zo 21 oktober 2018 14:30
Eredivisie
Dalmau (25)
Dalmau (46)
Kuwas (78)
Kuwas (90)
4
1
Mimoun Mahi (14)
14
Mimoun Mahi
25
Dalmau
46
Czyborra voor Van den Buijs
46
Dalmau
55
Mateo Cassierra voor Uriel Antuna
56
Ajdin Hrustic
64
Django Warmerdam
77
Duarte voor Dalmau
78
Kuwas
80
Ahmad Mendes Moreira voor Tim Handwerker
90
Erkilinc voor Peterson
90
Kuwas
0
45
90

Heracles Almelo - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
21 augustus 2018

Speeldatum: zondag 21 oktober 2018
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Polman Stadion te Almelo
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode 
BUS: 28-09-18, 09.00 uur - 04-10-18 23.59 uur, via deze webshop 
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC 
BUS/CAR 05-10-18, 09.00 uur 18-10-18, 23.59 uur via deze webshop 
BUS/CAR 05-10-18, 10.00 uur 18-10-18, 17.30 uur via FanCorner 

Buscombi 
Vak = BUS
Prijs = €32.- (lid SV €29.-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 10:45 uur 
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard 

Autocombi
Vak = CAR
Prijs = €9,-
Omwisselplaats: Tankstation "De Mussels" aan de A28 ter hoogte van Beilen. Verplichte rijroute vanaf omwisselpunt  naar Polman stadion te Almelo
Omwisseltijd: tussen 12.30 uur - 13.00 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak 
500

Maximaal aantal CAR kaarten
350

Extra informatie
- Alcohol op de parkeerplaats is niet toegestaan;
- Reizen met het openbaar vervoer is niet toegestaan;
- 9 persoons busjes zijn toegestaan, deze vallen onder de autocombi;
- Na afloop mogelijk een gefaseerde uitstroom.

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar. 

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.
 

19 oktober 2018

Trainer Danny Buijs heeft richting zondagmiddag voor het uitduel met Heracles Almelo weer wat meer keuzes binnen de eerste selectie van FC Groningen. Mimoun Mahi lijkt klaar voor een basisplaats en ook Mateo Cassierra is weer fitter dan twee weken terug. Michael Breij is door een blessure nog niet inzetbaar en Jannik Pohl gaat naar verwachting zaterdagmiddag bij Jong FC Groningen minuten maken.

Na de met 1-0 verloren uitwedstrijd tegen ADO Den Haag heeft de groep zich twee weken kunnen voorbereiden op de volgende ontmoeting, uit bij Heracles. “Dat hebben we deze interlandperiode kunnen doen met een iets ruimere selectie,” aldus Danny Buijs. “In vergelijking met de periode in september waren Sergio Padt, Ajdin Hrustic en Jannik Pohl bij ons nu wel beschikbaar.”

Mateo Cassierra maakte de afgelopen twee wedstrijden zijn opwachting bij Jong FC Groningen en morgen (zaterdag) is het de beurt aan Jannik Pohl om in dat elftal ritme op te doen in de thuiswedstrijd van de ‘onder-23’ tegen Hoek. “We hebben goed door kunnen trainen. De spelers die terugkwamen van blessures zijn weer twee weken verder en fitter. Bovendien hebben Ritsu Doan, Deyovaisio Zeefuik, Tom van de Looi en Ludovit Reis allemaal ruime speeltijd gekregen bij vertegenwoordigende teams.”

Analyse
Op het wekelijkse perspraatje op Corpus den Hoorn nam Buijs met de aanwezige media nog eens een videoanalyse door over de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Dit aan de hand van beelden uit de analyse vooraf en ook uit de wedstrijd zelf. “Aandachtspunten sinds het begin van het seizoen in aanvallend opzicht zijn vooral doorvoetballen van de middenvelders en specifiek in deze wedstrijd beslissingen in de eindfase van het spel en zuiverheid van ‘de eindpass’.”

Buijs stipte ook aan uit hoe het basiselftal ge-evolueerd is in de afgelopen drie maanden. “Elke trainer is op zoek naar het ideaalplaatsje met controle over de wedstrijd, kansen creëren en resultaat. Daarbij zoek je het meest geschikte systeem en maak je op elke positie bepaalde keuzes. Ook hou je rekening met aanvullende kwaliteiten van spelers. Een aardige kern van de ploeg staat  vast als er geen blessures of schorsingen zijn. Maar per wedstrijd kun je nuances aanbrengen, soms aan de hand van de eigenschappen van de tegenstander. Als een ploeg met één spits speelt, ligt het niet voor de hand drie centrale verdediger op te stellen.”

