do 21 september 2017 18:30
TOTO KNVB Beker
Belarbi (11)
Oehlers (85)
2
4
Oussama Idrissi (40)
Ritsu Doan (46)
Juninho Bacuna (64)
Ajdin Hrustic (76)
11
Belarbi
15
Juninho Bacuna
40
Oussama Idrissi
46
Ritsu Doan voor Jesper Drost
46
Ritsu Doan
59
Ajdin Hrustic voor Ludovit Reis
64
Juninho Bacuna
71
Tom van Weert voor Mimoun Mahi
76
Ajdin Hrustic
77
Ajdin Hrustic
85
Oehlers
0
45
90

USV Hercules - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
19 september 2017

Fans van FC Groningen kunnen donderdagavond 21 september via de autocombi voor 5 euro de wedstrijd tegen USV Hercules bijwonen in Stadion Galgenwaard. De tribune achter de goal is exclusief voor Groningen-supporters. Parkeren is op P6. Omwisselen kan vanaf 17.00 uur op dat parkeerterrein. Er zal GEEN gebruik gemaakt worden van het gastenvak, maar van de overige vakken achter de goal. De wedstrijd begint om 18.30 uur.

KOOP TICKETS
Speeldatum: donderdag 21 september 2017
Aanvang: 18:30 uur
Locatie: Stadion Galgenwaard
KNVB-beker, eerste ronde


Verkoopperiode 
BUS: 13-09-17, 12.00 uur - 14-09-17 23.59 uur, via deze webshop 
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC
BUS/CAR 15-09-17, 09.00 uur - 20-09-17, 23.59 uur via deze webshop 
BUS/CAR 15-09-17, 10.00 uur - 20-09-17, 17.30 uur via FanCorner 

Buscombi 
Vak = BUS
Prijs = €24.- (lid SV €21.-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 15.15 uur 
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard

Autocombi
Vak = EV
Prijs = €5.00
Omwisselplaats: Parkeerterrein P6 FC Utrecht
Omwisseltijdstip: 17.00 - 18.30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.
Maximaal aantal kaarten: 250

Capaciteit  
300

Extra informatie:
- Alcohol op de omwisselplaats en de parkeerplaats is niet toegestaan;
- Reizen met het openbaar vervoer is niet toegestaan.
- 9-persoons busjes vallen onder de autocombi

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd. De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar. 

20 september 2017

Ludovit Reis (17) maakt donderdagavond in Utrecht zijn debuut in het eerste elftal van FC Groningen, in de bekerwedstrijd tegen USV Hercules. De middenvelder vervangt Ruben Jenssen, die geblesseerd is aan de achillespees. Ook verdedigers Kasper Larsen en Todd Kane zijn niet inzetbaar door blessures.

Trainer Ernest Faber kreeg in de aanloop naar het eerste bekerduel van het seizoen te maken met twee nieuwe blessuregevallen. “Kasper Larsen heeft nog steeds last van de enkel, maar is al wel teruggekeerd op het veld. Ruben Jenssen heeft last van de achillespees en is er in Utrecht niet bij. Met beiden werken we toe naar zondag, als we thuis spelen tegen FC Twente. Todd Kane heeft een MRI-scan ondergaan in het ziekenhuis omdat hij in het competitieduel met NAC een knieblessure opliep. Dat lijkt op het eerste gezicht mee te vallen. We gaan de komende dagen kijken naar het te volgen herstelprogramma voor hem.”

Debutant
In de 19-koppige eerste selectie ontbreken drie spelers en die wordt voor het bekerduel meet Hercules aangevuld met Ludovit Reis en Amir Absalem van FC Groningen onder-23. “Beide jongens hebben de afgelopen periode laten zien dat ze goed aanhaken bij het niveau van het eerste elftal. Voor Ludovit geldt dat hij ook gaat starten in de basisopstelling. Hij ontwikkelt zich goed, is stabiel in zijn prestaties. Het is een mooie kans voor hem. Zijn gedrag en houding zijn uitstekend, en niet onbelangrijk: hij kan ook nog eens goed voetballen. Het is een compliment voor hem én onze opleiding, dat we Reis kunnen doorschuiven. Bij het eerste elftal krijgt hij het volste vertrouwen.”

