zo 12 augustus 2018 14:30
Eredivisie
Linssen (22)
Bero (44)
Beerens (62)
Clarke-Salter (66)
Matavz (71)
5
1
Ritsu Doan (38)
22
Linssen
32
Ajdin Hrustic
38
Ritsu Doan
44
Bero
58
Uriel Antuna voor Jesper Drost
62
Beerens
66
Clarke-Salter
71
Matavz
72
Ahmad Mendes Moreira voor Tom van Weert
75
Darfalou voor Matavz
77
Van Bergen voor Linssen
82
Bruns voor Beerens
90
Mike te Wierik
0
45
90

Vitesse - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
9 augustus 2018

Speeldatum: zondag 12 augustus 2018
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: GelreDome te Arnhem
Competitie: Eredivisie

Tussenstand woensdag 8 augustus, 15.00 uur: 444 meereizende fans en CAR-tickets (€8) uitverkocht. Uitsluitend nog FanTour voor (S)CC-houders FC Groningen, à €32 per persoon (bus+ticket).

KOOP KAARTEN

Verkoopperiode
BUS: 20-07-18, 09.00 uur - 26-07-18 23.59 uur, via deze webshop
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC
BUS/EV 27-07-18, 09.00 uur - 09-08-18, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 27-07-18, 10.00 uur - 09-08-18, 17.30 uur via FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = €32.- (lid SV €29.-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 11.00 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard

Eigen vervoer (verplicht met de auto)
Vak = EV
Prijs = €8,-
Omwisselplaats: Ingang gastenvak te Arnhem
Omwisseltijd: vanaf 13:40 - 14.30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
1.000

Maximaal aantal autokaarten
360 (uitverkocht!)

Extra informatie
- Reizen OV niet toegestaan;
- Bezoek binnenstad is niet toegestaan;
- 9-persoons busjes zijn wel toegestaan;
- Er geldt een "standaard" ophoudprocedure;
- In het Gelredome geldt een rookverbod.

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een ID-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

10 augustus 2018

Trainer Danny Buijs van FC Groningen maakt aanstaande zondag, 12 augustus, in Arnhem zijn Eredivisiedebuut als hoofdcoach in het betaalde voetbal. Om 14.30 uur is de aftrap in het GelreDome waar de club wordt gesteund door 472 fans in het uitvak. “Ik verwacht een gelijkwaardige en leuke wedstrijd,” aldus de FC-trainer.

Vrijdag werd in het Hitachi Capital Mobility Stadion ‘besloten’ getraind en dat was met name voor het – zonder pottenkijkers – trainen van dode spelsituaties zoals corners (aanvallend en verdedigend) en vrije trappen. Over de opstelling was Buijs namelijk zeer openhartig: “Twee dagen voor de wedstrijd weten mijn spelers het. Die gaan naar huis, vertellen het hun vriendin, bellen met hun zaakwaarnemers en tegen de tijd dat het zes uur vanavond is, weten al heel veel mensen het.”

Selectie
Buijs wijzigde zijn basiselftal van afgelopen weekend op één plek. Tom van de Looi speelt in Arnhem op het middenveld in plaats van Ludovit Reis. “Het zijn twee verschillende types. Van de Looi is meer een controleur en Reis een balafpakker. Voor deze wedstrijd denken wij dat Van de Looi het beste past. Omdat het de eerste wedstrijd van het seizoen is, zullen alle 22 selectiespelers meereizen naar Arnhem. Michael Breij en Amir Absalem spelen zaterdag nog de eerste helft mee bij de onder-23 in een oefenwedstrijd, omdat ze terugkomen van een blessure.”

Basisopstelling
De door Danny Buijs beoogde opstelling voor het duel met Vitesse ziet er als volgt uit:
Sergio Padt, Deyovaisio Zeefuik, Mike te Wierik, Samir Memisevic, Django Warmerdam, Ajdin Hrustic, Jesper Drost, Tom van de Looi, Ritsu Doan, Tom van Weert en Mimoun Mahi.
Vanaf de bank starten: Kevin Begois, Jan Hoekstra, Jeffrey Chabot, Lars Kramer, Amir Absalem, Ruben Jenssen, Michael Breij, Ludovit Reis, Uriel Antuna, Mateo Cassierra en Ahmad Mendes Moreira.

