za 26 januari 2019 19:45
Eredivisie
Lozano (15)
Lozano (18)
2
1
Ludovit Reis (35)
15
Lozano
18
Lozano
35
Ludovit Reis
45
Malen voor Lozano
55
Amir Absalem
60
Mo El Hankouri voor Iliass Bel Hassani
66
Jeffrey Chabot
71
Kaj Sierhuis voor Amir Absalem
77
Mike te Wierik
77
Pereiro
87
Paul Gladon voor Jeffrey Chabot
89
Sadilek voor Malen
90
Thomas Bruns
90
Ihattaren voor Pereiro
0
45
90

PSV - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
4 januari 2019

Speeldatum: zaterdag 26 januari
Aanvang: 19:45 uur
Locatie: Philips stadion
Competitie: Eredivisie

 

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode
BUS: 04-01-19, 09.00 uur - 10-01-19 23.59 uur, via deze webshop
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC
BUS/VV 11-01-19, 09.00 uur - 24-01-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/VV 11-01-18, 10.00 uur - 24-01-19, 17.30 uur via FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 32,- (lid SV EUR 29,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 15:00 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard


Vrij Vervoer
Vak = VV
Prijs = EUR 15,-
Omwisselplaats: Ingang Gastenvak te PSV Eindhoven
Omwisseltijd: 18:30 - 19:45 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
1600

Extra informatie
- supporters dienen op eigen gelegenheid een parkeerplaats te zoeken. Adviesparkeerplaats

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.

Algemene informatie over uitwedstrijden

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

25 januari 2019

FC Groningen speelt morgen –zaterdag 26 januari– om 19.45 uur in Eindhoven de uitwedstrijd tegen PSV. Trainer Danny Buijs zag vrijdagochtend op het wekelijkse perspraatje twee opties om de positie van de geschorste Deyovaisio Zeefuik als rechtsback in te vullen: aanvoerder Mike te Wierik of Amir Absalem. Voor de rest kan de winnende basiself van Heracles-thuis intact blijven.

De personele beschikbaarheid van de eerste selectie van FC Groningen is ietwat uitgedund. Ritsu Doan ontbreekt de hele maand januari door de deelname met Japan aan de Asian Cup. Zijn landgenoot Ko Itakura traint inmiddels met de groep, maar is nog niet speelgerechtigd. Naast Deyovaisio Zeefuik is ook verdediger Lars Kramer niet inzetbaar door een schorsing, die hij opliep in Jong FC Groningen. Daarnaast is aanvaller Jannik Pohl inmiddels aangesloten bij de groepstrainingen, maar nog niet inzetbaar in de wedstrijd van zaterdagavond tegen PSV. Ook doelman Jan Hoekstra is er door een blessure niet bij.

Uitbouwen
De drie debutanten zijn de wedstrijd van afgelopen zaterdagavond tegen Heracles Almelo wel goed doorgekomen. Trainer Danny Buijs hoopt dat Iliass Bel Hassani, Kaj Sierhuis en Thomas Bruns het aantal speelminuten van de afgelopen wedstrijd weer verder kunnen uitbouwen tegen PSV. “Ze moeten zich zo lang mogelijk maximaal geven,” aldus de trainer. “En geen negentig minuten op 70% gaan spelen. We hebben op de bank genoeg jongens met specifieke kwaliteiten om hen in de loop van de wedstrijd te kunnen vervangen.”

Eén van die spelers is Mo El Hankouri die dinsdag in een oefenwedstrijd bij PEC Zwolle tweemaal scoorde, één keer met links en één keer met rechts. “Je ziet dat hij iets bijzonders heeft en met zijn acties iets kan forceren. Hij is bovendien topfit. Paul Gladon is ook helemaal fit, maar bij hem ontbreekt het nog aan wedstrijdritme. De zesde nieuweling Ko Itakura heb ikzelf donderdag voor het eerst op het trainingsveld aan het werk gezien. Hij is een prima voetballer en ook buiten het veld leergierig en open.”

Wedstrijd
Zijn winnende basiself zal Buijs noodgedwongen op één plek moeten wijzigen door de schorsing van Zeefuik. “Er zijn twee opties. We kunnen Mike te Wierik als rechtsback neerzetten en Samir Memisevic terughalen naar de verdediging. Dan ontstaat er een plekje op het middenveld. We kunnen ook Amir Absalem als rechtsback inzetten. We hebben hem in december een compliment gegeven over hoe hij de draad weer oppakte na een mindere periode in de voorbereiding. Hij heeft aan het einde van 2018 goede oefenwedstrijden en duels in Jong Groningen gespeeld en heeft goed getraind.”