Ruimtes
Over de tegenstander zei Buijs het volgende: “Zij nemen behoorlijk veel risico om aan het risico. Ze staan vierde en hebben een doelsaldo van 19-18. Tegen Vitesse speelden ze heel even 5-4-1, maar dat beviel niet doen. In verdedigend opzicht staan ze min of meer 4-4-2 met de aanvallende middenvelder naast de spits. Ze hebben twee à drie spelers met veel individuele kwaliteiten, maar geven ook veel ruimtes weg.”

Uitspraken over zijn eigen basisopstelling voor zondag deed Buijs nog niet concreet. “Wel heb ik aan het begin van het seizoen gezegd dat een fitte Mimoun Mahi altijd zal starten,” lichtte hij toch een tipje van de sluier op. “En normaal gesproken heeft ook Deyovaisio Zeefuik een plek in de basis.” Hoe één en ander zal resulteren in de basiself, zal zondagmiddag blijken. Maar liefst 459 FC Groningen-supporters zullen de wedstrijd in het Polman Stadion bijwonen. De aftrap is om 14.30 uur en de scheidsrechter van dienst luistert naar de naam Martin van den Kerkhof.

21 oktober 2018

FC Groningen heeft zondagmiddag in het Polman Stadion met 4-1 verloren van Heracles Almelo. Mimoun Mahi opende nog wel de score. De ruststand was 1-1. Meteen na rust kwam Heracles op voorsprong. In de slotfase liep het verschil op naar een marge van drie en daardoor staat FC Groningen nu laatste in de Eredivisie met 4 punten uit 9 duels. Komende zaterdag, 27 oktober, komt koploper PSV op bezoek in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

In Almelo ging FC Groningen als nummer voorlaatst op bezoek bij de ploeg in vorm in de Eredivisie, die in eigen huis nog geen punt verspeelde. Ten opzichte van de met 1-0 verloren uitwedstrijd bij ADO Den Haag wijzigde Danny Buijs zijn startopstelling op twee plekken. Deyovaisio Zeefuik en Mimoun Mahi keerden terug aan de aftrap en Tom van de Looi en Ahmad Mendes Moreira moesten voor hen plaatsmaken. Het betekende dat Samir Memisevic als controlerende middenvelder kwam te spelen, zodat aanvoerder Mike te Wierik weer kon terugkeren naar het centrum van de verdediging.

In de beginfase kreeg Adrian Dalmau meteen een beste kans, maar schoot naast. Ritsu Doan opende het vuren namens de gasten en raakte met een vlammend schot de linker kruising. Even later, nog binnen het kwartier, was het Mimoun Mahi die de score opende met een schuiver in de rechterbenedenhoek: 0-1. Elf minuten later lag de bal aan de overkant in het netje, toen Adrian Dalmau een rebound kon binnenkoppen: 1-1.

In de het derde kwartier leken beide teams een strafschop te krijgen, maar werd in beide gevallen de VAR (videoscheidsrechter) geraadpleegd door arbiter Martin van den Kerkhof. Hij kwam in beide gevallen terecht op zijn beslissing terug. Bij een vermeende overtreding van Mike te Wierik op Dalmau bleek de Groningen niet het shirt te hebben vastgegrepen, zoals de arbiter veronderstelde. En aan een overtreding op Ritsu Doan ging een handsbal van teamgenoot Mimoun Mahi vooraf. Wel werd duidelijk dat reserveaanvoerder Samir Memisevic momenteel de eerste strafschopnemer in de Groningse ploeg is.

Meteen na de pauze beoordeelde doelman Sergio Padt een voorzet van de linkerkant helemaal verkeerd en gaf hij een vrije schotkans weg aan Adrian Dalmau, die voor een leeg doel kon binnen schieten: 2-1. FC Groningen toonde zich nog niet geslagen en ging met man en macht op jacht naar de gelijkmaker. Invallers Mateo Cassierra en Tim Freriks kwamen Uriel Antuna en Ajdin Hrustic aflossen. Ritsu Doan had ruim een kwartier voor tijd de allergrootste kans op de gelijkmaker. Zijn inzet kwam echter via de rechterpaal terug het veld in en Cassierra schoot in de herkansing op tegen het lijf van Tim Breukers.

Even daarna gooide Bradley Kuwas de wedstrijd in het slot na een snelle uitbraak over links en een voorzet van topscorer Peterson van de zwart-witten: 3-1. FC Groningen ging even later nog meer risico nemen en bracht Ahmad Mendes Moreira nog voor Tim Handwerker. In de tweede minuut van de extra tijd bracht Kuwas met zijn tweede van de middag de eindstand op 4-1 uit een rake vrije trap. Door de zege is en blijft Heracles vier en zakt FC Groningen naar plek achttien van de Eredivisie.

RJ18102150268
RJ18102149320
RJ18102149200
RJ18102150298

Gerelateerd nieuws