zo 9 december 2018 14:30
Eredivisie
0
0
12
Kum
43
Promes
72
Van Bruggen voor Linthorst
73
Ajdin Hrustic
76
Seuntjens voor Mlapa
77
Michael Breij voor Django Warmerdam
84
Mateo Cassierra voor Mimoun Mahi
89
Ahmad Mendes Moreira voor Ajdin Hrustic
90
Joosten voor Van Ooijen
0
45
90

VVV-Venlo - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
5 november 2018

Speeldatum: zondag 9 december 2018
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Seacon Stadion De Koel te Venlo
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode 
BUS: 16-11-18, 09.00 uur t/m 22-11-18 23.59 uur, via deze webshop 
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC 
BUS/EV/VV 23-11-18, 09.00 uur t/m 06-12-18, 23.59 uur via deze webshop 
BUS/EV/VV 23-11-18, 10.00 uur t/m 06-12-18, 17.30 uur via FanCorner 

Buscombi 
Vak = BUS
Prijs = €32.- (lid SV €29.-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 09:30 uur 
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard 

Eigen vervoer (reizen met auto)
Vak = EV
Prijs = € 15,-
Omwisselplaats: Ingang Gastenvak te Venlo
Omwisseltijd: tussen 13.30 uur - 14.30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.
Definitie Eigen vervoer:
Supporters dienen met de auto aan te reizen en bij het bezoekersvak het omwisselbiljet verruilen voor een toegangskaart. Hierbij is het reizen met het openbaar vervoer of eigen bus niet toegestaan en is het tevens niet toegestaan op de wedstrijddag een bezoek te brengen aan de binnenstad van de tegenpartij.

Vrij vervoer
Vak = VV
Prijs = € 15,-
Omwisselplaats: Ingang Gastenvak te Venlo
Omwisseltijd: tussen 13.30 uur - 14.30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.
Definitie Vrij vervoer:
Waarbij geen restricties gelden bij de vervoerswijze. Uitingen van FC groningen zijn bij reizen naar Venlo niet toegestaan. En in dit geval is bezoek aan de binnenstad ook niet toegestaan.
LET OP: deze optie is alleen voor supporters die met Openbaar Vervoer afreizen naar Venlo. Het is met een “vrij vervoer” kaart niet mogelijk met de auto aan te komen bij het gastenvak ivm de beschikbare parkeercapaciteit.

Capaciteit Gastenvak 
550

Maximaal aantal Eigen Vervoer kaarten
200

Maximaal aantal Vrij Vervoer kaarten
150


Extra informatie
- Alcohol op de parkeerplaats is niet toegestaan;
- Party bussen zijn niet toegestaan;
- Bezoek aan de binnenstad is niet toegestaan;

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar. 

 Algemene informatie over uitwedstrijden

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.


 

7 december 2018

FC Groningen speelt zondagmiddag 9 december de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo in De Koel. Het duel begint om 14.30 uur. Aanvoerder Mike te Wierik is geschorst en dus is Samir Memisevic zondagmiddag de captain van de Trots van het Noorden. Mateo Cassierra en Michael Breij sluiten na blessures weer aan bij de eerste selectie, die zaterdag al afreist richting Limburg.

Trainer Danny Buijs blikte op het wekelijkse perspraatje in het TopsportZorgCentrum nog eens terug op de thuiszege tegen NAC Breda. “Vier van onze vijf doelpunten ontstonden uit ‘diepte zonder bal’,” vertelde de FC-trainer. “Iets waarop we veel trainen en heel mooi om te zien dat het er dan op zo’n manier uitkomt in een wedstrijd. De vijfde goal kwam uit een hoekschop. Mooi dat we weer eens scoorden uit een standaardsituatie.”

Kerngroep
Buijs verregende donderdagavond in de Rotterdamse Kuip bij Feyenoord-VVV (4-1) en zag bij de Limburgse tegenstander van aanstaande zondag een ploeg die op vier plekken anders was dan de gebruikelijke elf spelers. “Ze hadden twee schorsingen,” weet de coach, “en van de andere twee verwacht ik dat ze er zondag gewoon weer bij zijn. Zij hebben in de competitie de ploeg die tot dusver het laagste aantal spelers heeft ingezet. Het gaat om de kwaliteit van die kerngroep. Ze hebben een ervaren ploeg en spelen natuurlijk op kunstgras.”

