za 19 januari 2019 20:45
Eredivisie
Samir Memisevic (11) (P)
Thomas Bruns (74)
Thomas Bruns (79)
3
0
11
Samir Memisevic
46
Osman voor Van Nieff
59
Ajdin Hrustic voor Iliass Bel Hassani
67
Ludovit Reis voor Kaj Sierhuis
70
Dalmau voor Peterson
74
Thomas Bruns
78
Konings voor Kuwas
79
Thomas Bruns
81
Deyovaisio Zeefuik
82
Tim Handwerker
85
Tom van de Looi voor Thomas Bruns
90
Rossmann
0
45
90

FC Groningen - Heracles Almelo

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
18 december 2018

Speeldatum: zaterdag 19 januari
Aanvang: 20.45 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN

Aankooprechten 
Voorverkoop: twee per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Voor seizoenkaarthouders geldt een speciale aanbieding: zij kunnen online of bij de supportersbalie 2 kaarten bijkopen voor € 10.- per kaart.

Verkoopperiode
Internet 18-12-18, 15.00 uur t/m 27-12-18, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen 18-12-18, 15.00 uur t/m 27-12-18, 17.30 uur Voorverkoop
Internet en FC Primera's 28-12-18, 09.00 uur t/m 19-01-19, 20.45 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen 28-12-18, 10.00 uur t/m 19-01-19, 17.00 uur Vrije verkoop

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag. 

infographic-kaartverkoop-v3
19 januari 2019

FC Groningen speelt vanavond, zaterdag 19 januari, de eerste thuiswedstrijd van het jaar. Heracles Almelo is in het Hitachi Capital Mobility Stadion de tegenstander. Aanvang is 20.45 uur en de kassa’s zijn geopend vanaf 19.15 uur. De voorverkoop vindt plaats via de reguliere kanalen: deze website, de FanCorner aan de Boumaboulevard en via de 29 FC Primera’s.

In de winterstop heeft de eerste selectie flink wat mutaties ondergaan. Huurlingen Uriel Antuna en Mateo Cassierra zijn vertrokken en er zijn maar liefst zes nieuwe spelers aangetrokken, waarvan Thomas Bruns, Kaj Sierhuis, Iliass Bel Hassani, Mo El Hankouri en Paul Gladon meteen speelgerechtigd zijn voor de Trots van het Noorden. de Japanner Ko Itakura is nog niet inzetbaar in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

Arbitrage
De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom en hij zal worden geassisteerd door de heren Goossens, Van Dongen en Van Herk. In Zeist zit videoref Richard Martens, geflankeerd door assistent-VAR Mario Diks. Voor Heracliden Yoëll van Nieff en Jesper Drost betekent de wedstrijd een terugkeer bij hun oude club FC Groningen. Ook keeperstrainer Brian van Loo heeft een verleden bij de Trots van het Noorden.

UNICEF
Vitaliteitspartners Imagine Run en VitaalNed staan de sponsoruiting achterop het wedstrijdshirt éénmalig af aan UNICEF. Dit doen onze vitaliteitspartners omdat UNICEF zich inzet om kinderen over de hele wereld een onbezorgde jeugd te schenken. Beide bedrijven willen tijdens de competitiewedstrijd van FC Groningen tegen Heracles Almelo aandacht vragen voor dit goede doel. Ook hoofdsponsor Payt werkt mee door het doek dat voor de wedstrijd op het veld ligt te voorzien van het logo van UNICEF. Daarnaast loopt mascotte Groby met een UNICEF-shirt. De wedstrijdshirts worden geveild voor het goede doel via MatchWornShirt.

Imagine Run App
De actie is tot stand gekomen vanuit de samenwerking die Imagine Run heeft met UNICEF. Samen organiseren zij op zaterdag 2 februari aanstaande een virtueel wandel- en loopevenement. Door deel te nemen aan het virtuele loopevenement draag je bij aan de doelen van UNICEF. Loop hard, jog of wandel overal ter wereld mee. Gebruik de Imagine Run App om deel te nemen. Selecteer je eigen gewenste afstand en route, krijg routebegeleiding vanaf overal waar je bent en weer terug. Ga naar http://www.imaginerun.com/nl/het-event om je deelnamepakket te bestellen.

