zo 16 december 2018 14:30
Eredivisie
Mimoun Mahi (87)
1
2
Pedersen (88)
Pedersen (90)
29
Chacon
66
Michael Breij voor Mateo Cassierra
75
Pedersen voor Arias
79
Ahmad Mendes Moreira voor Django Warmerdam
83
Marinus voor Bannink
87
Mimoun Mahi
88
Pedersen
90
Deyovaisio Zeefuik
90
Mimoun Mahi
90
Klok voor Jansen
90
Pedersen
0
45
90

FC Groningen - FC Emmen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
31 augustus 2018

Speeldatum: zondag 16 december
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten 
Voorverkoop: twee per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 07-09-18, 09.00 uur t/m 22-11-18, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen 07-09-18, 10.00 uur t/m 22-11-18, 17.30 uur Voorverkoop
Internet en FC Primera's 23-11-18, 09.00 uur t/m 16-12-18, 14.30 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen 23-11-18, 10.00 uur t/m 15-12-18, 17.00 uur Vrije verkoop

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.
 

infographic-kaartverkoop-v3
16 december 2018

Wie zondagmiddag in het Hitachi Capital Mobility Stadion getuige wil zijn van de twist van het noorden tussen de FC’s uit de provincies Groningen en Drenthe, doet er goed aan in de voorverkoop een ticket aan te schaffen. De kaartverkoop loopt namelijk hard. Het duel staat bovendien in het teken van het herdenken van de in het afgelopen jaar overleden FC Groningen-supporters.

Op zondagmiddag 16 december om 14.30 uur is de aftrap bij FC Groningen tegen FC Emmen. Het Hitachi Capital Mobility Stadion opent de poorten om 13.00 uur. Op dat moment gaan – indien nog beschikbaar – de laatste kaarten ook in de verkoop via de kassa’s bij Ingang 2. Op dit moment zijn voor de Piet Fransen Tribune en Koeman Familie Tribune nog tickets verkrijgbaar via deze website. De Tonny van Leeuwen Tribune en de hoofdtribune waarop het businesspubliek plaatsneemt, is inmiddels volledig uitverkocht.

In memoriam
Direct voorafgaand aan het duel tussen Groningen en Emmen zullen de aanwezigen in het stadion letterlijk en figuurlijk stilstaan bij de overleden FC-supporters in het kalenderjaar 2018. Bij wijze van ode zal vlak voor de aftrap een minuut worden geapplaudisseerd. Supporters, die dit gedenkwaardige moment willen meemaken en willen deelnemen aan het eerbetoon, dienen daarvoor tijdig hun plek op de tribunes in te nemen. In verband met de te verwachten (verkeers)drukte rondom het stadion, is het hoe dan ook aan te raden eerder van huis te vertrekken dan gebruikelijk.

Horeca
Bij de horecaverkooppunten wordt bij deze laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2018 een actie gehouden. Bij de verkoop van elke vier bekers bier, krijgen de supporters een Amstel-muts cadeau. Na een geslaagde proef tijdens de voorgaande thuiswedstrijd, maken ook bij het duel met FC Emmen de braadworst en droge worst weer deel uit van het assortiment in de horecaverkooppunten.

Arbitrage
De wedstrijd FC Groningen-FC Emmen staat zondagmiddag onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers. Hij zal worden geassisteerd door de heren Van Roekel, Zeinstra en Dieperink. De videoref is Pol van Boekel, die op zijn beurt weer wordt geassisteerd door Thomas Krijt. Aan de kant van FC Groningen is Ajdin Hrustic niet inzetbaar door een automatische schorsing vanwege de vijfde gele kaart in deze jaargang van de Eredivisie.

16 december 2018

FC Groningen heeft zondagmiddag de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2018 verloren van FC Emmen. Drie minuten voor het einde bracht Mimoun Mahi de thuisploeg aan de leiding in het Hitachi Capital Mobility Stadion, maar invaller en oud-Groninger Nicklas Pedersen maakte er vervolgens nog 1-1 en 1-2. Zo staat FC Groningen na zestien duels met 14 punten op de zestiende plek van de ranglijst in de Eredivisie. Komende zaterdag, 22 december, volgt Fortuna-uit voor FC Groningen.

In de aanloop naar de wedstrijd was de belangstelling voor het eerste Eredivisieduel tussen FC Groningen en FC Emmen enorm. In de regionale media werd al veel aandacht besteed aan de wedstrijd tussen de profclubs uit Groningen en Drenthe en ook de publieke belangstelling was enorm. De businesstribune was al eerder in de week uitverkocht, de Tonny van Leeuwen Tribune volgde op zaterdag.

In het uitvak zaten uiteindelijk 720 Emmenaren en uiteindelijk was het duel op enkele tientallen tickets na uitverkocht. Zo zagen maar liefst 21.965 toeschouwers het duel in het Hitachi Capital Mobility Stadion. In 2018 trok alleen FC Groningen-Ajax meer bezoekers naar de Groningse thuishaven.

In de eerste helft van de wedstrijd begon FC Groningen sterk en had Emmen weinig in te brengen. Tot echt grote kansen of mogelijkheden leidde dat lange tijd niet. Tweemaal moest doelman Kjell Scherpen optreden, bij een inzet van Mimoun Mahi en een vrije trap van Tim Handwerker. De Emmenaren schoten vooral naast en over het doel van Sergio Padt.

In de tweede helft kregen de gasten meer vertrouwen en grip en na een kwartier spelen brak de wedstrijd nog verder open en kwam er voor beide ploegen meer ruimte om te voetballen. De wedstrijd stevende af op een doelpuntloos gelijkspel, maar vijf minuten voor tijd vatte de wedstrijd toch nog vlam. Een uitbraak over de rechterkant eindigde met een strakke voorzet van Deyovaisio Zeefuik, die door de gasten kon worden uitverdedigd.

Twee minuten later kwam een beslissende voorzet van invaller Ahmad Mendes Moreira, die de bal pardoes op het hoofd van Mimoun Mahi legde. Mahi kopte raak en zo leek Groningen er drie minuten voor tijd met de winst aan de haal te gaan. Zo ongeveer vanaf de aftrap was het echter invaller Nicklas Pedersen die profiteerde van ‘half’ verdedigen in de Groningen-defensie en de bal onder doelman Sergio Padt door prikte: 1-1.

Pedersen maakte in zijn tijd bij FC Groningen nooit twee doelpunten in één thuiswedstrijd, maar flikte dat nu wel. In de derde minuut van de blessuretijd kopte hij op aangeven van Tim Siekman, ook al koppend, de 1-2. In de daaropvolgende minuten extra tijd probeerde Groningen het nog op volle kracht, maar kantelde de wedstrijd niet opnieuw. Tussen de beide goals van Pedersen had Ritsu Doan ook nog eens een kans op de 2-1 gehad. Kortom, een knotsgekke slotfase met FC Emmen als grote overwinnaar.

Voor FC Groningen eindigde het thuisseizoen in mineur met de tiende competitienederlaag van het seizoen en de vijfde in eigen stadion. Komende zaterdag, 22 december, heeft de Trots van het Noorden nog één mogelijkheid om het jaar 2018 positief af te sluiten. Vanaf 18.30 uur is in Sittard dan een andere promovendus, Fortuna, de tegenstander. Daarna volgt de winterstop.

181216EOC8421juich

Gerelateerd nieuws