vr 2 november 2018 20:00
Eredivisie
Koolwijk (36)
Bruins (59) (P)
2
4
Mimoun Mahi (26)
Ritsu Doan (29)
Mateo Cassierra (51)
Jannik Pohl (75)
26
Mimoun Mahi
29
Ritsu Doan
36
Koolwijk
51
Mateo Cassierra
56
El Hamdaoui voor Omarsson
59
Bruins
69
Mahmudov voor Edwards
73
Jannik Pohl voor Mimoun Mahi
75
Jannik Pohl
82
Hadouir voor Oude Kotte
87
Ajdin Hrustic voor Mateo Cassierra
90
Ahmad Mendes Moreira voor Ritsu Doan
0
45
90

Excelsior - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
4 september 2018

Speeldatum: vrijdag 2 november 2018
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Van Donge & De Roo Stadion te Rotterdam
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode 
BUS: 12-10-18, 09.00 uur - 18-10-18 23.59 uur, via deze webshop 
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC 
BUS/EV 19-10-18, 09.00 uur 01-11-18, 23.59 uur via deze webshop 
BUS/EV 19-10-18, 10.00 uur 01-11-18, 17.30 uur via FanCorner 

Buscombi 
Vak = BUS
Prijs = €32.- (lid SV €29.-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 14:30 uur 
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard 

Eigen vervoer
Vak = EV
Prijs = € 15,-
Omwisselplaats: Ingang Gastenvak te Rotterdam
Omwisseltijd: tussen 18.30 uur - 20.00 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak 
400

Maximaal aantal Eigen Vervoer kaarten
300

Extra informatie
- Alcohol op de parkeerplaats is niet toegestaan;
- De parkeergarage heeft een maximale doorrijhoogte van 2 meter, hier dient u rekening mee te houden bij 9-persoons busjes;
- Bezoek aan de binnenstad is niet toegestaan.

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar. 

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

 

1 november 2018

FC Groningen speelt morgenavond (vrijdag 2 november) in het Van Donge en De Roo Stadion tegen Excelsior. De competitiewedstrijd in de elfde speelronde van de Eredivisie begint om 20.00 uur. Trainer Danny Buijs van FC Groningen blikt vooruit op het duel in Rotterdam, waarin hij kan starten met het spitsenkoppel Mateo Cassierra en Mimoun Mahi.

Afgelopen zaterdag stond FC Groningen met lege handen tegen koploper PSV, dat vier minuten voor tijd de winnende treffer (1-2) produceerde in het Hitachi Capital Mobility Stadion. “Over het resultaat ben ik nog steeds teleurgesteld, omdat we verloren hebben. Maar we hebben grote delen van de wedstrijd goed gespeeld en daardoor kwamen we ook in de buurt van een resultaat. Als je dan verliest, is het nog een prettige bijkomstigheid dat veel mensen alsnog met een positief gevoel op de wedstrijd terugkijken. Als we dit wekelijks kunnen opbrengen, zullen we resultaten gaan boeken tegen andere Eredivisieploegen.”

Middenmoot
Naast de geschorste Amir Absalem heeft Buijs voor het duel met Excelsior nog niet de beschikking over Michael Breij. “Vanochtend heeft Breij voor het eerst getraind met de groep. Hij sluit naar verwachting na de interlandperiode weer volledig aan en moet dan nog wedstrijdminuten gaan maken om ritme op te doen. Tegenstander Excelsior doet de laatste jaren structureel iets goed, want ze weten zich ondanks spelerswisselingen telkens redelijk makkelijk in de middenmoot te spelen. Zij hebben een ervaren en volwassen ploeg en zijn op hun kleine kunstgrasveld vaak lastig te bespelen.”