BTW-verhoging
De prijstarieven van eten en drinken in de horecaverkooppunten in het lage BTW-tarief worden met ingang van komende zaterdag gewijzigd. Gezien de verhoging van dit tarief van 6% naar 9%, is FC Groningen genoodzaakt deze prijzen aan te passen. De horecaproducten in het hoge BTW-tarief vallen, zoals bijvoorbeeld bier, blijven op hetzelfde prijsniveau. Ook de prijzen van losse tickets blijven de rest van het seizoen 2018/2019 gelijk aan die van de eerste competitiehelft.

19 januari 2019

FC Groningen heeft vanavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 3-0 gewonnen van Heracles Almelo. Samir Memisevic opende de score vanaf de strafschopstip: 1-0. Dat was ook de ruststand. In de tweede helft scoorde Thomas Bruns 2-0 en 3-0 en kreeg de Payt Man of the Match tenslotte ook nog een publiekswissel. Na de zege staat FC Groningen dertiende op de ranglijst van de Eredivisie.

Bij de herstart van de Eredivisie had Groningen zoals verwacht een flinke metamorfose ondergaan. Met Ilias Bel Hassani, Thomas Bruns en Kaj Sierhuis kende de basiself drie debutanten. In vergelijking met Fortuna-uit van een kleine maand geleden moesten Michael Breij en Ludovit Reis genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Daarnaast was Ritsu Doan nog afwezig in verband met de deelname met Japan aan de Asian Cup. Op de reservebank waren Mo El Hankouri en Paul Gladon nog versere aanwinsten. Zij werden pas afgelopen woensdag gepresenteerd en trainden pas twee dagen mee met FC Groningen.

De openingsfase van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisclub die na zeven minuten een voorsprong had kunnen nemen. Iliass Bel Hassani stuurde zijn ploeggenoot Mimoun Mahi vanaf de middellijn één op één richting doelman Janis Blaswich. Mahi schoot oog in oog met de Heracles-keepers echter naast. Vijf minuten later ging de bal op de stip toen Lennart Czyborra ongelukkig hands maakte na een actie van Mahi in de zestien meter van de Almeloërs. Samir Memisevic nam plaats achter de bal en schoot zeer beheerst de 1-0 binnen.

Twee minuten voor de pauze hield doelman Sergio Padt zijn ploeg op de been toen hij een wereldredding maakte bij een kopbal van Lerin Duarte, die vlak voor het doel van Groningen opdook. Zo ging Groningen met een 1-0 voorsprong de rust in. Debutant Kaj Sierhuis evenaarde met vijf schoten op het vijandelijke doel in ruim een uur speeltijd het seizoenrecord van FC Groningen voor één speler. Sierhuis werd vervangen door Ludovit Reis, even nadat Bal Hassani was afgelost door Ajdin Hrustic.

In de laatste twintig minuten van de wedstrijd maakte Thomas Bruns er voor zichzelf een hoofdstuk in een jongensboek van. Na jaren weer herenigd met zijn ‘maatje’ Mike te Wierik en ruim een kwartier voor tijd met een prachtige boogbaal in de linkerbovenhoek van het vijandelijke doel: 2-0. Vier minuten later schoot Bruns op aangeven van Django Warmerdam ook nog ‘even’ de 3-0 binnen. Het leverde hem meteen een uitverkiezing op tot Payt Man of the Match. Bovendien is hij na Fandi Ahmad de tweede speler in de clubhistorie die tweemaal scoort in zijn debuutwedstrijd voor de Trots van het Noorden.

Al met al een zeer gedenkwaardige avond, die de burger moed geeft voor de volgende horde: PSV-uit. Komende week zal FC Groningen het moeten stellen zonder Deyovaisio Zeefuik, die tegen zijn vijfde gele kaart van dit seizoen opliep. De wedstrijd tegen de koploper begint zaterdag 26 januari om 19.45 uur in Eindhoven. Exact een week later volgt opnieuw een uitduel in Noord-Brabant: Willem II-uit. Op zondag 10 februari is Vitesse-thuis het volgende affiche in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

190119EOA9875

Gerelateerd nieuws