Tegenstander
Buijs bekeek tegenstander Vitesse vorige week in de Europese thuiswedstrijd tegen Viitorul in het stadion. Manager technische zaken Ron Jans was donderdagavond in het GelreDome bij het duel met FC Basel. Buijs: “Bij hen staat de kern van vorig jaar vooral voorin en op het middenveld er nog. Achterin zijn er wat wijzigingen. Het is een goede ploeg die tot de top-6 mag worden gerekend, ook qua begroting. Ze hebben al wat officiële wedstrijden in de benen en richting zondag verwacht ik nog wel twee of drie wijzigingen ten opzichte van donderdagavond.”

Debuut
Voor Buijs is zondag 12 augustus een bijzondere dag. Afgelopen woensdag kreeg hij zijn UEFA Pro diploma uitgereikt en vier dagen later maakt hij zijn debuut als hoofdtrainer. De jongste in de huidige Eredivisie. “We zijn er helemaal klaar voor, maar als mens heb ik ook gewoon mijn twijfels, onzekerheden en spanningen in de aanloop naar deze wedstrijd. Geen enkele club heeft alles na zeven weken voorbereiding perfect voor elkaar. Ik heb er veel vertrouwen in, vooral op basis van de oefenwedstrijden tegen Bremen en Caen. Maar er zijn ook nog punten die beter moeten. Als wij ons eigen niveau halen, wordt het een gelijkwaardige wedstrijd waarin wij als altijd voor de winst gaan.”

12 augustus 2018

Zondagmiddag heeft FC Groningen in het GelreDome met 5-1 verloren van Vitesse. Bij rust was de stand 2-1. De eretreffer werd gemaakt door Ritsu Doan. Komende vrijdag, 17 augustus, speelt de FC thuis tegen Willem II, dat in de openingsronde verloor van VVV.

FC Groningen begon nog zo hoopgevend aan het eerste optreden onder de nieuwe hoofdcoach Danny Buijs, dat vol frisse moed was afgereisd naar Arnhem. Overigens zonder Ruben Jenssen die zaterdag de overstap naar Brann Bergen in Noorwegen maakte. En zonder de geblesseerde nieuweling Mateo Cassierra. De beide andere aanwinsten, Jeffrey Chabot en Ahmad Mendes Moreira, startten op de bank.

De eerste helft was een vermakelijk schouwspel voor de 13.434 aanwezigen in het GeldeDome, onder wie maar liefst 472 meegereisde FC-supporters. Ze zagen hoe twee oud-FC'ers de hoofdrollen vertolkten aan de kant van de thuisclub. De eerste kans was een miraculeuze kopbal van Tim Matavz tegen de rechterkruising en na 22 minuten maakte Bryan Linssen hoogst persoonlijk de 1-0 voor Vitesse.

In het slotkwartier van de eerste helft deed FC Groningen wat terug toen Ritsu Doan een voorzet van Tom van Weert op waarde schatte en de Japanner de 1-1 aantekende. Dat gebeurde in de 38ste minuut. Zes minuten later zette Matus Bero de thuisclub opnieuw op voorsprong: 2-1. Dat was vervolgens ook de ruststand.

In het eerste kwartier van de tweede helft was er ook nog niet veel aan de hand voor Groningen, dat op jacht was naar de gelijkmaker. In het vijfde kwartier ging het echter helemaal mis. Roy Beerens zorgde voor de 3-1, waarna even later Mimoun Mahi nog de paal raakte bij een schotpoging.

De 4-1 van Jake Clarke-Salter leverde de definitieve nekslag op voor de FC en in de 71ste minuut bepaalde Tim Matavz de eindstand op 5-1. Ahmad Mendes Moreira maakte vervolgens nog zijn Eredivisiedebuut. Vitesse tankte veel vertrouwen voor de return in de Europa League, donderdag tegen FC Basel.

Voor FC Groningen staat komende vrijdag, 17 augustus, alweer de kans op revanche te wachten. Willem II komt naar het Hitachi Capital Mobily Stadion en om 20.00 uur wordt er afgetrapt bij de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De Trots van het Noorden kan dan meteen aantonen dat de forse nederlaag in Arnhem een incident is geweest.

WK1808120106

Gerelateerd nieuws