zo 2 december 2018 16:45
Eredivisie
Mimoun Mahi (6)
Ritsu Doan (58)
Deyovaisio Zeefuik (76)
Mimoun Mahi (85)
Samir Memisevic (90)
5
2
Rosheuvel (16)
Te Vrede (56)
6
Mimoun Mahi
12
Mike te Wierik
16
Rosheuvel
56
Te Vrede
58
Ritsu Doan
67
Ahmad Mendes Moreira voor Django Warmerdam
74
El Allouchi voor Korte
76
Deyovaisio Zeefuik
81
Mühren voor Klomp
85
Mimoun Mahi
86
Tom van de Looi voor Ajdin Hrustic
88
Amir Absalem voor Mimoun Mahi
90
Samir Memisevic
0
45
90

FC Groningen - NAC Breda

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
31 augustus 2018

Speeldatum: zondag 2 december
Aanvang: 16.45 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten 
Voorverkoop: twee per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 07-09-18, 09.00 uur t/m 08-11-18, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen 07-09-18, 10.00 uur t/m 08-11-18, 17.30 uur Voorverkoop
Internet en FC Primera's 09-11-18, 09.00 uur t/m 02-12-18, 16.45 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen 09-11-18, 10.00 uur t/m 01-12-18, 17.00 uur Vrije verkoop

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

 

infographic-kaartverkoop-v3
30 november 2018

Trainer Danny Buijs staat zondagmiddag om 16.45 uur met zijn ploeg aan de aftrap van het thuisduel met NAC Breda, de hekkensluiter in de Eredivisie. Na de thuiszege op sc Heerenveen wil de Trots van het Noorden graag de tweede driepunter bijschrijven in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Drie aanvallend ingestelde spelers zijn niet inzetbaar. De fitheid van Django Warmerdam is nog een vraagteken.

Danny Buijs vond dat zijn ploeg in de uitwedstrijd tegen Feyenoord (1-0 verlies) ruim een uur lang voldoende had gespeeld. “We zijn in de buurt gekomen van een punt tegen Feyenoord, dat nog zonder puntverlies is op eigen veld. Het eerste kwartier was onvoldoende van onze kant, maar ik was blij dat we het daarna wel oppakten. Helaas leverde het geen resultaat op, terwijl we daar naar mijn mening wel dicht bij waren,” aldus de FC-trainer.

Aftrap
Naast Jannik Pohl en Michael Breij is ook Mateo Cassierra zondag niet inzetbaar in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De Colombiaanse spits viel in De Kuip in de pauze al geblesseerd uit. “Ik vond hem ook niet goed spelen,” zegt Buijs. “Mateo moet het op die positie beter invullen. Hij valt nu weg en dus krijgen andere spelers de kans op die positie. Ajdin Hrustic was zijn vervanger tegen Feyenoord en het ligt voor de hand dat hij zondag aan de aftrap staat.”
Of Django Warmerdam ook kan meespelen, is op vrijdagmiddag nog de vraag. “Hij is ziek,” verklaart Buijs de afwezigheid van de middenvelder bij de training. “Heeft een griepje te pakken. We moeten afwachten of hij fit is voor zondag.”

Tegenstander
Van tegenstander NAC Breda wordt verwacht dat zij opnieuw met vijf verdedigers zullen spelen. “Vorig jaar heb ik stage gelopen bij NAC Breda, dus ik ken de selectie wel aardig,” vertelt Buijs. “Te Vrede is het aanspeelpunt met enkele sneller flankspelers daaromheen. Ik verwacht dat wij het spel zullen moeten maken. Of we voetballend de lijn van de afgelopen vier wedstrijden weer verder kunnen doortrekken, is de volgende vraag. Als we goed georganiseerd spelen én met beleving, dan hebben we weer een goede kans op resultaat.”

Nevland
Na de wedstrijd heeft Danny Buijs de mogelijkheid enkele oud-ploeggenoten uit zijn tijd als speler van FC Groningen te ontmoeten bij de Helden van Weleer. “Ik heb begrepen dat in ieder geval Erik Nevland erbij is. Dat is voor mij wel speciaal omdat hij onderdeel van het team is, waarmee we hier in Groningen succesvol zijn geweest. Maar ook namen van de mannen die in een verder verleden hier hebben gespeeld, zijn superleuk. Het zou mooi zijn als we beginnen met drie punten om er een mooi feest van te maken!”

