za 15 september 2018 20:45
Eredivisie
Huntelaar (18) (P)
Huntelaar (66)
Tadic (76)
3
0
18
Huntelaar
29
Tagliafico
35
Schöne
66
Huntelaar
67
Mateo Cassierra voor Mimoun Mahi
76
Tadic
77
Eiting voor Schöne
79
Van de Beek voor Tadic
80
Tom van de Looi voor Ludovit Reis
80
Michael Breij voor Jeffrey Chabot
87
Labyad voor Ziyech
0
45
90

Ajax - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
15 augustus 2018

Speeldatum: zaterdag 15 september 2018
Aanvang: 20.45 uur
Locatie: Amsterdam Arena 
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode 
BUS: 24-08-18, 09.00 uur - 30-08-18 23.59 uur, via deze webshop 
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC 
BUS/VV 31-08-18, 09.00 uur 14-09-18, 23.59 uur via deze webshop 
BUS/VV 31-08-18, 10.00 uur 14-09-18, 17.30 uur via FanCorner 

Buscombi 
Vak = BUS
Prijs = €32.- (lid SV €29.-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 16:45 uur 
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard 

Vrij vervoer
Vak = VV
Prijs = €15,- (excl. parkeerkosten)
Omwisselplaats: Ingang gastenvak Johan Cruijff Arena
Omwisseltijd: tussen 19.15 uur - 20.45 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak 
750

Maximaal aantal vrij vervoer kaarten
650

Extra informatie
- Supporters dienen op eigen gelegenheid een parkeerpaats te zoeken. Veel gebruikt is P2, nabij de Arena;
- In het gastenvak kan alleen met PIN worden betaald;
- In de Arena geldt een rookverbod;

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar. 

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.
 

14 september 2018

FC Groningen speelt zaterdagavond 15 september tegen Ajax in de Amsterdam ArenA. Het is het enige stadion in de huidige Eredivisie waarin de Trots van het Noorden nog nooit een overwinning boekte. Trainer Danny Buijs blikt vooruit op het duel met de nummer 2 van de ranglijst. “Zodra we zaterdagmiddag die bus instappen, moeten we geloof hebben in onszelf,” aldus de FC-trainer.

In de aanloop naar de vijfde speelronde in de Eredivisie was er behalve een mogelijke politiestaking ook een interlandperiode waardoor FC Groningen uiteindelijk alleen op vrijdag met de volledige eerste selectie op het veld stond. “Ritsu Doan is donderdag als laatste weer aangesloten,” vertelt Buijs, “maar hij heeft donderdag nog een hersteltraining gehad. Het heeft hem heel veel goeds gedaan dat hij zijn eerste officiële A-interland heeft gespeeld voor Japan. En ook nog in zijn geboorteplaats Osaka. Samen met die aardbeving van vorige week heeft hij weer een heleboel meegemaakt, afgelopen week.”

Vraagteken
Spits Jannik Pohl raakte bij de selectie van Jong Denemarken licht geblesseerd, maar is weer volledig inzetbaar bij FC Groningen. “Ze speelden één wedstrijd op kunstgras en de andere wedstrijd hebben ze Jannik uit voorzorg buiten de selectie gehouden,” weet de FC-trainer. “Bij ons is alleen Tim Handwerker een vraagteken. Hij viel op de vrijdagtraining uit en we zullen zaterdag moeten afwachten of hij inzetbaar is. Voor de rest is de selectie compleet en beschikbaar en reist iedereen mee af naar Amsterdam.”

Aangepast
Een interlandperiode vereist altijd al een aangepaste aanvliegroute voor een club met internationals. FC Groningen speelde een oefenwedstrijd tegen De Graafschap, vorige week woensdag. “In die wedstrijd was de bedoeling vooral om veel jongens ritme op te laten doen. Vanaf dinsdag keerden de internationals weer terug. Sergio Padt met zijn ervaringen in het Nederlands Elftal. Deyovaisio Zeefuik en Jan Hoekstra bij Oranje onder-20. Ludovit Reis met zijn debuut bij Oranje onder-19. Uriel Antuna die zijn minuten maakte hij Mexico onder-21. Stuk voor stuk goede ervaringen.”

Tegenstander
Alfons Arts analyseerde de komende tegenstander in de wedstrijd Vitesse-Ajax. “We kennen Ajax natuurlijk door en door. Het is de best voetballende club met uitzonderlijke kwaliteiten bij spelers als Ziyech, Tadic, De Jong en De Ligt. Maar zodra wij hier zaterdagmiddag die bus in stappen, moeten we geloof hebben in onszelf. Dat moet de ‘mindset’ zijn. We moeten zelf een topdag hebben om een resultaat te halen en misschien wat geluk. Maar we moeten er in de eerste plaats in geloven dat het kan gaan gebeuren. Wij gaan voor onze kansen.”

ST170820IMG_0569
15 september 2018

FC Groningen heeft zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA met 3-0 verloren van Ajax. Bij rust was de stand 1-0. Klaas-Jan Huntelaar maakte twee treffers. De derde was van oud-FC’er Dusan Tadic. FC Groningen staat na vijf duels met drie punten op de voorlaatste plaats in de Eredivisie.

FC Groningen stond in Amsterdam met twee andere spelers aan de aftrap dan in de afgelopen speelronde tegen PEC Zwolle. Mateo Cassierra startte op de bank en Mimoun Mahi stond in de basiself. Michael Breij moest zijn plek afstaan aan Jeffrey Chabot, die als vijfde speler in de verdedigende linie zijn basisdebuut mocht maken. Ajax startte in de vertrouwde basiself.

Groningen leek na tien minuten op achterstand te komen, maar de treffer van Tagliafico uit een vrije trap van Ziyech werd na raadplegen van de VAR afgekeurd wegens buitenspel. Het was voor de eerste keer in deze competitie dat een beslissing werd gewijzigd na ingrijpen van de ‘videoref’.

Na ruim een kwartier was het wel raak voor de Amsterdammers. Deyovaisio Zeefuik liep Tagliafico omver binnen de zestien en arbiter Higler oordeelde dat er sprake was van een overtreding. Klaas-Jan Huntelaar mocht vervolgens de strafschop nemen en schoot die onberispelijk binnen: 1-0.

Voor de pauze ging de thuisploeg nog tweemaal op de bon in de persoon van eerst Tagliafico en daarna Schöne. In de score wat betreft doelpunten kwam geen verandering meer. Op het moment dat Mateo Cassierra al een aantal minuten klaar stond om Mimoun Mahi af te lossen, verdubbelde Huntelaar de voorsprong: 2-0.

In de eerste minuut van het laatste kwartier bepaalde Dusan Tadic op aangeven van Hakim Ziyech de eindstand op 3-0. Even later werden Jeffrey Chabot en Ludovit Reis afgelost door Michael Breij en Tom van de Looi. Daarmee waren de drie wissels gebruikt. In de score kwam geen verandering meer: 3-0.

Ajax handhaaft zich als nummer 2 van de ranglijst, FC Groningen is na vijf wedstrijden de nummer voorlaatst. Komend weekeinde komt AZ op bezoek in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Aanvang op zondag 23 september is 14.30 uur.

fr1809155725
JW2018052510339

Gerelateerd nieuws