za 25 augustus 2018 18:30
Eredivisie
0
1
Michael Breij (44)
38
Michael Breij
43
Nijland
44
Michael Breij
46
Klaasen voor Tutuarima
57
Narsingh voor Hamdaoui
63
Ahmad Mendes Moreira voor Mateo Cassierra
69
Deyovaisio Zeefuik
73
Tom van de Looi voor Michael Breij
82
Abena
84
Jeffrey Chabot voor Ajdin Hrustic
84
Thomassen voor Abena
90
Ritsu Doan
0
45
90

De Graafschap - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
23 juli 2018

Speeldatum: zaterdag 25 augustus 2018
Aanvang: 18.30 uur
Locatie: Stadion De Vijverberg
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode 
BUS: 03-08-18, 09.00 uur - 09-08-18 23.59 uur, via deze webshop 
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC 
BUS/CAR 10-08-18, 09.00 uur - 23-08-18, 23.59 uur via deze webshop 
BUS/CAR 10-08-18, 10.00 uur - 23-08-18, 17.30 uur via FanCorner 

Buscombi 
Vak = BUS
Prijs = €32.- (lid SV €29.-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 14:45 uur 
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard 

Autocombi (verplicht met de auto)
Vak = CAR
Prijs = €9,-
Omwisselplaats: BP Tankstation Oudbroeken aan de A12
Omwisseltijd: vanaf 16:30 - 17.00 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak 
550

Maximaal aantal autokaarten
350

Extra informatie
- Alcohol op parkeerplaats is niet toegestaan;
- Reizen OV niet toegestaan;
- 9-persoons busjes vallen onder de autocombi;
- Er geldt een standaard ophoudproecedure;

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar. 

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

24 augustus 2018

Trainer Danny Buijs staat met zijn selectie aan de vooravond van de uitwedstrijd tegen De Graafschap van zaterdagavond in Doetinchem. Om half zeven wordt er afgetrapt aan De Vijverberg. Mimoun Mahi is niet wedstrijdfit en reist niet mee af naar Doetinchem. De basis wijzigt op meer plekken, liet de hoofdtrainer al doorschemeren. Zo is Mateo Cassierra terug van een blessure en zal hij starten.

Danny Buijs maakte vrijdagmiddag op het wekelijkse perspraatje nog niet zijn volledige basisopstelling bekend. “Op dit moment kan ik nog niet concreet ingaan op alle namen, omdat de spelers door mij nog niet definitief zijn geïnformeerd. Mimoun Mahi is dit weekend niet inzetbaar. We hopen dat hij er volgende week tegen PEC Zwolle wel weer bij is.”

Vaste kern
Daarnaast liet Buijs weten zijn basisopstelling op nog twee of drie plekken te wijzigen. “Dat is niet alleen op basis van de wedstrijden tegen Vitesse en Willem II, maar op basis van de afgelopen zes weken. Tegen Emmen, Werder Bremen en Caen hebben we met een vaste kern gespeeld, maar was het overwegend aanvallend en opbouwend niet goed genoeg. We hebben in die wedstrijden te weinig afgedwongen en te weinig gescoord.”

Het spelconcept aan te passen, vindt Buijs in deze fase niet geschikt. “We hebben nog altijd vertrouwen in onze speelwijze en hebben per positie de mogelijkheid om andere accenten te leggen. Ritsu Doan of Uriel Antuna op rechtsbuiten bijvoorbeeld, is een heel verschil. Uit tegen De Graafschap hebben we behoefte aan een meer bewegelijke en creatieve spits. Daarom was de insteek om Mimoun Mahi te laten starten, maar hij is helaas niet inzetbaar. Dus is nu de keuze gevallen op Mateo Cassierra. Hij heeft de hele week voluit getraind en zal morgenavond starten.”

