zo 17 februari 2019 14:30
Eredivisie
1
0
Van Beek (e.d. 26)
26
Van Beek
54
Larsson voor Toornstra
61
Vilhena
72
Iliass Bel Hassani voor Kaj Sierhuis
73
Ayoub voor Verdonk
81
Paul Gladon voor Thomas Bruns
90
Mo El Hankouri voor Mimoun Mahi
0
45
90

FC Groningen - Feyenoord

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
18 december 2018

Speeldatum: zondag 17 februari
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten 
Vier per (Seizoen)ClubCard
Geen vrije verkoop bij deze wedstrijd.

Verkoopperiode
Internet en FC Primera's 18-12-18, 15.00 uur t/m 17-02-19, 23.59 uur;
FanCorner Groningen 18-12-18, 15.00 uur t/m 17-02-19, 14.30 uur.

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.
 

infographic-kaartverkoop-v3
15 februari 2019

Trainer Danny Buijs zal in de aanloop naar het thuisduel met Feyenoord naar alle waarschijnlijkheid een aantal spelers moeten teleurstellen. Immers; hij mag zondagmiddag slechts elf basisplaatsen verdelen en in vergelijking met vorig weekend keert Mimoun Mahi terug bij de selectie en mogelijk ook Deyovaisio Zeefuik. De kans dat Django Warmerdam speelt tegen Feyenoord is klein. Lars Kramer keert terug van een schorsing.

Danny Buijs had afgelopen weekend niet de beschikking over de zieke topscorer Mimoun Mahi, die ook nog eens in de belangstelling stond van het Zwitserse FC Zürich. Donderdag werd duidelijk dat Mahi het seizoen zal afmaken in Groningen. “Hij is een verschrikkelijk belangrijke speler voor dit FC Groningen. In de eerste fase van de competitie hebben we Mimoun door een blessure moeten missen en toen hij terug was, heeft hij een nadrukkelijke bijdrage gehad in de prestaties. Hij geeft diepgang aan onze ploeg. Ik ben dan ook blij dat hij het seizoen afmaakt bij ons. Hij heeft nu duidelijkheid over zijn toekomst en dat geeft ook een bepaalde rust.”

Types
De selectie van Danny Buijs is voor het treffen met Feyenoord nagenoeg fit. De inzetbaarheid van Django Warmerdam en Deyovaisio Zeefuik vormt nog een vraagteken. Mimoun Mahi is weer beter en ook Jannik Pohl is na een dag ziekte weer aangesloten bij de groep. Lars Kramer keert terug van een schorsing. Buijs bracht in de afgelopen wedstrijd Mo El Hankouri als invaller van de aan zijn bovenbeen geblesseerde Warmerdam en de van Feyenoord afkomstige vleugelaanvaller is voor zondag een optie tegen zijn oude club. “Het zijn twee hele verschillende types. Warmerdam is meer een zwervende speler, terwijl El Hankouri meer aan de buitenkant speelt en acties maakt in de diepte.”

Nu ook Zeefuik mogelijk weer inzetbaar is, zal Buijs spelers moeten teleurstellen. “Als iemand wekenlang slecht speelt, niet goed traint of zich niet goed gedraagt, vind ik het niet zo moeilijk om tegen hem te zeggen: ‘Kom jij maar eens even een poosje naast me zitten’. Maar als iemand zijn stinkende best doet en doet wat er wordt gevraagd in wedstrijden en op trainingen en dan toch niet aan de aftrap staat, is dat wel vervelend om te moeten vertellen. Maar ik ben daarvoor aangesteld. Met de spelers die een basisplaats verliezen, ga ik een dag of twee van tevoren in gesprek. Ik vond het als speler zelf ook fijn om tekst en uitleg te krijgen, al was ik het er zelden mee eens. Het is trouwens wel iets typisch Nederlands. Van spelers hoor ik dat in diverse buitenlanden – en zelf heb ik dat als speler ook ervaren – de opstelling gewoon op het bord wordt geschreven en daar moet je het dan mee doen.”

Verschil
Tegenstander Feyenoord staat derde op de ranglijst van de Eredivisie, maar heeft in uitduels een negatieve balans, weet ook Buijs. “Feyenoord-thuis en Feyenoord-uit is nog een wereld van verschil. Ik hoop natuurlijk dat dit na het komende weekend nog steeds zo is. In de uitwedstrijd tegen Feyenoord hebben we 70 minuten goed gespeeld, maar stonden we uiteindelijk met lege handen. We zullen vooral zelf goed moeten voetballen om kans te maken tegen Feyenoord. We moeten het wat dat betreft beter doen dan in de tweede helft tegen Vitesse, al teken ik uiteraard voor dezelfde afloop.”

