zo 30 september 2018 14:30
Eredivisie
Ahmad Mendes Moreira (76)
1
1
Van de Streek (16)
16
Van de Streek
20
Gavory
34
Mike te Wierik
46
Uriel Antuna voor Jannik Pohl
65
Ahmad Mendes Moreira voor Michael Breij
66
Gustafson
68
Letschert
76
Ahmad Mendes Moreira
79
Dessers voor Kerk
79
Van der Maarel voor Van de Streek
79
Van der Maarel
0
45
90

FC Groningen - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
24 juli 2018

Speeldatum:zondag 30 september
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten 
Voorverkoop: twee per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 31-08-18, 09.00 uur t/m 06-09-18, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen 31-08-18, 10.00 uur t/m 06-09-18, 17.30 uur Voorverkoop
Internet en FC Primera's 07-09-18, 09.00 uur t/m 30-09-18, 14.30 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen 07-09-18, 10.00 uur t/m 29-09-18, 17.00 uur Vrije verkoop

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

Parkeren 
Locatie & informatie
P2 Parkeerkuil Vergunninghouders
P3 Bornholmstraat betaald parkeren, € 5.- per wedstrijd, 5 minuten loopafstand
P4 Gastenparkeerplaats Bezoekende club

MIVA P-Plaats met Gem. invalidekaart: P1
Invalide busvervoer naar alle entree's tot 45 min. voor aanvang wedstrijd

Pendelbus P & R Hoogkerk: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour
Pendelbus P & R Haren: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour

Openingstijden
Stadion: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd
Kassa en infobalie: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd, ingang 2

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kortingen
De jeugdkorting van € 5.- is voor jongeren geboren na 01-07-2001.

Rookvrij
De Koeman familietribune is rookvrij. 

Arrangementen 
In de voorverkoop is de clubcard verplicht, in de vrije verkoop kunt u zonder clubcard bestellen. 

Via deze webshop kunt u de volgende arrangementen bestellen: 

- Ouder & kind combikaart; De totaalprijs is € 28,- (€ 18.- voor de volwassene € 10.- voor het kind). Deze combikaart is alleen beschikbaar op vak X, en is alleen online te verkrijgen, via deze webshop. Kies bij VAK: Ouder+kind

- Eerste keer; voor het eerst met je ouder (of andere volwassene) naar een wedstrijd van FC Groningen. Eenmalig te gebruiken voor kinderen t/m 12 jaar. Kies bij VAK: Mijn Eerste keer

- FC Feestje; een verjaardagsfeestje voor kinderen t/m 12 jaar. Voor 6, 7 of 8 kinderen en 2 begeleiders. Kies bij VAK: Feestje

infographic-kaartverkoop-v3
30 september 2018

FC Groningen en FC Utrecht treffen elkaar vandaag, zondag 30 september, in het Hitachi Capital Mobility Stadion in de zevende speelronde van de Eredivisie. Voor dit competitieduel geldt een vrije verkoop zonder restricties. Tickets zijn via deze website, onze FanCorner aan de Boumaboulevard en bij de 29 FC Primera’s in de voorverkoop. Zondag openen de kassa’s van het stadion om 13.00 uur. De aftrap is om 14.30 uur.

Volwassenen betalen vanaf 18 euro voor een kaartje voor Groningen-Utrecht. Jeugd betaalt online vanaf 13 euro voor een ticket. Er zijn nog voldoende plaatsbewijzen beschikbaar op elk van de drie tribunes van het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Line-up met thema eenzaamheid
In het kader van de ‘Week tegen Eenzaamheid’, die dit jaar plaatsvindt van donderdag 27 september tot en met zaterdag 6 oktober, vraagt het KPN Mooiste Contact Fonds aandacht voor eenzaamheid onder ouderen. 22 ouderen uit verzorgingstehuizen uit Groningen en Utrecht maken zondag hun opwachting als player-escort in de line-up om zo het groeiende probleem van eenzaamheid en sociaal isolement in deze bevolkingsgroep onder de aandacht te brengen. Momenteel zijn er in Nederland ruim 4,1 miljoen 55-plussers, waarvan meer dan één miljoen zich eenzaam voelt. Van hen zijn 200.000 mensen extreem eenzaam; zij hebben slechts één keer per maand sociaal contact. Om hiervoor aandacht te vragen lopen zondagmiddag bij de opkomst van beide teams ouderen uit Groningen en Utrecht samen met de spelers het veld op.

