zo 11 november 2018 12:15
Eredivisie
Django Warmerdam (27)
Ritsu Doan (38)
2
0
25
Rienstra
27
Django Warmerdam
38
Ritsu Doan
56
Van Bergen voor Kobayashi
70
Hornkamp voor Vlap
74
Jannik Pohl voor Mimoun Mahi
77
Bruijn voor Kongolo
79
Thorsby
85
Ajdin Hrustic voor Mateo Cassierra
86
Ajdin Hrustic
90
Tom van de Looi voor Ritsu Doan
0
45
90

FC Groningen - SC Heerenveen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
31 augustus 2018

Speeldatum: zondag 11 november
Aanvang: 12.15 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten 
Voorverkoop: twee per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 07-09-18, 09.00 uur t/m 18-10-18, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen 07-09-18, 10.00 uur t/m 18-10-18, 17.30 uur Voorverkoop
Internet en FC Primera's 19-10-18, 09.00 uur t/m 11-11-18, 12.15 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen 19-10-18, 10.00 uur t/m 10-11-18, 17.00 uur Vrije verkoop

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

infographic-kaartverkoop-v3
11 november 2018

Vandaag, zondag 11 november, speelt FC Groningen in het Hitachi Capital Mobility Stadion de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Het duel in de twaalfde speelronde van de Eredivisie begint al om 12.15 uur. Het stadion en de kassa’s gaan derhalve open om 10.45 uur. De ticketverkoop voor de derby van het noorden verloopt prima. Er zal zondagochtend wel kassaverkoop zijn. Er is volledig vrije verkoop van tickets.

De reguliere verkoop voor de wedstrijd tussen de aartsrivalen uit Groningen en Heerenveen loopt goed. Ook de businesskaarten op het Ereterras zijn uitverkocht. En daarnaast heeft sc Heerenveen het bezoekersvak met 1.100 kaarten volledig uitverkocht. Het Hitachi Capital Mobility Stadion is derhalve goed gevuld. De kassa’s gaan zondagochtend open om 10.45 uur. Tot die tijd is er verkoop online via deze website.
ONLINE TICKETVERKOOP
Scheidsrechter
De wedstrijd FC Groningen-sc Heerenveen staat zondagmiddag onder leiding van arbiter Jeroen Manschot. Hij zal worden geassisteerd door de heren Rogier Honig en Christian Dobre. Vierde official is Martin van den Kerkhof. De videoscheidsrechter (VAR) Sander van der Eijk wordt in Zeist terzijde gestaan door Mark Strijker.

Bied op gedragen en gesigneerde wedstrijdshirts!
Komende zondag 11 november vanaf de aftrap om 12.15 uur kunnen supporters tijdens de noordelijke derby bieden op het ultieme fan-item: een gedragen, ongewassen en gesigneerd wedstrijdshirt van jouw FC Groningen-held. De opbrengst van deze unieke veiling komt ten goede aan de opleiding van FC Groningen. Jonge talenten kunnen zich hierdoor verder ontwikkelen tot toekomstige eerste-elftalspelers. De veiling sluit exact vier dagen later op donderdagmiddag 15 november om 12.15 uur. Bieden? Ga naar www.matchwornshirt.com

Super Sunday
Sportliefhebbers die na afloop van de wedstrijd nog meer topsport willen beleven in Stad, kunnen de gang maken naar MartiniPlaza. Daar vindt vanaf 15.00 uur een unieke dubbel plaats van basketbal en volleybal. Om drie uur is de tip-off bij landskampioen Donar tegen Apollo uit Amsterdam. Om 18.00 uur is vervolgens de afslag bij landskampioen Abiant Lycurgus tegen Dynamo uit Apeldoorn. De verkoop voor deze twee wedstrijden loopt storm. Er zijn nog enkele tickets voor 14 euro online te koop via www.donar.nl

Super Sunday
11 november 2018

Zondagmiddag heeft FC Groningen in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 2-0 gewonnen van aartsrivaal sc Heerenveen. De eindstand was bij rust al bereikt. Django Warmerdam en Ritsu Doan waren de goalgetters. Door de eerste thuiszege van 2018/2019 doet FC Groningen de laatste plek over aan NAC Breda. Groningen staat nu zestiende met 10 punten uit twaalf wedstrijden.

Alle voortekenen waren goed voor FC Groningen in de aanloop naar de derby van het noorden, die formeel beter noordelijke klassieker zou moeten heten. FC Groningen had weliswaar nog geen thuiszege te pakken, maar draaide de laatste wedstrijden al op volle toeren. De ploeg van Danny Buijs leek dan ook het juiste spoor te pakken te hebben.

Een grandioze sfeeractie waaraan maanden aan voorwerk vooraf was gegaan luidde de middag in die in het Hitachi Capital Mobility Stadion naar de allervroegste zege ooit zou moeten leiden. Immers, de vorige ‘kwart over twaalf’-wedstrijd ging verloren. Nu gaf het spoorboekje voor de zondagmiddag opnieuw 12.15 uur aan met als eindbestemming rond de klok van 14.05 uur een thuisoverwinning op de aartsrivaal uit Heerenveen.

De Ultras hadden op de Noordtribune, ook bekend als Tonny van Leeuwen Tribune, een Gronings landschap uitgebeeld in de vorm van een spandoek van maar liefst 110 meter breed. Onder de prachtige klanken van oer-Groninger Ede Staal werd Stad en Ommeland bezongen en ondertussen reed een Arriva-trein over de voorkant van de tweede ring van Grijskerk, via het Hoofdstation en Hoogezand-Sappemeer naar Winschoten.

Dan de wedstrijd en met name de eerste helft. Die verliep al even spraakmakend en positief. FC Groningen was heer en meester en deelde de lakens uit. Kansen waren er evenwel over en weer. Na een klein halfuur opende de thuisploeg de score. Django Warmerdam kopte op aangeven van Mimoun Mahi de 1-0 met een boog over doelman Warner Hahn. Elf minuten later, opnieuw op aangeven van Mahi, was het Ritsu Doan die de score verdubbelde met een prachtige krul van buiten de zestien naar de linkerbovenhoek.

FC Groningen, dat tot de afgelopen wedstrijd maximaal één keer per duel doel trof, zat voor de pauze dus al op rozen met twee goals en een marge van twee. Met nog drie kwartier op de klok bleef Groningen aanzetten en raakte in de persoon van Mimoun Mahi nog de paal. In de tweede helft bleef Groningen de wedstrijd controleren en waren er minder kansen voor beide ploegen. Arber Zeneli raakte met een afstandsschot nog eens de lat.

Het derde blok van vier wedstrijden werd door de Trots van het Noorden op die manier afgesloten met zes punten uit vier duels. Met acht doelpunten vóór en acht tegen. De laatste plek op de ranglijst is opnieuw in handen van NAC Breda en FC Groningen heeft inmiddels ook De Graafschap bijgehaald. Na het komende interlandweekeinde gaat de ploeg zich voorbereiden op de uitwedstrijd tegen Feyenoord van zondag 25 november 2018.

181111EOC8637
181111EOC8363

Gerelateerd nieuws