zo 25 november 2018 14:30
Eredivisie
Toornstra (7)
1
0
7
Toornstra
18
Malacia
39
Tim Handwerker
46
Ajdin Hrustic voor Mateo Cassierra
49
Ludovit Reis
69
Vente voor Jorgensen
78
Ayoub voor Larsson
82
Ahmad Mendes Moreira voor Ludovit Reis
0
45
90

Feyenoord - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
19 november 2018

FC Groningen speelt komende zondag, 25 november, de uitwedstrijd tegen Feyenoord. De kaartverkoop voor FC Groningen-fans voor deze wedstrijd loopt tot en met donderdag 22 november om 23.59 uur via deze website. Aanvang is zondag 14.30 uur in Stadion Feijenoord, alias De Kuip. Tot vandaag, maandag 19 november, hebben al 135 FC-fans een ticket gekocht voor het uitvak.

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode 
BUS: 2-11-18, 09.00 uur - 8-11-18 23.59 uur, via deze webshop 
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC 
BUS/EV 9-11-18, 09.00 uur 22-11-18, 23.59 uur via deze webshop 
BUS/EV 9-11-18, 10.00 uur 22-11-18, 17.30 uur via FanCorner 

Buscombi 
Vak = BUS
Prijs = €32.- (lid SV €29.-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 9:30 uur 
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard 

Eigen vervoer
Vak = EV
Prijs = € 15,-
Omwisselplaats: Ingang Gastenvak te Rotterdam
Omwisseltijd: tussen 13.00 uur - 14.30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak 
750

Maximaal aantal Eigen Vervoer kaarten
650

Extra informatie
- Alcohol rondom het stadion is niet toegestaan;
- Supporters van FC Groningen mogen zelfstandig een parkeerplaats zoeken rondom het stadion, vanaf de parkeerplaats kunnen zij te voet naar Poort 61/62;
- Bezoek aan de binnenstad en reizen Openbaar Vervoer is niet toegestaan.

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een ID-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar. 

Algemene informatie uitwedstrijden

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

23 november 2018

Na de afgelopen interlandperiode hervatten Feyenoord en FC Groningen komende zondag, 25 november, de competitie. Bij de FC is de selectie nagenoeg fit. Alle internationals zijn uiterlijk vrijdagochtend weer aangesloten bij de eerste selectie. Zaterdag is de afsluitende training richting het Eredivisieduel in Rotterdam.

Na de overtuigende 2-0 thuiszege op sc Heerenveen en het verlaten van de laatste plek van de ranglijst, had FC Groningen-trainer Danny Buijs twee volle weken in de aanloop naar Feyenoord-FC Groningen van zondagmiddag. Meer dan een handvol spelers kwam in actie in interlands. De rest van de selectie werkte op donderdag 15 november nog een oefenwedstrijd af tegen de reserves van AZ.

“We hebben vorige week vrijdag nog diverse gesprekken gevoerd en afgelopen weekend waren we vrij,” aldus Buijs. “Al heb ik in het weekend nog wel wat interlandvoetbal gekeken, hoor. Maandag hebben we de boel weer opgestart en dinsdag hebben we nog een bezoek gebracht aan de Europese basketbalwedstrijd van Donar. Het was een leuke en spannende wedstrijd en mooi om bij een andere sport op hoog niveau te kijken.”

Doan
FC Groningen leverde deze interlandperiode een rits aan jeugdinternationals aan diverse bonden, maar momenteel is Ritsu Doan de enige A-international binnen de eerste selectie van de club. De aanvaller mocht zijn vierde en vijfde ‘cap’ bijschrijven in Japan. “Ritsu heeft de ene wedstrijd in de basis gestaan en is afgelopen dinsdag nog ingevallen”, weet Buijs. “Hij heeft een assist gegeven en is verder helemaal fit gebleven. Rondom de wedstrijden heeft hij bovendien de gelegenheid gehad om zijn familie te ontmoeten. Hij is in de loop van woensdag teruggekomen, donderdag hadden we een vrije dag en vandaag oogde hij heel ontspannen. Bij FC Groningen heeft Ritsu onlangs natuurlijk diverse keren zijn stempel op een wedstrijd kunnen drukken en laten we hopen dat hij dat in de komende periode nog een paar keer kan doen.”