Prettig
FC Groningen speelde tegen PSV in een 4-4-2-formatie met Samir Memisevic en Ludovit Reis als centrale middenvelders. Jannik Pohl startte in de basis vanwege ziekte van Mimoun Mahi, die vrijdagavond weer inzetbaar is. Buijs hierover: “Een fitte Mahi is zeker één van de starters. Door omstandigheden heeft hij tot nu toe nog niet samen met Mateo Cassierra in de basis gestaan en dat gaat tegen Excelsior wel gebeuren. Deze formatie past goed bij het beschikbare spelersmateriaal. En de spelers voelen zich er prettig bij. Tegen PSV heeft de ploeg het prima gedaan en morgenavond zullen we datzelfde op de mat moeten leggen.”

2 november 2018

FC Groningen heeft vrijdagavond in het Van Donge en De Roo Stadion met 4-2 gewonnen van Excelsior. Bij rust stond de FC al met 2-1 voor. Doelpuntenmakers waren voor FC Groningen achtereenvolgens Mimoun Mahi, Ritsu Doan, Mateo Cassierra en invaller Jannik Pohl. Door de zege verlaat Groningen de laatste plek van de ranglijst en doet de rode lantaarn over aan NAC Breda.

Na de nipte nederlaag tegen landskampioen PSV van afgelopen zaterdag had FC Groningen zes dagen om zich op te laden voor de uitwedstrijd van vrijdagavond in Rotterdam. Excelsior was daar tegenstander in de elfde ronde van de Eredivisie 2018/2019. In de week voorafgaand aan het duel maakte de eerste selectie de verhuizing van het Corpushuis naar het gloednieuwe TopsportZorgCentrum. Er werd getraind op kunstgras op Corpus den Hoorn en dat van Velocitas 1897 in het Stadspark.

In de wetenschap dat Mimoun Mahi na ziekte terugkeerde in de basiself, ging FC Groningen vrijdagmiddag op weg naar Rotterdam. Door files gehinderd werd het op de heenweg gereserveerde restaurant helaas niet bereikt en werd elders een maaltijd genuttigd door de eerste selectie. Het aangepaste programma deerde de ploeg van trainer Danny Buijs niet. Nadat Excelsior nog wel de eerste kans had gekregen in de persoon van Marcus Edwards, nam FC Groningen het heft in handen.

In minuut 26 was het Mimoun Mahi die op aangeven van Ludovit Reis de eerste treffer van de avond liet aantekenen. Drie minuten later gaf Jeffrey Chabot een hoge bal op Ritsu Doan, die de bal onder controle bracht en meteen de 0-2 tegen de touwen schoot. Het was de eerste keer deze competitie dat FC Groningen vaker dan één keer scoorde en dus ook een marge van twee treffers te pakken had.

Lang was het verschil van twee doelpunten niet aanwezig, want uit een hoekschop van Luigi Bruins schoot Ryan Koolwijk na 36 minuten de aansluitingstreffer binnen: 1-2. Met die stand gingen beide ploegen aan de thee. Zes minuten na de pauze gaf Mimoun Mahi een assist op Mateo Cassierra die zag hoe doelman Sonny Stevens redelijk ver voor zijn doel stond. Cassierra rondde prachtig af en maakte er 1-3 van. Zijn eerste treffer in het FC-shirt.

Ook deze keer was de marge van twee nog geen tien minuten aanwezig. Want na een klein uur spelen werd een lichte overtreding van Deyovaisio Zeefuik bestraft met een strafschop. Die werd door Luigi Bruins binnen geschoven en zo werd het 2-3. Met ruim een kwartier op de klok werd Mimoun Mahi afgelost door Jannik Pohl en hij maakte na twee minuten de 2-4. Pohl werkte een voorzet van Zeefuik binnen en voor de Deen was het ook zijn eerste FC-treffer.

In het laatste kwartier trok FC Groningen de voorsprong over de streep. Ajdin Hrustic en Ahmad Mendes Moreira mochten nog kort hun opwachting maken en vervingen goalgetters Cassierra en Doan. Zo gaat FC Groningen als nummer 17 het weekend in en heeft het negen dagen om optimaal aan de start te staan in de noordelijke derby van volgend weekend. Zondag 11 november, 12.15 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion tegen aartsrivaal sc Heerenveen. Op jacht naar de eerste thuiszege!

Gerelateerd nieuws