za 2 februari 2019 19:45
Eredivisie
Vrousai (55)
1
2
Django Warmerdam (35)
Kaj Sierhuis (37)
31
Samir Memisevic
33
Tapia
35
Django Warmerdam
37
Kaj Sierhuis
44
Deyovaisio Zeefuik
46
Pavlidis voor Meissner
55
Vrousai
62
Ludovit Reis voor Jeffrey Chabot
63
Mo El Hankouri voor Iliass Bel Hassani
75
Tom van de Looi voor Kaj Sierhuis
83
Sergio Padt
0
45
90

Willem II - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
16 januari 2019

Speeldatum: zaterdag 2 feburari
Aanvang: 19:45 uur
Locatie: Willem II Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode
BUS/EV 18-01-19, 09.00 uur - 31-01-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 18-01-18, 10.00 uur - 31-01-19, 17.30 uur via FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 32,- (lid SV EUR 29,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 15:00 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard


Eigen Vervoer
Vak = EV
Prijs = EUR 9,-
Omwisselplaats: Ingang Gastenvak Willem II
Omwisseltijd: 18:30 - 19:30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.
Maximum aantal EV kaarten: 350

Capaciteit Gastenvak
600

Extra informatie
- supporters dienen te parkeren op parkeerplaats bezoekersvak
- Reizen met OV is niet toegestaan.
- 9 pers. busjes zijn toegestaan bij Eigen Vervoer.
- Bezoek binnenstad is niet toegestaan.

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een ID-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw ID-bewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.

Algemene informatie over uitwedstrijden

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.
1 februari 2019

Deyovaisio Zeefuik is zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Willem II terug van een schorsing van één wedstrijd en zal weer in de basis staan. Het duel in de 20ste speelronde begint morgenavond om 19.45 uur in het Koning Willem II Stadion. Afwezigen in de selectie van trainer Danny Buijs zijn Ritsu Doan (Asian Cup), Lars Kramer (schorsing) en Jannik Pohl (speelt in onder-23). Ko Itakura behoort voor het eerst tot de wedstijdselectie en kan in Tilburg zijn debuut maken voor FC Groningen.

Na de zege op Heracles Almelo sprong FC Groningen naar plek 13 op de ranglijst en na de nipte nederlaag bij koploper PSV staat de Trots van het Noorden opeens weer onder de streep, op plek 16. Trainer Danny Buijs is niet bezig met de stand op de ranglijst. “Op zondagavond bij Studio Sport zie ik hem voorbij komen, maar het heeft nu weinig nut om allerlei scenario’s te gaan doorrekenen. We moeten eerst maar eens zorgen dat we op 35 punten komen en daarna kijken hoeveel wedstrijden er nog te spelen zijn en hoe anderen ervoor staan.”

Driehonderd
De afgelopen week werd er volop gespeculeerd over de opvolging van algemeen directeur Hans Nijland en volgens Danny Buijs heeft die discussie geen invloed op de prestaties. “Natuurlijk houd het mijzelf bezig. Ik ben onderdeel van de club en mijn contract loopt volgend jaar door. Dus het zou gek zijn als het me niet zou interesseren. Maar het heeft geen invloed op de wedstrijden of de sfeer binnen de groep. Het team ervaart volop steun van het publiek tijdens de thuiswedstrijden. Morgenavond (zaterdag – red.) zullen er ook weer driehonderd fans meereizen. Dat is een mooi gegeven.”

De personele bezetting van FC Groningen is bijna optimaal. “Ritsu Doan keert donderdag 7 februari terug nadat hij in Japan nog een paar dagen bij zijn familie kan zijn. Vanmiddag (vrijdag – red.) speelt Japan de finale tegen Qatar in de Asian Cup. Hij heeft er veel vertrouwen in dat Japan ook de finale zal gaan winnen. Verder is Lars Kramer nog geschorst (tot in ieder geval 16 februari – red.). Jannik Pohl gaat morgenmiddag bij Jong FC Groningen tegen Quick Boys minuten maken in Katwijk. En vanmiddag zullen we kijken of Iliass Bel Hassani inzetbaar is. Hij kon donderdag weer voluit trainen.”

Voortzetten
Tegenstander Willem II is bezig aan een goede reeks in de Eredivisie en staat momenteel op plek 9 met zeven punten meer dan FC Groningen. “Ze zijn met wat nieuwe spelers uit de winterstop gekomen na het vertrek van topscorer Fran Sol. Het is een ploeg die de verdediging aardig voor elkaar geeft en een ploeg die aardig uitgebalanceerd is. Wie morgenavond favoriet is, is moeilijk te zeggen. Wij hebben aan de thuiswedstrijd tegen Heracles en de tweede helft tegen PSV ook een goed gevoel overgehouden en willen graag die lijn voortzetten.”

