wo 25 oktober 2017 19:45
TOTO KNVB Beker
Ndenge (44)
Ndenge (69)
Rosheuvel (90)
3
1
Juninho Bacuna (56)
44
Ndenge
46
Dijkhuizen voor Götz
48
El Makrini
56
Juninho Bacuna
69
Ndenge
73
Todd Kane voor Etiënne Reijnen
73
Uriel Antuna voor Amir Absalem
77
Lars Veldwijk voor Ritsu Doan
81
Kum voor El Makrini
87
Dijkhuizen
90
Rosheuvel
0
45
90

Roda JC Kerkrade - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
6 oktober 2017

Speeldatum: woensdag 25 oktober 2017
Aanvang: 19.45 uur
Locatie: Parkstad Limburg Stadion
Competitie: KNVB-beker

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode 
BUS: 06-10-17, 09.00 uur - 12-10-17 23.59 uur, via deze webshop 
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC 
BUS/CAR 13-10-17, 09.00 uur - 24-10-17, 23.59 uur via deze webshop 
BUS/CAR 13-10-17, 10.00 uur - 24-10-17, 17.30 uur via FanCorner 

Buscombi 
Vak = BUS
Prijs = €29.- (lid SV €26.-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 14.00 uur 
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard 

Autocombi (verplicht met de auto)
Vak = CAR
Prijs = €5,-
Omwisselplaats: Parkeerplaats gastenvak te Kerkrade
Omwisseltijd: vanaf 18:15 - 19.45 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak 
500

Maximaal aantal autokaarten
400

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd. De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar. Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

24 oktober 2017

FC Groningen speelt woensdagavond 25 oktober in de tweede ronde van de KNVB-beker uit bij Roda JC in Kerkrade. Het duel in het Parkstad Limburg Stadion begint om 19.45 uur. Basisplaatsen zijn er onder anderen voor Amir Absalem, Ludovit Reis en de van een schorsing teruggekeerde Tom van Weert.

Bij FC Groningen ontbreken om disciplinaire redenen Mimoun Mahi en Oussama Idrissi. Ook Kasper Larsen is nog niet van de partij. Ajdin Hrustic kan wel spelen. De schorsing voor zijn twee gele kaarten tegen Willem II geldt aanstaande zondagmiddag voor de eerstvolgende competitiewedstrijd, uit bij Sparta Rotterdam.

Vanuit de selectie van FC Groningen onder-23 staan Absalem en Reis aan de aftrap in Kerkrade. Beide spelers vielen afgelopen vrijdag nog aan het begin van de tweede helft in tijdens de thuiswedstrijd tegen Willem II. Verdediger Lars Kramer en doelman Jan Hoekstra zitten ook bij de selectie die afreist naar Limburg.

Onvoorwaardelijk
Trainer Ernest Faber was dinsdagmiddag na afloop van de laatste training duidelijk over de insteek voor woensdagavond. “We hebben een jeugdig ploegje staan,” zei de FC-trainer. “En we moeten met alle enthousiasme van de gehele selectie een ronde verder komen. Meer niet. Roda JC zal stug en compact spelen en ook puur voor resultaat gaan. Het is aan ons om er te staan als team. Met eigen jeugdspelers die er onvoorwaardelijk voor gaan en gewoon hun ding doen: lekker voetballen.”

Vrijuit voetballen
Faber vervolgde zijn verhaal: “Als we het met elkaar doen, dan kunnen we van iedereen winnen. Doen we dat niet, dan zijn we heel erg kwetsbaar. In zo’n bekerwedstrijd heb je maar één kans om het te laten zien. Dan moet je er gelijk staan. We moeten proberen weer eens de nul achterin vast te houden. Kansen om te scoren, krijgen we altijd. Lekker vrijuit voetballen en in deze fase van de strijd is het ook belangrijk om bij elkaar te blijven en elkaar te ondersteunen.”

Focus
Op de voorvallen rond Mahi en Idrissi wilde Faber niet teveel ingaan. “De focus ligt weer volledig op de wedstrijd van woensdagavond. In zijn algemeenheid is het zo dat we binnen de selectie bepaalde waarden hebben en daar dient iedereen zich aan te houden. Als je dat niet doet, val je buiten de groep en kun je worden ingehaald door anderen. Spelers krijgen van mij heel veel vrijheden, maar wel binnen duidelijk afgesproken kaders. Dat er druk op de komende wedstrijden staat, is duidelijk. Het is nu de kunst voor de spelers om te laten zien dat ze zich niet meer laten afleiden en puur gaan voor het belang van het team en het winnen van de wedstrijden.”

20171020EOA8070
25 oktober 2017

FC Groningen heeft woensdagavond voor 7.273 toeschouwers in het Parkstad Limburg Stadion te Kerkrade met 3-1 verloren van Roda JC. Na een 1-0 achterstand bij rust maakte Juninho Bacuna de 1-1. Tsiy Ndenge was tweemaal trefzeker voor de thuisclub. Mikhail Rosheuvel bepaalde de eindstand op 3-1. Roda JC gaat door de zege door naar de achtste finales van de KNVB-beker.

In Kerkrade startte de ploeg van trainer Ernest Faber zoals daags tevoren aangekondigd met Ludovit Reis en Amir Absalem in de basis en Juninho Bacuna als aanvallende middenvelder. In deze formatie ging de Trots van het Noorden op jacht naar een plekje bij de beste zestien van het bekertoernooi. Op de ranglijst van de Eredivisie staan Roda en Groningen respectievelijk op plek 18 en 13.

Een vrije trap en corner van Ritsu Doan en ook nog een schotmogelijkheid van de Japanner waren de Groningse wapenfeiten in het eerste deel van de eerste helft. De Japanner is de gevaarlijkste Groninger en ook Juninho Bacuna doet met een kopbal en een schot van zich spreken. Eén minuut voor rust is het echter Tsiy Ndenge die namens de thuisclub een rebound in de linkerbenedenhoek schiet: 1-0.

Elf minuten na de pauze maakt Juninho Bacuna de 1-1, als hij de bal over doelman Hidde Jurjus kopt. Tom van Weert en Django Warmerdam krijgen mogelijkheden om de FC op voorsprong te zetten, maar Roda JC slaat toch weer toe. Eerst redt doelman Sergio Padt nog knap op een kopbal van Anadou, maar even later kopt Ndenge z’n tweede van de avond binnen: 2-1.

Met Uniel Antuna, Todd Kane en Lars Veldwijk als invallers wordt het slotoffensief ingezet, maar Roda JC krijgt ook meer ruimte. Zo moet Padt nog handelend optreden bij een inzet van Schahin. Van Weert en Bacuna krijgen nog kansen voor de FC, maar in de tweede minuut van de extra tijd maakt Mikhail Rosheuvel met zijn 3-1 een einde aan de bekeraspiraties van FC Groningen. Het toernooi zit erop na de zege bij de amateurs van USV Hercules en de nederlaag in Kerkrade.

fk171025-0208

Gerelateerd nieuws