Tegenstander
Derde Divisionist USV Hercules is donderdag vanaf 18.30 uur de tegenstander in Stadion Galgenwaard en Faber en zijn staf laten daarbij niets aan het toeval over. “We benaderen deze wedstrijd via het vaste protocol en hebben ze dus inderdaad ook bekeken. Maar vooral in deze wedstrijd gaan wij natuurlijk van onze eigen kracht uit. We willen graag in een goede vorm terecht komen. We gaan uiteraard voluit voor een plek in de volgende ronde. Als we onze opdracht goed uitvoeren, kunnen we er een voordeel van maken dat we op een groot en goed veld in een echt stadion spelen. Vanaf minuut één moet vol het gas erop.”

Video-ref
Bij het bekerduel wordt gebruik gemaakt van een videoscheidsrechter. Voor Ernest Faber en FC Groningen is het één van de eerste ervaringen met de video-ref, die op afstand kan ingrijpen bij bepalende momenten in de wedstrijd. “We hebben vorig seizoen bij Almere City in een oefenwedstrijd meegewerkt aan een pilot. Je kunt er voordeel of nadeel van hebben. Maar met alle belangen die er zijn, is het een goede zaak voor de eerlijkheid van het voetbal. Het is goed voor de toekomst van de sport, zeker gezien alle technische mogelijkheden die er nu al zijn. Die moet je benutten.”

21 september 2017

FC Groningen heeft donderdagavond in Utrecht de tweede ronde van de strijd om de KNVB-beker bereikt. USV Hercules werd met 4-2 verslagen na een 1-1 stand bij rust. Mooi was het officiële debuut van de 17-jarige middenvelder Ludovit Reis. De leeftijden van de vier Groningse goalgetters lagen allemaal rond de twintig: 21, 19, 20 en 21. Later vanavond is de loting voor de laatste-32.

In de Utrechtse Galgenwaard was de hoofdtribune aardig gevuld met zo’n drieduizend voornamelijk leden en ouders van de omnisportvereniging Hercules. Bij FC Groningen verving basisdebutant Ludovit Reis (17) de geblesseerde Ruben Jenssen op het middenveld. Ook Kasper Larsen en Todd

De Zondag Derde Klasser kwam als een duveltje uit een doosje en maakte na elf minuten de 1-0. Fouad Belarbi was de gevierde man aan de kant van de amateurs. Opmerkelijk was het feit dat hij in de rust al zijn eerste interview zou geven over zijn treffer, aangezien camera’s van FOX zowel voor, tijdens als na de wedstrijd in de kleedkamer welkom waren.

FC Groningen stelde evenwel orde op zaken en scoorde vlak voor de pauze: 0-1. Een treffer van Oussama Idrissi (21) vanaf de linkerpunt van de zestien meter. Meteen na de pauze maakte Ritsu Doan zijn opwachting als vervanger van Jesper Drost. De Japanner (19) had welgeteld 43 seconden nodig om het net achter doelman Fons Mulder te vinden: 1-2 meteen na rust.

Juninho Bacuna deed vervolgens ook nog een duit in het zakje. Na ruim een uur spelen krulde de 20-jarige middenvelder een vrije trap in de linkerbenedenhoek en was het verzet van de amateurs ook definitief gebroken. Invallers Tom van Weert en Ajdin Hrustic combineerden zich in de 76ste minuut nog naar een vierde Groningse treffer. Hrustic (21) was de afmaker: 1-4.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd behaalde Leroy Oehlers de eindstand op 2-4. Zo behaalde FC Groningen de laatste-32 van het bekertoernooi. Later op de avond zal worden geloot voor de tweede ronde, die midweeks zal worden afgewerkt op dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 oktober. Dan strijden nog 13 Eredivisieclubs, negen Jupiler League-clubs en tien amateurverenigingen in de strijd om de KNVB-beker 2017/2018.

RN1709210197
20170921A0003-2

Gerelateerd nieuws