2 februari 2019

FC Groningen heeft drie dure punten gepakt in Tilburg, op bezoek bij Willem II. In het derde kwartier sloegen Django Warmerdam en Kaj Sierhuis toe met elk een goal. Met een 2-0 voorsprong bij rust werd het na tien minuten in de tweede helft weer spannend door de goal van Marios Vrousai van de thuisploeg. FC Groningen hield echter stand en bracht het puntentotaal op 21 na 20 duels.

In Tilburg wilde FC Groningen een goed vervolg geven aan de thuiswedstrijd tegen Heracles (3-0) en het sterke herstel in de tweede helft, uit bij PSV (2-1). Er waren enkele afwezigen in de eerste selectie. Zo verbleef Ritsu Doan nog in Japan na zijn optreden in de Asian Cup in de Verenigde Arabische Emiraten. Lars Kramer zit een schorsing uit en het trio Michael Breij, Jannik Pohl en Daniël van Kaam maakte zaterdagmiddag zijn opwachting in Katwijk bij Jong FC Groningen tegen Quick Boys.

In de basiself had trainer Danny Buijs twee wijzigingen doorgevoerd. Deyovaisio Zeefuik keerde na een schorsing terug ten koste van Amir Absalem. Ludovit Reis begon weer op de bank en maakte plaats voor Kay Sierhuis, die samen met Mimoun Mahi het aanvalsduo vormde. De overige negen spelers in de basiself waren tegen Heracles en PSV ook al van de partij. FC Groningen nam het op tegen Willem II, dat de afgelopen drie duels won zonder één enkel doelpunt tegen.

De wedstrijd werd overigens vooraf gegaan door één minuut stilte ter nagedachtenis aan de maandag overleden scout en oud-speler van FC Groningen, Jurrie Koolhof. De vijfvoudig international werd 59 jaar. Vrijdagavond was in Doetinchem bij de thuiswedstrijd van De Graafschap ook al een indrukwekkend eerbetoon geweest voor Koolhof, die de afgelopen tien jaar als scout actief was voor de Trots van het Noorden en in 1987/1988 speelde in het groen-wit.

Dan de wedstrijd tegen de nummer 9 van de ranglijst. FC Groningen begon brutaal en voortvarend aan het duel en deelde in de beginfase diverse speldenprikjes uit. Toen Willem II het heft in handen dreigde te nemen, schakelde de FC een tandje bij en werd het wat onaardiger in het veld. Een gele kaart voor Samir Memisevic was hier een blijk van. Maar net toe Willem II leek toe te slaan, was het Groningen dat het doel trof. Op aangeven van Mimoun Mahi schoot Django Warmerdam nota bene met ‘zijn rechter’ van buiten de zestien binnen: 0-1.

Dat was in de 35ste minuut. Twee minuten later was het opnieuw raak. Een voorzet van de rechterzijkant werd door Thomas Bruns richting de zestienmeterlijn geslingerd en daar stond Kaj Sierhuis klaar om zijn eerste voor FC Groningen binnen te prikken: 0-2. Een uitstekende uitgangspositie om de rust in te gaan. Een kopbal van Tapia in de extra tijd ging naast en zo bleef de 0-2 tussenstand gehandhaafd.

Tien minuten na de pauze was het dan toch raak voor de thuisploeg. Marios Vrousai zette Tim Handwerker op het verkeerde been en passeerde de verder opnieuw uitstekend keepende Sergio Padt: 1-2. Een lange fase van overwicht van de Tilburgers brak aan en in de slotfase die door vijf minuten extra tijd ook erg lang duurde, pompte Willem II voortdurend hoge ballen richting de vijandelijke zestien.

Het zat FC Groningen over het algemeen mee in het uitverdedigen en anders was daar nog altijd Handwerker op de lijn of onnauwkeurigheid bij de tricolores. Invallers Mo El Hankouri, Ludovit Reis en Tom van de Looi zorgden voor wat vers bloed in de ploeg uit Groningen en zorgden er met hun acht teamgenoten voor dat drie dure punten meegenomen konden worden richting Groningen. Zondag 10 februari is Vitesse de volgende tegenstander in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Aanvang 14. 30 uur.

KWY20190202-1609
KWY20190202-1526

Gerelateerd nieuws