Arbitrage
De wedstrijd FC Groningen – FC Utrecht staat zondagmiddag in het Hitachi Capital Mobility Stadion onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Hij zal worden geassisteerd door Rens Bluemink en Peter Janson. De vierde official is Rob Dieperink. In Zeist wordt de videoreferee (VAR) Jeroen Manschot geassisteerd door Richard Brondijk.

30 september 2018

FC Groningen heeft zondagmiddag in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. Na een 1-0 achterstand bij rust knokte de thuisploeg zich terug tegen een gefrustreerd tiental van FC Utrecht. Invaller Ahmad Mendes Moreira was het goudhaantje en bezorgde zijn FC het eerste wedstrijdpunt in eigen huis. FC Groningen klimt een plekje op de ranglijst en staat nu zeventiende.

De wedstrijd in de zevende speelronde was er één met grote belangen voor beide ploegen. Voor het FC Utrecht van Dick Advocaat was de 2-0 bekerzege van afgelopen donderdag tegen MVV een doekje voor het bloeden, voor FC Groningen was de 2-0 nederlaag tegen FC Twente een zware domper. De staf en spelersgroep gebruikten de vrijdag om de ‘koppen bij elkaar’ te steken en neuzen dezelfde kant op te zetten richting de wedstrijd van deze zondag.

Bij FC Groningen ontbraken vier potentiële basisspelers. Deyovaisio Zeefuik en Ajdin Hrustic door een schorsing en Mimoun Mahi en Mateo Cassierra door blessures. Jeffrey Chabot was fit genoeg gebleken nadat hij donderdagavond nog geblesseerd uitviel en startte weer in de basis. Ludovit Reis startte vanaf de aftrap, terwijl Uriel Antuna op de bank begon tegen FC Utrecht. Verder maakte rechtsback Tapmahoe Sopacua zijn debuut bij de eerste selectie en keerde Ahmad Mendes Moreira terug van een schorsing van één bekerduel.

Tijdens de warming-up werd er op de Noordtribune een groot spandoek getoond: “spelers en staf, wij staan achter jullie”. Binnen vijftien seconden na de aftrap had FC Groningen de eerste doelpoging van de wedstrijd te pakken, maar daar bleef het ook bij voor de bereidwillige thuisploeg. FC Utrecht was de betere ploeg en kwam via een combinatie over de rechterkant ook op een voorsprong na ruim een kwartier spelen. Uit een voorzet van Gyrano Kerk was het Sander van de Streek die de score opende. Het bleek ook de ruststand.

Meteen na de pauze kwam Uriel Antuna binnen de lijnen in de plaats van Jannik Pohl en vanaf dat moment ging Groningen ook meer opportunistisch spelen. In de wetenschap dat FC Groningen dit seizoen nog niet eerder van een achterstand was teruggekomen, ging de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker. Daarbij onvoorwaardelijk gesteund door de 16.293 aanwezigen in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Een klein kwartier voor rust was een schot op de kruising door Simon Gustafson van FC Utrecht een kantelpunt.

De bal stuitte terug binnen het veld en tien minuten later zag de wereld er totaal anders uit voor de gefrustreerde uitploeg. De spelers in de verdedigingslinie van FC Utrecht kregen het verbaal flink met elkaar aan de stok. Ahmad Mendes Moreira was als stormram in de ploeg gekomen voor Michael Breij, die met een schot –net als een week terug– de lat had geschampt. Even daarna was Simon Gustafson met rood van het veld gestuurd en waren Timo Letschert en trainer Dick Advocaat nog met gele kaarten bestraft wegens aanmerkingen op de leiding.

Een kwartier voor tijd was Tim Freriks in de ploeg gekomen voor Tim Handwerker en begon het slotoffensief van de Trots van het Noorden, ook wel bekend als het ‘Gronings kwartiertje’. Nog geen minuut later had Mendes Moreira de bal binnen geschoven bij een scrimmage. Het was vervolgens nog bijna twee minuten spannend toen de VAR het doelpunt beoordeelde, maar vervolgens klonk opnieuw gejuich van duizenden Groningers.

In de slotfase bracht Utrecht nog twee verse krachten en had Utrecht met een schot van Nicolas Gavory op de buitenkant van de paal nog een grote kans op de overwinning. Vijf minuten extra tijd leverde geen van beide ploegen nog een doelpunt op en zo was FC Groningen toch de morele winnaar van de middag. Het eerste punt in eigen huis, gestegen van plek 18 naar 17, terwijl Utrecht een plekje zakte en nu zestiende staat. Komende zaterdag, 6 oktober, is het ADO Den Haag-FC Groningen in de achtste speelronde. Aanvang 18.30 uur in de residentie.

180930EOC3241

Gerelateerd nieuws