zo 23 september 2018 14:30
Eredivisie
Jeffrey Chabot (25)
1
3
Idrissi (27)
Midtsjo (76)
Maher (90)
15
Jannik Pohl
25
Jeffrey Chabot
27
Idrissi
36
Ritsu Doan
45
Deyovaisio Zeefuik
45
Ajdin Hrustic
45
Til
55
Ludovit Reis voor Jannik Pohl
76
Midtsjo
76
Uriel Antuna voor Michael Breij
77
Ajdin Hrustic
77
Gudmundsson
87
Ouwejan
90
Maher
90
Rotariu voor Gudmundsson
0
45
90

FC Groningen - AZ

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
23 juli 2018

Speeldatum: zondag 23 september 2018
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten 
Voorverkoop: twee per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 24-08-18, 09.00 uur t/m 30-08-18, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen 24-08-18, 10.00 uur t/m 30-08-18, 17.30 uur Voorverkoop
Internet en FC Primera's 31-08-18, 09.00 uur t/m 23-09-18, 14.30 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen 31-08-18, 10.00 uur t/m 22-09-18, 17.00 uur Vrije verkoop

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

infographic-kaartverkoop-v3
23 september 2018

Komende zondagmiddag speelt FC Groningen de thuiswedstrijd tegen AZ in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Aanvang is 14.30 uur. De kassa’s en het stadion openen om 13.00 uur. Het is het 250ste officiële thuisduel van FC Groningen sinds de opening van de huidige thuishaven op vrijdag 13 januari 2006.

Van de afgelopen 249 thuisontmoetingen won FC Groningen er net iets meer dan de helft: 126. Er eindigden 57 duels in een gelijkspel en 66 wedstrijden werden verloren. FC Groningen scoorde 406 keer en de tegenstanders tot dusver 295. De grootste zege was de 7-1 van 6 november 2011 op Willem II en de grootste nederlaag de 5-0 nederlaag tegen Feyenoord op 7 augustus 2016. Tot en met vandaag zijn 4.982.093 toeschouwers de poorten gepasseerd. Een gemiddelde van 20.008 per duel. FC Groningen kan mogelijk zondag al de vijf miljoenste bezoeker begroeten.

Scheidsrechter
De wedstrijd tegen AZ staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel. Hij zal worden geassisteerd door Bas van Dongen en Johan Hubers en vierde official is Joey Kooij. De videoreferee (VAR) is Ingmar Oostrum, die op zijn beurt in Zeist weer terzijde zal worden gestaan door Christian Dobre.

Challenges
Buiten rondom het Hitachi Capital Mobility Stadion zullen bij wijze van 'pilot' entertainmentteams aanwezig zijn met diverse ‘challenges’ voor de bezoekers van de thuiswedstrijd tegen AZ. Dit onder de noemer ‘FCGames’. De deelnemers aan de ‘challenges’ worden uitgedaagd om allerlei opdrachten uit te voeren, veelal samen met supporters van FC Groningen. Van foto’s maken tot over koppen tot vragen beantwoorden. Een nadere uitleg en ranglijst zijn na afloop van de wedstrijd op deze website te vinden.

Treinverkeer
Dit weekend rijden er geen treinen tussen Groningen en Zuidhorn, Delfzijl en Roodeschool. Dat komt door geplande werkzaamheden aan de spoorwegovergang op de Paterswoldseweg in Stad. Er worden bussen ingezet.
Zoals gebruikelijk is er gratis busvervoer van Qbuzz van en naar het Hitachi Capital Mobility Stadion van twee uur voor de wedstrijd tot één uur na de wedstrijd, op vertoon van een toegangskaart. Daarnaast zijn er -betaalde- pendelbussen van Arriva Touring van P&R Haren en P&R Hoogkerk.

