vr 17 augustus 2018 20:00
Eredivisie
0
1
Crowley (33)
33
Crowley
46
Ahmad Mendes Moreira voor Mimoun Mahi
46
Uriel Antuna voor Jesper Drost
46
Özbiliz voor Croux
58
Llonch
64
Avdijaj voor McGarry
72
Saddiki voor Akkaynak
89
Ahmad Mendes Moreira
0
45
90

FC Groningen - Willem II

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
19 juli 2018

Speeldatum: vrijdag 17 augustus 2018
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten 
Voorverkoop: twee per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 20-07-18, 09.00 uur t/m 26-07-18, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen 20-07-18, 10.00 uur t/m 26-07-18, 17.30 uur Voorverkoop
Internet en FC Primera's 27-07-18, 09.00 uur t/m 17-08-18, 20.00 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen 27-07-18, 10.00 uur t/m 17-08-18, 17.30 uur Vrije verkoop

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

infographic-kaartverkoop-v3
16 augustus 2018

Trainer Danny Buijs maakt zich met FC Groningen op voor de eerste officiële thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Vrijdagavond 17 augustus wordt er in Groningen om 20.00 uur voor eigen publiek afgetrapt tegen Willem II. Ondanks de forse 5-1 nederlaag bij Vitesse ziet Buijs geen noodzaak zijn basiself aan te passen. “Ze mogen laten zien dat het een incident was,” aldus de FC-trainer.

“We starten met dezelfde elf als tegen Vitesse,” was Buijs stellig na de afsluitende training van donderdagochtend. “We hebben als staf maandag alles uitvoering nabesproken en kwamen al snel tot deze conclusie. Je kunt één speler eruit halen of misschien wel vijf en je kunt het hele systeem omgooien. Maar als je dat na elke slechte wedstrijd doet, dan heb je geen enkele houvast meer en is het einde zoek.”

Opmerkelijk
Precies een week geleden was de overtuiging nog dat het juist verdedigend wel ‘snor’ zat bij FC Groningen. “We hebben aan vastigheden gewerkt in de verdediging. En tegen Werder Bremen en Caen stond het ook goed. Iedereen maakte zich vooral druk of we wel genoeg kansen zouden creëren tegen Vitesse. En dan is het wel heel opmerkelijk dat je juist in die eerste wedstrijd een tegenovergesteld beeld te zien krijgt,” analyseerde Buijs.

Het was volgens de hoofdtrainer direct na afloop van het verliesduel in Arnhem een collectieve onvoldoende en die conclusie staat vier dagen later ook nog overeind. “Dezelfde elf mogen laten zien dat het een incident was. En aanvallend hebben we eigenlijk positief verrast, hoewel het rendement te laag was. Vijf goede mogelijkheden uit bij Vitesse creëren, dat is niet verkeerd.”

Harde les
Volgens Buijs moet zijn ploeg die ervaring meenemen in de rest van het seizoen en er zijn voordeel mee doen. “Na de 3-1 gingen veel spelers – júist in hun enthousiasme om er nog wat van te maken – de verkeerde dingen doen; over compenseren. Hierdoor gingen we uit de organisatie lopen, werden taken vergeten en kom je overal een stap te laat en lijkt het alsof ze er in de slotfase met de pet naar gooien. Maar dan heb je juist even behoefte aan controle en kun je daarna vertrouwen op een individuele actie van bijvoorbeeld Ritsu Doan of Mimoun Mahi. Bij 3-2 ben je weer terug in de wedstrijd en via Mimoun hadden we die kans ook. Daarna ging het hard en was het twintig minuten voor tijd al beslist. Een harde les.”

Rug rechten
Voor Buijs persoonlijk was het een pijnlijk debuut in de Eredivisie als hoofdtrainer. “Op voorhand weet je dat je zo’n wedstrijd kunt verlies. Maar als het dan op deze manier gaat, hou je daar gewoon een heel slecht gevoel aan over. Als eerste heb ik me afgevraagd wat ik zelf fout heb gedaan of anders had kunnen doen. En de dag erna hebben we het met de technische staf en spelers besproken. We moeten de rug rechten, achter elkaar blijven staan, hard blijven werken en dit zal ook zeker niet de laatste nederlaag van het seizoen zijn.”

Adrie Koster, de trainer van Willem II, liet Danny Buijs op 8 maart 2002 in het betaalde voetbal debuteren bij Excelsior. “Dat is iets wat je wel onthoudt. We promoveerden dat seizoen naar de Eredivisie en vlogen er na een jaar trouwens ook weer uit. “
Over de wedstrijdselectie voor het duel met Willem II zei Buijs: “Bij ons zal Tim Handwerker op de bank beginnen. Mateo Cassierra is nog niet van de partij.”

Eigen spel
Het zou FC Groningen en ook Buijs vanzelfsprekend niet verkeerd uitkomen als vrijdagavond in het eigen Hitachi Mobility Stadion tegen Willem II drie punten werden gepakt. “We verwachten niet dat zij vol op de aanval gaan spelen en ons flink onder druk gaan zetten. Zij hebben ook een nederlaag recht te zetten. Of bij Willem II de aanwinsten Özbiliz en Avdijic spelen, gaan we wel zien. We hebben vooral invloed op ons eigen spel. Het moet beter dan afgelopen zondag en daar zullen we alles aan doen.”

17 augustus 2018

FC Groningen heeft vrijdagavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 1-0 verloren van Willem II. Het enige doelpunt werd een kwartier voor rust gemaakt door Daniel Crowley. In het resterende uur kwam geen van beide ploegen tot scoren. Na twee gespeelde wedstrijden staat FC Groningen nu puntloos onderaan de ranglijst van de Eredivisie.

Bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2018/2019 waren 16.500 toeschouwers aanwezig en die zagen dezelfde basiself aan de aftrap als in de vorige wedstrijd bij Vitesse. Trainer Danny Buijs zag geen noodzaak meteen zijn beoogde startopstelling te wijzigen op basis van één verloren wedstrijd.

Na de verloren toss viel de FC aan richting de fanatieke aanhang op de Noordtribune. In de eerste fase van de wedstrijd bracht FC Groningen veel energie, maar wist het nog niet direct voor doelgevaar te zorgen. Een moment van onoplettendheid zorgde na ruim een halfuur voor een tegengoal van de Tilburgers. Daniel Crowley schoot van buiten de zestien binnen via de onderkant van de lat: 0-1.

Die score was ook de ruststand. Na de pauze keerden Mimoun Mahi en Jesper Drost niet terug en maakten Ahmad Mendes Moreira en Uriel Antuna hun opwachting. Het spelbeeld veranderde niet drastisch. Groningen was van goede wil, maar wist voetballend amper wat te creëren. Willem II zorgde af en toe in de counter voor wat gevaar.

Met nog twintig minuten op de klok werd middenvelder Tom van de Looi afgelost door aanvaller Tim Freriks. Met veel lange ballen ging de thuisclub op jacht naar de gelijkmaker. De grootste kans daarop kwam in de allerlaatste van vijf minuten blessuretijd. Tom van Weert zag zijn inzet echter op het laatste moment tot corner verwerkt worden en zo bleef het 0-1.

Komend weekend gaat de FC op bezoek bij De Graafschap dat morgen, zaterdagavond, allereerst nog een bezoek zal afleggen aan NAC Breda. De wedstrijd De Graafschap tegen FC Groningen begint zaterdag 25 augustus om 18.30 uur in Stadion De Vijverberg. De volgende thuiswedstrijd van Groningen is zondag 2 september tegen PEC Zwolle.

180817EOA0137

Gerelateerd nieuws