Onderuit voetballen
Buijs verwacht in Doetinchem een tegenstander te treffen die ‘er vol op klapt’. “Ze zullen proberen het publiek erachter te krijgen. Twee weken terug wonnen ze op die manier van Feyenoord. Ze beschikken over een fysiek sterke ploeg met ook voetballend vermogen voorin en balafpakkers op het middenveld. Aan ons de opdracht om onszelf daar ‘onderuit’ te voetballen en te proberen op die manier de wedstrijd naar je toe te trekken.”

25 augustus 2018

FC Groningen heeft de eerste punten van het seizoen binnen. De Trots van het Noorden won het uitduel tegen De Graafschap met 0-1. Michael Breij maakte op slag van rust via een schitterende kopbal de enige treffer van de wedstrijd. Zo zorgde de basisdebutant voor een mooi feest in het volle uitvak.

STEM VOOR DE PAYT MAN OF THE MATCH
Trainer Danny Buijs koos voor de wedstrijd in Doetinchem voor vier andere spelers in zijn basiself ten opzichte van de eerdere competitiewedstrijden dit seizoen. Tim Handwerker en Mateo Cassierra maakten zodoende hun debuut voor de FC. Ook Jeffrey Chabot debuteerde later in de wedstrijd als invaller voor zijn ploeg.
 
Groningen begon sterk op De Vijverberg. De gasten kregen al na amper drie minuten spelen een hoekschop die werd getrapt door Michael Breij. Zijn corner viel bij de tweede paal voor de voeten van Mike te Wierik die vanuit de lucht de bal richting doel kreeg. Helaas voor de verdediger werd zijn inzet geblokt. Aangever Breij was na 12 minuten spelen zelf dichtbij een goal, maar zag zijn schot van randje zestien net langs de verkeerde kant van de paal gaan.
 
In het vervolg van de eerste helft waren de beide ploegen in balans. De Graafschap kreeg een paar hoekschoppen waaruit verdediger Abena een keer gevaarlijk kon koppen. Zijn inzet verdween echter naast het doel van Sergio Padt.
 
De bezoekers kwamen via een schitterende treffer op slag van rust op voorsprong. Ritsu Doan zag vanuit het middenveld de ruimte aan de linkerkant bij de opkomende Handwerker. Voorin wees Breij al naar collega Cassierra om naar binnen te lopen zodat de jongeling zelf vrij kon komen bij de tweede paal. Een afgemeten voorzet van Handwerker werd uitstekend naar de grond en in het doel gekopt door Breij; 0-1.
 
Een mooie opsteker voor de ploeg van Buijs die ook na rust direct een mogelijkheid kreeg om te scoren. Cassierra speelde zichzelf in het strafschopgebied vrij, ging naar zijn linker en schoot in het zijnet. De spits was na ruim een uur spelen weer gevaarlijk nadat hij de bal via een combinatie voor de voeten kreeg en over het doel schoot. Het was het laatste wapenfeit van de Colombiaan die na 63 minuten werd vervangen door Ahmad Mendes Moreira.
 
De Graafschap ging in de loop van de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en was daar via voormalig FC’er Stef Nijland niet ver van verwijderd. De aanvaller schoot na 78 minuten voetbal rakelings naast. Groningen vocht en met Jeffrey Chabot kreeg het in de slotfase een extra slot op de deur. De verdediger verving Ajdin Hrustic. Ook Tom van de Looi stond toen al op het veld als vervanger van doelpuntenmaker Breij.
 
De Graafschap zette aan en bijna ging het nog mis voor de FC. Een schot van Klaasen in de 90ste minuut was voor doelman Padt pas op het laatst zichtbaar. De doelman stopte de bal en wierp zich vervolgens voor de rebound van Thomassen waardoor de poging via Padt over het doel ging. Zo pakte FC Groningen de eerste driepunter van dit seizoen en barste er na het laatste fluitsignaal een prachtig feest los voor het sfeervolle met 533 FC-fans gevulde uitvak.
 
FC Groningen neemt het volgende week in eigen huis op tegen PEC Zwolle. Aftrap in het Hitachi Capital Mobility Stadion is zondag 2 september om 12.15 uur. 

WK1808250500
mtb18082564895

Gerelateerd nieuws