2 december 2018

FC Groningen heeft zondagavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 5-2 gewonnen van NAC Breda. Na een 1-1 ruststand kwam NAC op voorsprong, maar binnen twee minuten zorgde Ritsu Doan voor de gelijkmaker. Mimoun Mahi was tweemaal trefzeker. Ook Deyovaisio Zeefuik en Samir Memisevic tekenden voor een doelpunt. Bij NAC Breda maakten Mikhail Rosheuvel en Mitchell te Vrede de treffers. Na de zege heeft FC Groningen dertien punten uit veertien duels en aansluiting bij de brede middenmoot.

De zevende thuiswedstrijd van het seizoen stond in het teken van de Helden van Weleer. Ruim zestig oud-FC’ers waren naar het Hitachi Capital Mobility Stadion gekomen voor een reünie en daarnaast een ereronde in de pauze van de wedstrijd. Het was aan de helden van FC Groningen van heden ten dag om extra glans te geven aan deze bijzondere gebeurtenis.

Onder het toeziend oog van de ‘Helden van Weleer’ kwam FC Groningen in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda al snel op een voorsprong. Op de seconde af zes minuten stonden er op de klok toen Mimoun Mahi een voorzet van Ritsu Doan schitterend via de binnenkant van de rechterpaal tot doelpunt promoveerde: 1-0.

Lang kon de thuisploeg echter niet van de voorsprong genieten, hoewel Ritsu Doan na twaalf minuten nog een inzet uit de linker kruising gewerkt zag worden door NAC-doelman Benjamin van Leer. Even later moest aanvoerder Mike te Wierik aan de noodrem trekken en vloerde hij een NAC-aanvaller vlak buiten de zestien meter. Geel en een vrije trap oordeelde Danny Makkelie. De VAR liet Makkelie nog beoordelen of er ofwel alsnog sprake van een strafschop of een rode kaart zou zijn geweest.

De vrije trap belandde door de muur en via het lichaam van Sergio Padt voor de voeten van Mikhail Rosheuvel die de 1-1 tegen de touwen schoot. In het tweede kwartier van de wedstrijd kreeg Mahi nog een aardige schotkans en even later was het Ajdin Hrustic met een dreigende inzet. Doelman Van Leer hield de uitploeg op de been en zo gingen de beide ploegen met 1-1 aan de thee en konden de Helden van Weleer, grofweg gegroepeerd in jaren ‘70/’80, jaren ’90 en 21ste eeuw hun ereronde maken.

De start van de tweede helft verliep nogal desastreus voor Groningen. Bij een hoge voorzet was Mitchell te Vrede FC-doelman Sergio Padt in zijn eigen vijfmeter te slim af en stond het na een klein uur spelen zomaar 1-2. Een dubbele wissel met Ahmad Mendes Moreira en Tim Freriks werd voorbereid, maar twee minuten na de 1-2 was Deyovaisio Zeefuik de aangever op de gelijkmaker van Ritsu Doan: 2-2.

De wissel van Ahmad Mendes Moreira kwam tien minuten later alsnog toen hij Django Warmerdam afloste. Warmerdam was vrijdag nog ziek en zijn inzetbaarheid twijfelachtig. De middenvelder had toch ruim een uur zijn bijdrage aan de wedstrijd kunnen leveren. In de 76ste minuut was het nota bene Deyovaisio Zeefuik zelf die de 3-2 maakte, op aangeven van Mimoun Mahi. De ontlading was groot bij de spelers en bij het publiek!

Terwijl NAC Breda opeens haast leek te hebben en scheidsrechter Makkelie aangaf veel tijd te zullen bijtrekken, besliste Mimoun Mahi de wedstrijd na opnieuw een prachtig steekballetje van Doan. Vijf minuten voor tijd kwam op die manier de 4-2 op de borden. Tom van de Looi loste Ajdin Hrustic af en even later kreeg Mahi een staande ovatie toen hij plaats maakte voor Amir Absalem.

Maar daarmee was de Groninger koek nog niet op. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd leverde Ahmed Mendes Moreira nog maar eens een assist af op Samir Memisevic, die de bal keihard in het dak van de goal knalde en daarmee 5-2 aantekende. Een lekkere thuiszege in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo van komende zondag 9 december (aanvang 14.30 uur). Donderdag 6 december heeft VVV overigens eerst nog de inhaalwedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip voor de boeg.

20181202JV6028t

Gerelateerd nieuws