za 23 februari 2019 20:45
Eredivisie
0
45
90

NAC Breda - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
28 januari 2019 / vandaag

Speeldatum: zaterdag 23 feburari
Aanvang: 20:45 uur
Locatie: Rat Verlegh Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode
BUS: 01-02-19, 09.00 uur - 07-02-19 23.59 uur, via deze webshop
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC
BUS/CAR 08-02-19, 09.00 uur - 21-02-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/CAR 08-02-19, 10.00 uur - 21-02-19, 17.30 uur via FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 32,- (lid SV EUR 29,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 15:30
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard


Eigen Vervoer
Vak = EV
Prijs = EUR 9,-
Omwisselplaats: Ingang Gastenvak NAC Breda
Omwisseltijd: 19:30 - 20:45 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.
Maximum aantal EV kaarten: 345

Capaciteit Gastenvak
700

Extra informatie
- supporters dienen te parkeren op parkeerplaats bezoekersvak
- Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting.
- Reizen met OV is niet toegestaan.
- 9 pers. busjes zijn toegestaan bij Eigen Vervoer.
- Bezoek binnenstad is niet toegestaan.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.

Algemene informatie over uitwedstrijden

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

 

Gasterra

Praat mee

22 februari 2019 / vandaag

FC Groningen-trainer Danny Buijs heeft een nagenoeg fitte selectie tot zijn beschikking in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Alleen de inzetbaarheid van Django Warmerdam vormt nog een vraagteken. Er zijn geen schorsingen.

Trainer Buijs werkte afgelopen seizoen een stage af bij NAC Breda in het kader van zijn Cursus Coach Betaald Voetbal en kent de tegenstander dus meer dan gemiddeld. “Ik weet wat er bij die club leeft en vond het als speler altijd mooi om in het stadion van een tegenstander te spelen waar veel fanatiek publiek zit. Om ze stil te krijgen of in ieder geval te laten zien dat je niet onder de indruk bent.”

Laatste kans
Zijn eigen ploeg pakte tot dusver vier overwinningen in het jaar 2019. Net zoveel als NAC Breda in het hele seizoen 2018/2019. “Zij hebben veertien van hun zestien punten in eigen huis behaald en dat zegt dus wel iets over hun kracht in het eigen stadion. Ook zijn ze al weken met deze wedstrijd tegen FC Groningen bezig. Zelfs voor de uitwedstrijd tegen Ajax van vorige week waren ze al met Groningen-thuis bezig en wat er na zaterdagavond komt, lijkt voor hen ook van ondergeschikt belang. Voor hen voelt de wedstrijd als een laatste kans.”

Het vraagt van de spelers van FC Groningen, die ondersteund worden door een recordaantal (voor de FC in Breda) van 455 supporters, vooral slimheid. “De ene ploeg klapt er vanaf het begin vol op met veel risico en de andere ploeg doet dat wat meer gedoseerd. We zullen moeten herkennen op welke manier we daarmee om moeten gaan. Afgelopen zondag werden we door Feyenoord sterker gemaakt. Onze aftrap slaagde, we konden vervolgens druk zetten op hun keeper en de actie daarna was bijna een eigen doelpunt. Dat gaf ons extra energie en hielp ons perfect in de wedstrijd.”

Energie
Buijs wil nog niet zover gaan om zijn eigen ploeg als favoriet te bestempelen. “We zullen door de buitenwereld wel gezien worden als favoriet, want wij hebben een goede serie en zij een mindere. Maar in deze competitie zijn er voor ons geen wedstrijden die we op tachtig procent zomaar even kunnen winnen. De verhoudingen liggen zoals onlangs bij Willem II-uit. We zullen zelf vooral weer dezelfde energie moeten leveren als vorige week en hebben zelf ook veel invloed op hoe we voor de dag zullen gaan komen. Iedereen moet weer honderd procent gaan, anders is het niet goed genoeg.”

Gasterra

Praat mee

Gerelateerd nieuws