za 6 oktober 2018 18:30
Eredivisie
Hooi (32)
1
0
32
Hooi
56
Mimoun Mahi voor Ahmad Mendes Moreira
70
Kanon
70
Mike te Wierik
78
Goossens voor El Khayati
78
Lorenzen voor Becker
82
Jannik Pohl voor Tim Handwerker
86
Ajdin Hrustic
88
Goppel voor Hooi
0
45
90

ADO Den Haag - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
21 augustus 2018

Speeldatum: zaterdag 6 oktober 2018
Aanvang: 18.30 uur
Locatie: Car Jeans Stadion te Den Haag
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode 
BUS: 14-09-18, 09.00 uur - 20-09-18 23.59 uur, via deze webshop 
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC 
BUS/EV 21-09-18, 09.00 uur 04-10-18, 23.59 uur via deze webshop 
BUS/EV 21-09-18, 10.00 uur 04-10-18, 17.30 uur via FanCorner 

Buscombi 
Vak = BUS
Prijs = €32.- (lid SV €29.-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 14:00 uur 
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard 

Eigen vervoer
Vak = EV
Prijs = €9,-
Omwisselplaats: Parkeerterrein gastenvak te Den Haag
Omwisseltijd: tussen 17.00 uur - 18.30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak 
500

Maximaal aantal eigen vervoer kaarten
225

Extra informatie
- Alcohol op de parkeerplaats is niet toegestaan;
- Bezoek binnenstad is niet toegestaan;
- 9 persoons busjes zijn toegestaan, deze vallen onder de autocombi
- Reizen met het openbaar vervoer is niet toegestaan

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar. 

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

5 oktober 2018

Trainer Danny Buijs heeft in de aanloop naar ADO Den Haag-FC Groningen van zaterdagavond 6 oktober weer wat extra personele mogelijkheden, maar zal Michael Breij naar verwachting een aantal weken moeten missen. Mimoun Mahi keert vermoedelijk terug bij de selectie na een blessure en ook Deyovaisio Zeefuik en Ajdin Hrustic zijn na een schorsing weer inzetbaar.

Buijs blikte op het wekelijkse persmoment  -aan de bestuurstafel van Velocitas 1897- nog eens terug op de 1-1 tegen FC Utrecht: “We zijn achteraf hartstikke blij dat we na de achterstand in de eerste helft alsnog een punt hebben overgehouden aan het duel. In het laatste kwartier hadden we misschien kunnen doordrukken, maar daarvoor was het wel belangrijk geweest dat iedereen vanuit zijn positie was blijven spelen. Nu hadden we soms teveel spelers voor de bal, waardoor we de ‘tweede bal’ misten of zelfs counters voor Utrecht weggaven.”

Op het feit dat Buijs de afgelopen periode diverse wisselingen doorvoerde in zijn startopstelling, reageerde de trainer als volgt: “Heel veel van die wisselingen waren noodgedwongen, door schorsingen of blessures. We weten dat het voor iedereen lekker is als er op een gegeven moment vastigheid ontstaat, maar hebben wel te maken met de beschikbaarheid van spelers. Hoe de basisopstelling er zaterdagavond uitziet, zullen we vrijdagmiddag eerst met de trainersstaf bepalen. De afgelopen dagen hebben we alle opties uitgeprobeerd, op het kunstgras van Velocitas. We hebben een aardig puzzeltje te leggen.”

FC Groningen treft zaterdagavond om 18.30 uur in het Cars Jeans Stadion als nummer voorlaatst met 4 punten uit zeven duels de nummer 10 van de ranglijst, ADO Den Haag. “Voor mij is het een bijzondere wedstrijd,” aldus Buijs. “Omdat ik daar gevoetbald heb en ik ken nog veel mensen van de club. Ook mijn band met de supporters was destijds goed. ADO Den Haag heeft een volwassen ploeg met veel spelers van ‘eind twintig’ en een aantal dertigers. En daaromheen diverse spelers met individuele kwaliteiten.”

Kijkend naar zijn eigen ploeg zit Buijs weer wat ruimer in de keuzes. Zeefuik en Hrustic keren terug na schorsingen en Mimoun Mahi kan, als hij na de vrijdagtraining zonder klachten blijft, weer minuten maken. “Ook voor Mateo Cassierra zitten er weer minuten aan te komen,” vertelt de FC-trainer. “Hij staat, mits fit, morgenmiddag op Corpus den Hoorn met Jong FC Groningen op het veld tegen ONS Sneek. Helaas is Michael Breij mogelijk een aantal weken niet inzetbaar. Voor Mahi geldt dat we na zaterdag weer twee weken hebben om hem fitter te maken richting de daarop volgende wedstrijd.”

6 oktober 2018

FC Groningen heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met 1-0 verloren. Elson Hooi maakte na ruim een half uur spelen de enige treffer van het duel. Daniël van Kaam, afkomstig uit de eigen opleiding, debuteerde in de tweede helft voor FC Groningen. 

Ahmad Mendes Moreira had in Den Haag voor het eerst een basisplaats bij FC Groningen. Uriel Antuna verscheen voor het eerst dit seizoen tijdens een Eredivisiewedstrijd aan de aftrap, Ajdin Hrustic keerde terug in de startopstelling na zijn schorsing.
 
Het duel in Den Haag begon afwachtend voor beide teams. Zowel Groningen als ADO konden de bal niet lang in de ploeg houden. De bezoekers kregen in de beginfase wel een mogelijkheid vanuit de omschakeling, maar de counter ging niet snel genoeg waardoor ADO verdedigend kon ingrijpen.
 
De thuisploeg had de eerste echte kans na 26 minuten spelen. In een counter snelden de rappe aanvallers Becker en Hooi richting het Groningse doel. De pass van Hooi op Becker was echter te scherp waardoor doelman Sergio Padt eerder bij de bal was. Groningen werd een minuut later bijna gevaarlijk, maar een voorzet van Tim Handwerker op de vrijstaande Ritsu Doan was niet nauwkeurig genoeg.
 
Groningen kwam na ruim een half uur spelen op achterstand. El Khayati mocht voorzetten vanaf de linkerkant en legde de bal bij de tweede paal klaar voor de inkomende Hooi, 1-0. De bezoekers bleven vanuit de omschakeling loeren op mogelijkheden, maar de FC kreeg geen grote kansen of werd afgevlagd voor buitenspel.
 
Na rust kreeg ADO Den Haag de nodige hoekschoppen waaruit spits Necid één keer gevaarlijk kon inkoppen. Groningen probeerde het via een schot van Tom van de Looi en ook Antuna was dichtbij een treffer, maar raakte het zijnet.
 
Trainer Danny Buijs gunde de 18-jarige Daniël van Kaam, afkomstig uit de eigen opleiding, na 72 minuten voetbal zijn debuut in de hoofdmacht. Mimoun Mahi was al eerder ingevallen en in het laatste deel van de wedstrijd kwam spits Jannik Pohl ook nog in het veld op zoek naar de gelijkmaker.
 
Die gelijkmaker kwam er niet, hoewel Samir Memisevic in de laatste minuut van de blessuretijd nog dichtbij was. Jeffrey Chabot kopte een hoekschop terug in het strafschopgebied waarna zijn collega-verdediger de bal voor de voeten kreeg. Memisevic schoot hard, maar op de vuisten van de keeper waardoor FC Groningen uiteindelijk met lege handen stond in Den Haag. Eindstand 1-0. 

Gerelateerd nieuws