Venlonaren. Bij afwezigheid van Samir Memisevic mocht Mimoun Mahi het buitenkansje verzilveren: 2-1. Tien minuten voor het einde van de eerste helft werd een gele kaart van Moreno Rutten op aangeven van de VAR opnieuw door scheidsrechter Gözübüyük beoordeeld en omgezet in een rode kaart.

In de resterende tien minuten kreeg Sierhuis opnieuw een grote kans en mikte hij opnieuw op de deklat. Even later kreeg Groningen een strafschop toen Tim Handwerker onreglementair werd getuit door Peniel Mlapa. Opnieuw mist Mahi wel raad met de strafschop: 2-1. Meteen na de pauze kwamen de Limburgers in ondertal terug na een te korte terugkopbal door het centrum van de verdediging. Mlapa profiteerde en pakte het buitenkansje met twee handen aan: 2-2.

In die fase kreeg VVV met Mlapa nog een enorme kans op de 2-3, maar nam Groningen daarna het heft weer in handen. Terwijl Sergio Padt geen enkele redding hoefde te verrichten, was zijn collega Unnerstall aan de overkant bezig met overwerk. Een schot van Iliass Bel Hassani zag de doelman echter te laat aankomen en zo werd het in de 64ste minuut 3-2. Kansen voor Sierhuis, Mahi, Te Wierik en Gladon troffen allemaal geen doel en zo bleef het tot en met de vierde minuut van de extra tijd nog spannend. Ritsu Doan kreeg in die periode nog zijn tweede gele kaart en ontbreek de komende wedstrijd.

Uiteindelijk mocht Groningen voor de vierde keer in vier thuisduels de drie punten bijschrijven en gaat het vrijdagavond als nummer 8 van de Eredivisie op bezoek bij de nummer 6, FC Utrecht, dat vijf punten meer heeft dan FC Groningen. Het duel in Stadion Galgenwaard in de 25ste speelronde van de Eredivisie begint om 20.00 uur.

190303EOC8753

Gerelateerd nieuws