Buijs heeft naast de geblesseerde Jannik Pohl niet de beschikking over zijn aanvoerder Mike te Wierik. “Samir Memisevic is reserveaanvoerder en dus draagt hij zondag de band. Hij heeft niet alleen kwaliteit, maar vertoont ook leiderschap. Hij is onomstreden in die rol. Ik neig ernaar hem centraal achterin te zetten, omdat de rest van de verdedigingslinie wat jong is. In dat geval speelt Tom van de Looi op het middenveld. Ten opzichte van het alternatief Lars Kramer heeft Van de Looi meer Eredivisie-ervaring.”

Repareren
Buijs is met zijn ploeg al een aantal weken bezig de eerder opgelopen schade in de competitie te ‘repareren’, door wedstrijden te winnen. “Op die manier pakken we punten en kunnen we stijgen op de ranglijst. In januari hebben we een mogelijkheid om de balans in de selectie wellicht weer wat te repareren. We zijn momenteel op sommige posities vrij kwetsbaar, omdat die niet dubbel bezet zijn. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de positie van rechtsback. Dan moet je meteen met meerdere spelers gaan schuiven.”

Zondagmiddag zullen maar liefst 312 FC-supporters aanwezig zijn in het uitvak van VVV-Venlo. “De afgelopen weken hebben we een aantal wedstrijden verdiend gewonnen en twee keer waren we heel dichtbij een resultaat tegen een topclub. Het gaat er niet om waar je in oktober of januari staat op de ranglijst, maar die eindstand na 34 competitieduels is van belang. VVV-uit is weer een mooi meetmoment. Na de zege tegen NAC kunnen we weer laten zien hoe we het in een uitwedstrijd doen.”

9 december 2018

FC Groningen heeft zondagmiddag in Venlo met 0-0 gelijkgespeeld tegen VVV. Het was voor de Trots van het Noorden pas het tweede gelijkspel in vijftien speelronden. De ploeg van trainer Danny Buijs stijgt met het behaalde punt naar de veertiende plek op de ranglijst. Michael Breij maakte na een blessure zijn rentree als invaller. Komende zondag speelt Groningen de thuiswedstrijd tegen FC Emmen.

In Venlo trad FC Groningen aan zonder de geschorste aanvoerder Mike te Wierik. Samir Memisevic nam zowel de aanvoerdersband als de plek centraal in de defensie over Te Wierik. Tom van de Looi startte in de basis en op die manier had de basiself een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en 91 dagen. Volgens de statistieken van FOX Sports het jongste elftal dat ooit in de Eredivisie op de been werd gebracht door FC Groningen.

De uitploeg bleef in de eerste helft moeiteloos op de been en kreeg in de persoon van Django Warmerdam de grootste kans op de openingstreffer. Uit een rebound van een inzet van Ajdin Hrustic schoot Warmerdam echter over het Limburgse doel. Aan de overzijde van het veld was het aanvaller Mlapa die Sergio Padt op zijn weg vond richting een mogelijk doelpunt.

Het meest opmerkelijke moment van de wedstrijd was een forse overtreding van Jerold Promes die bij de zijlijn op hoge snelheid met gestrekt been zijn tegenstander Ritsu Doan op kniehoogte raakte en in eerste instantie met rood van het veld verwijderd werd. Op aandringen van videoref Siemen Mulder herriep scheidsrechter Serdar Gözübüyük, na het bekijken van herhalingen op vertraagde snelheid, de beslissing en volstond geel voor de aanvoerder van VVV.

Zo werd de tweede helft ook met elf tegen elf gespeeld en in het eerste kwartier had VVV-Venlo een overwicht. Doelman Sergio Padt hield zijn ploeg in die fase nadrukkelijk op de been. De goalie had vorige week tijdens FC Groningen-NAC Breda (5-2) nog een ongelukkige middag, maar mocht zich nu toch de held van de middag noemen.

Helemaal gezien het feit dat hij een onbedoelde ‘aanslag’ van Chris Kum overleefde. De linksback van VVV moest een keiharde botsing bij een duel om de bal bekopen met een hoofdwond en speelde de wedstrijd verder met een tulband en bovendien korte mouwen. In het verloop van de tweede helft wisselden beide trainers nog wel met aanvallende intenties, maar konden de ploegen niet echt een vuist maken.

Zo stevende het duel af op een voor de Eredivisie zeldzame 0-0 en staat VVV na vijftien duels op een keurig aantal van 20 punten. Voor FC Groningen betekende het veertiende wedstrijdpunt een stijging op de ranglijst van twee plekken. De ploeg van Danny Buijs staat nu op plek veertien en zal komende zondag met Mike te Wierik, maar zonder de geschorste Ajdin Hrustic gaan aantreden tegen FC Emmen. Het duel in het Hitachi Capital Mobility Stadion begint zondag 16 december keurig om half drie!

fk181209-l1910
DVB1812090001

Gerelateerd nieuws