Tegenstander PSV speelde afgelopen weekend met 2-2 gelijk op bezoek bij FC Emmen. “We hebben in onze voorbereiding vooral thuiswedstrijden van PSV, zoals tegen Emmen en Vitesse gebruikt. Telkens geven ze de tegenstander het idee dat ze kunnen meevoetballen en slaan ze vervolgens bij de eerste de beste fout toe. Het is voor ons belangrijk om onze organisatie heel goed op orde te hebben en we zullen ‘realistisch’ spelen. Het is onwaarschijnlijk dat we PSV de hele wedstrijd zullen domineren. Voor een positief resultaat zullen we zelf een topdag moeten hebben en hebben daarnaast mogelijk nog een klein beetje geluk nodig.”

26 januari 2019

FC Groningen heeft zaterdagavond in het Philips Stadion met 2-1 verloren van koploper PSV. De eerste twee goals kwamen op naam van Hirving Lozano namens de thuisclub. Tien minuten voor de pauze bepaalde Ludovit Reis de rust- en eindstand op 2-1. In de tweede helft debuteerden Mo El Hankouri en Paul Gladon voor de Trots van het Noorden.

FC Groningen ging in Eindhoven op bezoek bij de koploper en deed dat zonder de geschorste Deyovaisio Zeefuik. Die werd zoals verwacht op de rechtsbackpositie vervangen door Amir Absalem. Dat nieuweling Kaj Sierhuis in de basiself zou worden vervangen door Ludovit Reis, werd pas rond de vrijdagmiddagtraining op Corpus den Hoorn duidelijk. Mimoun Mahi en Iliass Bel Hassani vormden het aanvalsduo, terwijl Ludovit Reis als rechtermiddenvelder opereerde. Het duel Reis-Absalem had dinsdag in en oefenduel te Zwolle al met elkaar gespeeld.

In de wedstrijd tegen koploper PSV leek het een behoorlijk eenzijdige wedstrijd te worden toen Hirving Lozano in de eerste twintig minuten al tweemaal raak had geschoten en de stand op 2-0 had gebracht. De Eindhovenaren waren dreigend en bepalend in het eerste kwart van de wedstrijd, maar tien minuten voor de pauze deed Groningen wat terug met een van richting veranderd schot van Ludovit Reis dat pardoes tot de 2-1 werd gepromoveerd. Die 2-1 voorsprong deed de FC terugdenken aan de eerste competitiehelft toen PSV diezelfde voorsprong in de slotfase op het bord toverde.

Deze keer was de 2-1 tussenstand het startsein van een uur lang zeer veel vechtlust en enthousiasme bij FC Groningen. Maar liefst vier gele kaarten voor FC Groningens-spelers in de tweede helft en ook nog één voor trainer Danny Buijs voor het ‘ijdel gebruiken’ van de term ‘topclub’ gaven aan dat de uitploeg zich niet zonder slag of stoot gewonnen gaf. En bovendien keepte doelman Sergio Padt onder het toeziend oog van bondscoach Ronald Koeman onbetwist een ‘wereldpot’.

De grootste kans voor FC Groningen kwam op naam van het goudhaantje van afgelopen week, Thomas Bruns. Hij mikte een vrije trap via het hoofd van Luuk de Jong op de lat boven doelman Jeroen Zoet van PSV. Bij FC Groningen mochten Mo El Hankouri en Paul Gladon hun debuut maken in het groen-wit en kwam Kaj Sierhuis deze keer als invaller binnen de lijnen. Zeven minuten extra tijd waren onvoldoende om de gelijkmaker te forceren en zo bleef Groningen tegen PSV opnieuw steken op een nipte 2-1 nederlaag.

Op de ranglijst van de Eredivisie daalde FC Groningen van de dertiende naar de zestiende plek, maar in het ‘rechterrijtje’ staan er nu negen ploegen binnen een afstand van zes punten. Komend weekend gaat FC Groningen op bezoek bij de nummer 9 van de ranglijst, Willem II. Die ploeg heeft momenteel vier punten meer dan FC Groningen en gaat zondag op bezoek bij FC Utrecht. Het duel met Willem II begint op zaterdag 2 februari om 19.45 uur. 

pl20190126OP010

Gerelateerd nieuws