za 27 oktober 2018 19:45
Eredivisie
Samir Memisevic (42) (P)
1
2
Malen (45)
Dumfries (86)
42
Samir Memisevic
44
Tim Handwerker
45
Malen
61
Ludovit Reis
67
Gútierrez voor Hendrix
80
Mauro voor Pereiro
81
Jannik Pohl
86
Dumfries
89
Verreth voor Malen
90
Uriel Antuna voor Mateo Cassierra
90
Ahmad Mendes Moreira voor Tim Handwerker
0
45
90

FC Groningen - PSV

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
26 juli 2018

Speeldatum: zaterdag 27 oktober
Aanvang: 19.45 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten 
Voorverkoop: twee per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 07-09-18, 09.00 uur t/m 04-10-18, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen 07-09-18, 10.00 uur t/m 04-10-18, 17.30 uur Voorverkoop
Internet en FC Primera's 05-10-18, 09.00 uur t/m 27-10-18, 19.45 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen 05-10-18, 10.00 uur t/m 27-10-18, 17.00 uur Vrije verkoop

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

infographic-kaartverkoop-v3
27 oktober 2018

Vandaag, zaterdag 27 oktober, speelt FC Groningen in het Hitachi Capital Mobility Stadion tegen PSV. Aanvang is 19.45 uur. Het stadion en de kassa's openen om 18.15 uur. Er is zeer beperkt treinverkeer in en rond Groningen in verband met diverse werkzaamheden. Voor de wedstrijd houden de Ultras Cruoninga bij alle ingangen een collecte voor hun sfeeracties.

Dit weekeinde wordt er op veel plekken op en rond het spoor gewerkt. Zo rijden er tot en met zondag geen treinen tussen Groningen en Buitenpost, Groningen en Delfzijl en Groningen en Eemshaven. Arriva zet bussen in. Komende zaterdag rijden er ook geen treinen tussen Groningen en Weener, Groningen en Veendam en Groningen en Groningen Europapark. Ook hier worden bussen ingezet door NS en Arriva.

Daarnaast rijdt de reguliere extra buslijn van Qbuzz en is het openbaar vervoer in Stad richting het Hitachi Capital Mobility Stadion van twee uur voor tot één uur na de wedstrijd gratis op vertoon van een geldige seizoenkaart of wedstrijdticket. De betaalde pendelbussen van Arriva rijden vanaf P&R Hoogkerk en P&R Haren.

Collecte
Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen PSV wordt door het gehele stadion gecollecteerd voor sfeeracties door Ultras Cruoninga. Vorig jaar zijn de acties betaald met geld dat hiervoor nog beschikbaar was, geld van de supporterevereniging en met eigen middelen. Om het maken van nieuwe acties door te kunnen zetten, hopen de Ultras op bijdrages van de medesupporters. Bij elke ingang wordt tot aan de aftrap van de wedstrijd gecollecteerd.

De kaartverkoop voor de wedstrijd FC Groningen-PSV loopt tot en met de aftrap via de gebruikelijke kanalen. Zonder restricties zijn online via deze website tickets aan te schaffen. Ook kunnen supporters zaterdag overdag nog terecht bij de FanCorner aan de Boumaboulevard en de FC Primera’s in Stad en Ommeland. Prijzen zijn vanaf 22 euro voor volwassenen en online vanaf 17 euro voor jeugd tot 17 jaar.
KOOP KAARTEN

27 oktober 2018

FC Groningen heeft zaterdagavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 2-1 verloren van koploper PSV. De winnende goal van de Eindhovenaren viel in de vierde minuut voor tijd. Samir Memisevic had zijn ploeg met een rake strafschop op 1-0 geholpen. De ruststand was 1-1. Door de zege blijft PSV koploper zonder puntverlies. FC Groningen is na tien duels de nummer 18 van de ranglijst in de Eredivisie.

FC Groningen speelde met een basisformatie die op drie plekken verschilde met het elftal dat afgelopen weekend met 4-1 verloor bij Heracles Almelo. Op het middenveld had Ajdin Hrustic plaatsgemaakt voor Ludovit Reis. In de aanval waren Jannik Pohl en Mateo Cassierra de vervangers van Uriel Antuna en Mimoun Mahi. PSV speelde in exact dezelfde formatie als afgelopen woensdag in de Champions League tegen Tottenham Hotspur.

De 18.445 toeschouwers in het Hitachi Capital Mobility Stadion zagen dat de thuisclub speelde met veel energie en aanvallende intenties en was veelvuldig in de zestien meter van tegenstander PSV te vinden. Het resulteerde nog niet direct in grote kansen voor de Trots van het Noorden. Drie minuten voor de pauze ging de bal op de stip en nam Samir Memisevic plaats achter de bal om een strafschop te nemen. Deze keer werd de arbiter niet ‘teruggefloten’ door de VAR en zo kon de Bosniër 1-0 tegen de touwen schieten.

Het was voor het eerst dat PSV dit seizoen in competitieverband op achterstand stond. Lang duurde dat echter niet. Denzel Dumfries ontsnapte in de extra tijd van de eerste helft aan de aandacht van de FC-defensie en denderde door over de rechterkant. Zijn voorzet kon van dichtbij door Donyell Malen worden binnen gewerkt: 1-1.

In de tweede helft hadden beide ploegen twee grote kansen om op voorsprong te komen. Zo was het Mateo Cassierra die met een voorzet parallel aan de achterlijn geen van zijn drie teamgenoten vond en kwam de Colombiaanse aanvaller even later oog in oog met doelman Jeroen Zoet niet tot een schot. Sergio Padt hield zijn ploeg aan de overzijde op de been met een katachtige redding op een kopbal van Luuk de Jong en redde ook in een één tegen één met Hirving Lozano.

Nota bene uit een ingooi van FC Groningen zelf werd in de vierde minuut voor tijd de winnende goal door PSV gescoord. Na balverlies op het middenveld grepen de Duitsers Tim Handwerker en Jeffrey Chabot achtereenvolgens te zachtzinnig in en was het Denzel Dumfries die Padt deze keer wel wist te verschalken. Invallers Uriel Antuna en Ahmad Mendes Moreira hadden in de twee minuten extra tijd amper nog inbreng en zo was de achtste nederlaag van dit seizoen een feit.

downloadPhoto-4
downloadPhoto-3

Gerelateerd nieuws