zo 2 september 2018 12:15
Eredivisie
0
1
Van Crooy (64)
30
Genreau
34
Paal
46
Scamacca voor Genreau
52
Dekker
53
Bouy voor Leemans
54
Jannik Pohl voor Mateo Cassierra
63
Mimoun Mahi voor Michael Breij
64
Van Crooy
70
Deyovaisio Zeefuik
74
Uriel Antuna voor Tim Handwerker
84
Hamer voor Namli
85
Mimoun Mahi
90
Lam
90
Ritsu Doan
0
45
90

FC Groningen - PEC Zwolle

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
23 juli 2018

Speeldatum:zondag 2 september
Aanvang: 12.15 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie.

KOOP KAARTEN
Aankooprechten 
Voorverkoop: twee per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 03-08-18, 09.00 uur t/m 09-08-18, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen 03-08-18, 10.00 uur t/m 09-08-18, 17.30 uur Voorverkoop
Internet 10-08-18, 09.00 uur t/m 02-09-18, 12.15 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen 10-08-18, 10.00 uur t/m 01-09-18, 17.00 uur Vrije verkoop

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

Parkeren 
Locatie & informatie
P2 Parkeerkuil Vergunninghouders
P3 Bornholmstraat betaald parkeren, € 5.- per wedstrijd, 5 minuten loopafstand
P4 Gastenparkeerplaats Bezoekende club

MIVA P-Plaats met Gem. invalidekaart: P1
Invalide busvervoer naar alle entree's tot 45 min. voor aanvang wedstrijd

Pendelbus P & R Hoogkerk: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour
Pendelbus P & R Haren: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour

Openingstijden
Stadion: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd
Kassa en infobalie: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd, ingang 2

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kortingen
De jeugdkorting van € 5.- is voor jongeren geboren na 01-07-2001.

Rookvrij
De Koeman familietribune is rookvrij. 

Arrangementen 
In de voorverkoop is de clubcard verplicht, in de vrije verkoop kunt u zonder clubcard bestellen. 

Via deze webshop kunt u de volgende arrangementen bestellen: 

- Ouder & kind combikaart; De totaalprijs is € 28,- (€ 18.- voor de volwassene € 10.- voor het kind). Deze combikaart is alleen beschikbaar op vak X, en is alleen online te verkrijgen, via deze webshop. Kies bij VAK: Ouder+kind

- Eerste keer; voor het eerst met je ouder (of andere volwassene) naar een wedstrijd van FC Groningen. Eenmalig te gebruiken voor kinderen t/m 12 jaar. Kies bij VAK: Mijn Eerste keer

- FC Feestje; een verjaardagsfeestje voor kinderen t/m 12 jaar. Voor 6, 7 of 8 kinderen en 2 begeleiders. Kies bij VAK: Feestje

Prijzen 2018/2019
Vakken / Prijs
A, AA, X / €25
B t/m H, BB t/m HH, Q t/m W, RR t/m VV / €18
I, P / €21
J, JJ, K, KK, N, NN, O / €25 
L, LL, M, MM / €29
MIVA / €21
 

infographic-kaartverkoop-v3
30 augustus 2018

FC Groningen en PEC Zwolle spelen zondagmiddag 2 september om 12.15 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion de competitiewedstrijd in de vierde speelronde van de Eredivisie. Het komende weekend is er geen treinverkeer van en naar Groningen in verband met werkzaamheden in Groningen en Haren. Er wordt extra busvervoer ingezet, naast de reguliere busopties zoals gratis vervoer met Qbuzz binnen de Stad en de betaalde pendelbussen vanaf P&R Hoogkerk en P&R Haren.

Op zondag 2 september openen de kassa’s en de poorten van het Hitachi Capital Mobility Stadion al om 10.45 uur. Tot de aanvang van de wedstrijd is het uiteraard ook mogelijk online losse tickets aan te schaffen via http://kaartverkoop.fcgroningen.nl/. Tot en met zaterdagmiddag is er daarnaast ook kaartverkoop via de FanCorner aan de Boumaboulevard en de 29 FC Primera’s in Stad en Ommeland.

Treinverkeer
Bezoekers per trein van de wedstrijd tussen FC Groningen en PEC Zwolle moeten net als alle overige treinreizigers in het gehele weekend rekening houden met het feit dat er vanwege werkzaamheden geen treinverkeer mogelijk is rondom Groningen.

Meer informatie is te vinden op de site van Groningen Bereikbaar:
https://www.groningenbereikbaar.nl/nieuws/werkzaamheden-aan-het-spoor-van-31-augustus-tot-en-met-2-september

Scheidsrechter
Bezoekers van de wedstrijd zullen aankomende zondag zien dat de naamgeving van het Hitachi Capital Mobility Stadion in alle uitingen is doorgevoerd. De wedstrijd staat zondagmiddag 2 september onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij. Het is zijn eerste optreden als arbiter in een officiële wedstrijd van FC Groningen.

2 september 2018

FC Groningen heeft zondagmiddag in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 1-0 verloren van PEC Zwolle. Bij rust was de stand nog 0-0. Vito van Crooy was na ruim een uur de maker van de enige goal. Jannik Pohl maakte zijn debuut in de Eredivisie. FC Groningen staat na vier speelronden nu voorlaatste met drie punten. Op zaterdag 15 september is de volgende wedstrijd, uit tegen Ajax in de Amsterdam ArenA.

In de vierde speelronde speelde FC Groningen thuis tegen PEC Zwolle dat voorafgaand aan de wedstrijd nog altijd puntloos was in het kalenderjaar 2018. Met de transferdeadline van 1 september achter de rug stond er bij PEC Zwolle nog een last-minute aankoop in de basis: verdediger Thomas Lam. Ook Ouasim Bouy en Gianluca Scamacca zouden later in de wedstrijd nog hun opwachting maken. Aan Groningen-zijde gold dat voor de Deen Jannik Pohl, de vervanger van Tom van Weert.

In de eerste helft had de thuisclub het betere van het spel in het met 16.014 toeschouwers gevulde Hitachi Capital Mobility Stadion. In de negende minuut kreeg Django Warmerdam oog in oog met PEC-doelman Mickey van der Hart de eerste mogelijkheid. Later in het eerste bedrijf kreeg de jarige Warmerdam nog zo’n kans. Zwolle moest diverse keren aan de noodrem trekken er had maar liefst 19 overtredingen nodig, tegen slechts negen van FC Groningen.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd. Met de inbreng van Jannik Pohl en Mimoun Mahi in plaats van respectievelijk Mateo Cassierra en Michael Breij kreeg Groningen aanvallende impulsen, maar de nieuwe aanvallers kregen geen grote kansen. De tegengoal viel na 64 minuten uit één van de spaarzame tegenstoten van Zwolle. Vito van Crooy was alert bij een rebound na een schot van Mike van Duinen en schoot 0-1 in het dak van het doel.

Met rechtsbuiten Uriel Antuna in de plaats linksback Tim Handwerker startte de thuisploeg een slotoffensief. Opnieuw Warmerdam was er met een kopbal uit een hoekschop nog het dichtst bij, maar na vijf minuten extra tijd met weinig fair play en veel onaardigheden en gele kaarten, stond een 0-1 eindstand op de borden. Na vier wedstrijden staat FC Groningen nu de op voorlaatste plaats in de Eredivisie, met drie punten. 

Gerelateerd nieuws