zo 10 februari 2019 14:30
Eredivisie
Kaj Sierhuis (13)
Mo El Hankouri (90)
2
1
Darfalou (34)
13
Kaj Sierhuis
34
Darfalou
51
Mo El Hankouri voor Django Warmerdam
59
Tom van de Looi voor Iliass Bel Hassani
78
Dauda voor Darfalou
84
Paul Gladon voor Thomas Bruns
87
Jeffrey Chabot
90
Mo El Hankouri
90
Doekhi voor Van der Werff
0
45
90

FC Groningen - Vitesse

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
18 december 2018

Speeldatum: zondag 10 februari
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten 
Voorverkoop: twee per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 18-12-18, 15.00 uur t/m 17-01-19, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen 18-12-18, 15.00 uur t/m 17-01-19, 17.30 uur Voorverkoop
Internet en FC Primera's 18-01-19, 09.00 uur t/m 10-02-19, 14.30 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen 18-01-19, 10.00 uur t/m 09-02-19, 17.00 uur Vrije verkoop

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.
 

infographic-kaartverkoop-v3
8 februari 2019

Trainer Danny Buijs van FC Groningen moet voor de thuiswedstrijd van zondag tegen Vitesse nog puzzelen om zijn basiself in te vullen. Naast de afwezigen Lars Kramer en Jannik Pohl zijn er nog vijf spelers met een vraagteken achter hun naam. Bij tegenstander Vitesse ontbreken de geschorsten Bryan Linssen en Alexander Büttner. De aftrap in het Hitachi Capital Mobility Stadion is zondagmiddag om 14.30 uur. De kaartverkoop verloopt via de reguliere verkoopkanalen en kent geen beperkingen.

Op het vrijdagse perspraatje nam Danny Buijs het lijstje door van de spelers voor het thuisduel met Vitesse. “Lars Kramer is nog geschorst en Jannik Pohl gaat zaterdagmiddag wedstrijdritme opdoen in de thuiswedstrijd van Jong FC Groningen tegen De Dijk. Ritsu Doan is weer terug uit Japan en we gaan zaterdag inschatten hoe fris hij is en op welke manier hij inzetbaar is. Amir Absalem en Mimoun Mahi waren vandaag ziek. Deyovaisio Zeefuik en Samir Memisevic hebben ‘pijntjes’. Morgen (zaterdag – red.) weten we meer, maar ik ga er vanuit dat ze zondag niet alle vijf inzetbaar zijn.”

Ervaring
Doan is volgens Buijs in ieder geval ‘vrolijk’ teruggekomen van het toernooi om de Azië Cup. “Hij heeft heel veel zin om te voetballen. Doan heeft een lekker toernooi gespeeld (zes van de zeven duels in de basis – red.) en het was een mooie ervaring voor hem. Natuurlijk was hij wel teleurgesteld dat de finale van Qatar werd verloren. Na het toernooi in de Verenigde Arabische Emiraten heeft hij nog een aantal dagen met zijn familie doorgebracht in Japan. Hij kwam gisteren (donderdag – red.) terug en het is nu nog even afwachten hoe het met zijn ‘jetlag’ gaat.”

FC Groningen kwam in 2019 met zes punten uit drie wedstrijden goed uit de winterstop, constateerde Buijs. “We kunnen onszelf nog verder verbeteren in de verdedigende organisatie. Afgelopen weekend bijvoorbeeld lieten we Willem II door ons eigen toedoen terugkomen in de wedstrijd. We moeten zorgen dat we de verdedigende kwaliteiten langere fases in de wedstrijd volhouden. Met de zes goals die we zelf in de afgelopen drie wedstrijden hebben gemaakt, doen we het in ieder geval beter dan voor de winterstop. Dat is met twee uitwedstrijden erbij prima, maar we streven ernaar om nóg meer te creëren.”

Fifty-fifty
Bij Vitesse ontbreken de geschorsten Linssen en Büttner en keren Bero en Foor juist terug van een uitsluiting van één wedstrijd. Na het verkrijgen van zijn werkvergunning is daarnaast de nieuwe spits Dauda speelgerechtigd. Buijs: “Vitesse heeft om deze redenen de afgelopen wedstrijden ook niet telkens met dezelfde elf kunnen spelen. Ik denk dat voor de buitenwereld de kansen op ‘fifty-fifty’ liggen. Zij staan hoger op de ranglijst en wij hebben natuurlijk het thuisvoordeel. Maar welke elf er ook bij hen of bij ons op het veld staan, we weten wat onze opdracht is en hoe we ons tegen Vitesse moeten wapenen.”

Er is (nog) geen wedstrijdverslag beschikbaar van deze wedstrijd

Gerelateerd nieuws