17 februari 2019

FC Groningen heeft ook de derde thuiswedstrijd van 2019 in winst omgezet. Na Heracles Almelo en Vitesse werd zondagmiddag Feyenoord verslagen in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Sven van Beek was de ongewilde matchwinner. Hij werkte de bal na een klein halfuur in eigen doel. FC Groningen staat na 22 wedstrijden met 27 punten op de negende plaats van de ranglijst in de Eredivisie.

In het met 20.259 toeschouwers volgepakte Hitachi Capital Mobility Stadion ging FC Groningen van start met een basiself die trainer Danny Buijs nog wat hoofdbrekens had gekost. Iliass Bel Hassani was verdwenen uit de startopstelling ten opzichte van afgelopen weekend, net als de geblesseerde Django Warmerdam. Mimoun Mahi keerde terug van ziekte en Deyovaisio Zeefuik van een blessure. Het betekende dat Samir Memisevic weer een linie doorschoof, naar het middenveld. Bij Feyenoord was het Sam Larsson die ontbrak in de startopstelling en werd vervangen door Nicolai Jørgensen.

Vanaf de eerste minuut werd vrij duidelijk hoe FC Groningen de nummer 3 van de ranglijst pijn wilde gaan doen. De Trots van het Noorden, tegenwoordig ook wel De Noordelijke Grootmacht genoemd, ging vol vertrouwen, strijd en passie op zoek naar de eerste thuiszege op Feyenoord sinds november 2011. De 6-0 van destijds werd gevolgd door drie nederlagen en drie gelijke spelen. Met het betrouwbare defensieve blok van Groningen en de aanvallende creativiteit bewees de FC vandaag weer de juiste mix te pakken te hebben.

In de eerste fase van de wedstrijd werd voortdurend afgejaagd en druk gezet en kwam Feyenoord helemaal niet aan voetballen toen. Kenneth Vermeer kon in de tweede minuut ternauwernood een eigen doelpunt voorkomen, die voortkwam uit die druk. Vervolgens was Mimoun Mahi tweemaal dreigen en vervolgens loste Ritsu Doan twee schoten. Het ging allemaal vooraf aan een eigen doelpunt van Sven van Beek die na een voorassist van Mimoun Mahi en een strakke voorzet van Thomas Bruns de bal in eigen doel werkte: 1-0.

Nog voor de pauze was het Samir Memisevic die nog eens een schot rakelings over de Rotterdamse lat zag verdwijnen. Het eerste kwartier na rust was het spelbeeld identiek. Mimoun Mahi kreeg een kans na een prachtige actie van Tim Handwerker over links. Kaj Sierhuis veroverde zelf een bal en wist na twee schotpogingen een hoekschop over te houden. Het vierde kwart van de wedstrijd ging Groningen noodgedwongen iets meer vanuit de controle voetballen.

Feyenoord bleef de bal achterin rondspelen en de thuisclub loerde op de talrijke foutjes van de gasten en bleef daarnaast gedoseerd op zoek naar balveroveringen. Na een snelle omschakeling kreeg Mimoun Mahi op die manier nog een kans. Op dat moment was Sierhuis al afgelost door Bel Hassani. Vervolgens kwam ook Paul Gladon voor Thomas Bruns bij de thuisploeg binnen de lijnen.

Zes minuten voor tijd claimt Ritsu Doan een strafschop als hij wordt gevloerd door Calvin Verdonk. Arbiter Danny Makkelie noch de VAR zagen er een overtreding in. Mo El Hankouri kwam nog binnen de lijnen in plaats van Mimoun Mahi en in de resterende vijf minuten en vier minuten extra tijd kwam Groningen niet meer in de problemen. Dat was niet in de laatste plaats te danken aan zeer kordaat optreden van het verdedigingsblok dat vol voor elk bal bleef gaan.

Invaller Bel Hassani en El Hankouri kregen in de slotfase nog schotkansen en uiteindelijk sleepte FC Groningen zeer overtuigend de 1-0 over de streep en mocht de ploeg alweer de vierde zege van 2019 bijschrijven. Daarmee heeft Groningen nu al net zo vaak gewonnen als in de eerste seizoenshelft. Er zijn nog twaalf reguliere competitiewedstrijden te gaan. De eerste daarvan is aankomende zaterdag, 23 februari, als FC Groningen op bezoek gaat bij hekkensluiter NAC Breda. Aftrap in het Rat Verlegh Stadion is 20.45 uur.

20190217JV2627

Gerelateerd nieuws