Kaartverkoop
De verkoop van tickets voor het thuisduel met AZ is zonder beperkingen en vindt uiteraard online plaats via deze website. Volwassenen hebben vanaf 18 euro een ticket. Jeugd tot 17 jaar betaalt vanaf 13 euro voor een toegangsbewijs. Tickets zijn eveneens aan te schaffen in de FanCorner aan de Boumaboulevard en daarnaast bij 29 FC Primera’s in ons achterland. Op de wedstrijddag is er zondag vanaf 13.00 uur kassaverkoop bij het Hitachi Capital Mobility Stadion.
​KOOP KAARTEN

23 september 2018

FC Groningen heeft zondagmiddag in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 3-1 verloren van AZ, maar de Trots van het Noorden ging desondanks met een staande ovatie van het veld. De incidentrijke wedstrijd kende een 1-1 ruststand met een FC-treffer van Jeffrey Chabot. Ritsu Doan zag op slag van rust een strafschop gestopt. Op dat moment speelde FC Groningen al met tien man door rood voor Deyovaisio Zeefuik. Na de 1-2 kreeg Ajdin Hrustic zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Zonder aanvallers Mimoun Mahi en Mateo Cassierra, beiden geblesseerd, ging FC Groningen de wedstrijd in de zesde speelronde van de Eredivisie in. De Deen Jannik Pohl was de vervanger van Mahi, terwijl Michael Breij de plek innam van Ludovit Reis ten opzichte van de basiself van afgelopen weekend.

De wedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion was het 250ste officiële duel sinds de verhuizing in 2006. FC Groningen leek na ruim een kwartier op achterstand te komen, maar het doelpunt van Björn Johnsen werd afgekeurd wegens buitenspel. Even later kwam FC Groningen op voorsprong uit een cornersituatie, met verdediger Jeffrey Chabot als maker van het doelpunt: 1-0.

Lang kon de thuisclub niet van de voorsprong genieten want binnen twee minuten had oud-FC’er Oussama Idrissi de gelijkmaker al binnen liggen: 1-1. In het verloop van de eerste helft waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd en in de extra tijd van de eerste helft gebeurde er weer een heleboel. Zo kreeg Deyovaisio Zeefuik rood na een overtreding op Oussama Idrissi.

Ook kreeg FC Groningen in ondertal nog een uitgelezen mogelijkheid om met een voorsprong de kleedkamers in te gaan. Guus Til maakte een overtreding binnen de eigen zestien en vervolgens kreeg FC Groningen een strafschop. Ritsu Doan schoot de penalty tegen oud-FC-doelman Marco Bizot en zo bleef het 1-1 bij het ingaan van de vijftien minuten pauze.

De start van de tweede helft was een moeilijke fase voor FC Groningen met Sergio Padt als hoofdrolspeler. Hij verrichtte een aantal belangrijke reddingen. De grootste kans was na ruim een kwartier voor Michael Breij, die de bovenkant van de lat schampte bij een schot van de rand van de zestien meter. Het was een moment waarop het trouwe thuispubliek nog eens vol achter de ploeg ging staan.

Een kwartier lang wist Groningen nog stand te houden. Toen was een onderschepping vlak na een balverovering van FC Groningen de inleiding voor de 1-2 van de voet van Fredrik Midtsjø. De aftrap na deze treffer betekende het einde van de wedstrijd voor Ajdin Hrustic. In de eerste helft had hij al geel gekregen wegens het wegschoppen van een bidon en nu kreeg hij het aan de stok met Albert Gudmundsson.

Nota bene met twee man minder wist FC Groningen nog diverse keren gevaarlijk te worden. Na invalbeurten voor Ludovit Reis (hij verving Pohl) en Uriel Antuna (voor Breij), mocht ook Tim Freriks nog zijn opwachting maken in de plaats van Tim Handwerker. Het slotoffensief werd zeer gewaardeerd door de FC-supporters en kwam ten einde toen AZ-invaller Adam Maher in de slotminuut 1-3 aantekende.

Na vier minuten extra tijd was er alsnog een staande ovatie voor het verliezende negental van FC Groningen, dat zich helemaal had leeg gestreden. Met de thuiswedstrijden van donderdag en zondag tegen FC Twente en FC Utrecht in het vooruitzicht, moet het vertrouwen van de supporters de ploeg goed doen. Donderdag hebben seizoenkaarthouders van FC Groningen vrij toegang bij de bekerwedstrijd tegen FC Twente, die om 18.30 uur begint in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Losse bezoekers betalen 10 euro (volwassenen) en 5 euro (jeugd).

180923EOA5303
180923EOA5574
180923EOA6046

Gerelateerd nieuws