Van Persie
Zondag kan Buijs niet beschikken over Jannik Pohl en Michael Breij, die beiden niet wedstrijdfit zijn. De inzetbaarheid van de zieke Ahmad Mendes Moreira vormt nog een vraagteken. Aan de kant van Feyenoord ontbreekt de geschorste Stadjer Jeremiah St. Juste en is de inzetbaarheid van Robbin van Persie nog onzeker. “Het is een mooie ontwikkeling dat spelers met de kwaliteiten van Van Persie bij de topclubs in Nederland terugkeren na een mooie carrière, eerder ook al bijvoorbeeld Mark van Bommel en Dirk Kuijt. Voor Van Persie is het persoonlijk vervelend als hij er niet bij kan zijn, maar voor ons is het een speler minder, die het verschil kan maken. Maar als liefhebber is het toch jammer als een speler met zijn kwaliteiten niet op het veld staat. Overigens heb ik in de A-jeugd bij Feyenoord nog een jaartje met Van Persie samengespeeld.”

Supporters
Een mooi aantal van maar liefst 287 FC Groningen-supporters zal zondag afreizen naar Rotterdam. Voor Buijs is de terugkeer in De Kuip bijzonder. “Tien jaar in de opleiding, als zestienjarige in het eerste van de amateurs en een aantal jaren Feyenoord 1. En ook jaren op de tribunes als supporter. Ik zou liegen als het niet bijzonder is om daar terug te komen. Ik ken ieder hoekje van het stadion, heb op alle tribunedelen gezeten en ken nog altijd veel mensen daar, maar zondag kom ik er slechts met één doel en dat is drie punten halen.”
 
Buijs schetst de mogelijkheden voor zijn ploeg. “Je hebt altijd kans, maar daarvoor hebben we zelf wel een goede dag nodig. Feyenoord is de nummer drie van de ranglijst, maar je moet er als speler zelf geloof in hebben dat je een resultaat kunt halen. Door de winst van de laatste wedstrijden hebben we vertrouwen gekregen. Het gevoel is goed. Als we de lijn van voor de interlandperiode kunnen doortrekken richting december, dan zitten we helemaal op het goede spoor. We hebben qua punten nog wat recht te breien en de enige mogelijkheid daarvoor is wedstrijden te winnen.”

25 november 2018

FC Groningen heeft zondagmiddag met 1-0 verloren van Feyenoord. De enige treffer van de wedstrijd werd na zeven minuten gemaakt door Jens Toornstra. Na de nederlaag is FC Groningen nog steeds de nummer 16 van de ranglijst. De ploeg van trainer Danny Buijs heeft 10 punten uit 13 wedstrijden en speelt zondag 2 december de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter NAC Breda.

FC Groningen speelde in de Rotterdamse Kuip met dezelfde basisopstelling als twee weken terug in de gewonnen noordelijke klassieker tegen Heerenveen. Jannik Pohl en Michael Breij waren niet fit, was vrijdag al bekend. Ahmad Mendes Moreira bleek voldoende hersteld van ziekte om wel bij de eerste selectie aan te sluiten. Lars Kramer op zijn beurt raakte in de wedstrijd van de Beloften tegen Noordwijk zaterdagmiddag geblesseerd aan het bovenbeen en zat niet bij de selectie van twintig spelers.

Aan de kant van Feyenoord ontbraken onder andere Robin van Persie en Jeremiah St. Juste wegens respectievelijk een blessure en een schorsing. De Rotterdamse ploeg kwam zeer fel uit de startblokken en kwam na zeven minuten al op een voorsprong toen Jordy Clasie een assist gaf aan Jens Toornstra, die met een fraaie boogbal doelman Sergio Padt wist te passeren: 1-0.

Toen de Rotterdammers enkele minuten later uitgeraasd waren, nam Groningen het initiatief over en in het tweede kwartier waren Ritsu Doan (paal) en Mimoun Mahi gevaarlijk met schietmogelijkheden. Na de pauze werd Mateo Cassierra afgelost door Ajdin Hrustic. Het spelbeeld veranderde amper. Groningen kwam keer op keer dreigend in de zestien van de Feyenoorders, die het met 1-0 wel welletjes leken te vinden.

In de slotfase ging FC Groningen meer risico nemen en trainer Danny Buijs aanvallend wisselen met het inbrengen van Ahmad Mendes Moreira en Tim Freriks. Feyenoord kon in de tegenaanval gevaarlijk worden en Tonny Vilhena raakte zelfs de lat boven Sergio Padt. Ook was er nog een schot op de paal van FC Groningen. De betere mogelijkheden waren ook na de pauze echter voor FC Groningen geweest, dat zich alleen kon verwijten dat het niet één kans had verzilverd.

De manier van spelen was in ieder geval in lijn met de wijze van de duels voor de interlandperiode en biedt veel perspectief voor de belangrijke decembermaand, waarin FC Groningen nog vier duels voor de boeg heeft tegen ploegen buiten de top-7 van de ranglijst. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter NAC Breda op zondag 2 december. Aanvang in het Hitachi Capital Mobility Stadion is dan 16.45 uur. Het stadion en de kassa’s openen om 15.15 uur.

JW2018052511682

Gerelateerd nieuws