zo 6 mei 2018 14:30
Eredivisie
0
0
13
Mike te Wierik
13
Lozano
14
Ritsu Doan
21
Mauro Junior voor Ramselaar
40
Rosario voor Hendrix
61
Ludovit Reis voor Juninho Bacuna
81
Michael Breij voor Uriel Antuna
85
Lammers voor Lozano
0
45
90

PSV - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
11 april 2018

Speeldatum: zondag 6 mei
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Philips stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode
BUS: 13-04-18, 09.00 uur - 19-04-18 23.59 uur, via deze webshop
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC
BUS/EV 20-04-18, 09.00 uur - 03-05-18, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 20-04-18, 10.00 uur - 03-05-18, 17.30 uur via FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 29,- (lid SV EUR 26,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 10.00 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard


Eigen Vervoer
Vak = EV
Prijs = EUR 23.50
Omwisselplaats: Ingang Gastenvak te PSV Eindhoven
Omwisseltijd: vanaf 13.15 - 14.30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
800

Maximaal aantal Eigen Vervoer kaarten
250

Extra informatie

- Reizen OV niet toegestaan;
- Bezoek binnenstad is niet toegestaan
- 9p busjes vallen onder Eigen Vervoer
- Er is in principe geen ophoudprocedure
- supporters dienen op eigen gelegenheid een parkeerplaats te zoeken. Adviesparkeerplaats

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

4 mei 2018

FC Groningen sluit aanstaande zondag het seizoen af met een uitwedstrijd bij landskampioen PSV. De Eindhovenaren bereidden zich voor middels een trainingskamp in Barcelona, terwijl FC Groningen in het Noordlease Stadion de laatste trainingsarbeid verrichtte in de aanloop naar de afsluiting van deze voetbaljaargang.

Aan de kant van FC Groningen zullen Django Warmerdam en Mimoun Mahi niet bij de selectie zitten. Het duo kampt met blessures aan respectievelijk de knie en de kuit. Vijf spelers die zaterdag de uitwedstrijd van Jong FC Groningen in Volendam spelen, te weten Ludovit Reis, Lars Kramer, Michael Breij, Jan Hoekstra en Tim Freriks, zijn zondag wel van de partij en maken onderdeel uit van de wedstrijdselectie.

Vol stadion
Om half drie wordt gelijktijdig bij negen Eredivisiewedstrijden afgetrapt. In het uitvak van FC Groningen zitten 186 FC-fans die de ploeg in de laatste speelronde zullen ondersteunen. “Het wordt een mooie laatste wedstrijd in een mooi vol stadion met lekker weer en een lekker veld,” blikt Faber vooruit. “Uit ervaring weet ik dat zo’n laatste thuiswedstrijd van PSV nog wel wat van de tegenstander vergt. Of ze nu met veel A-selectiespelers aantreden of met toptalenten. PSV is terecht kampioen geworden. Op het juiste moment hebben ze toegeslagen en ze hebben het volgehouden.”

Durf en lef
FC Groningen zal zelf de lijn van de laatste weken moeten doortrekken om kans te maken op een resultaat. “We hebben een jonge ploeg, dat veel karakter heeft getoond. Zondag kunnen de spelers zich nog één keer laten zien. Dat geldt in het bijzonder voor bijvoorbeeld de potentiële internationals, zoals Uriel Antuna, Samir Memisevic, Ajdin Hrustic, Ritsu Doan en Juninho Bacuna. We hebben niet veel te verliezen, maar PSV zal zeker gas gaan geven. Wij moeten vooral weer durf en lef tonen, want we krijgen de ruimte om te voetballen. Maar als we achterin fouten maken dan zullen die worden afgestraft.”

6 mei 2018

FC Groningen heeft zondagmiddag in Eindhoven met 0-0 gelijkgespeeld tegen PSV. De FC is daardoor met 38 uit 34 wedstrijden op de twaalfde plek van de ranglijst geëindigd. Tim Freriks maakte zijn officiële debuut voor FC Groningen als vervanger van clubtopscorer Tom van Weert (12 competitiegoals). Voor trainers Ernest Faber en Marcel Groninger betekende het hun afscheid van de Trots van het Noorden.

In Eindhoven stond in de 34ste speelronde vooral de eer nog op het spel voor beide ploegen. Landskampioen PSV reisde afgelopen week af naar Barcelona voor een seizoensafsluiting en kwam met een mix van talenten en vaste krachten aan de aftrap. Opmerkelijk feit vooraf, was het feit dat de drie voorgaande duels met PSV allemaal in een gelijkspel waren geëindigd. Bij FC Groningen begon Uriel Antuna op de plek van Jesper Drost in vergelijking met de gewonnen thuiswedstrijd tegen Excelsior.

De wedstrijd in Eindhoven kwam slechts spaarzaam voor in het schakelprogramma van alle negen Eredivisiewedstrijden, dat in totaal 33 doelpunten opleverde. In ruim negentig minuten voetbal in Eindhoven vielen geen doelpunten. Voor PSV vielen helaas Bart Ramselaar en Jorrit Hendrix al voor de pauze geblesseerd uit. Mike te Wierik en Hirving Lozano kregen het nog eens met elkaar aan de stok en over en weer waren er spaarzaam wat mogelijkheden.

Voor PSV was het heilige moeten niet aanwezig en FC Groningen wist zich knap te handhaven bij de landskampioen, die tot zondagmiddag in eigen huis slechts twee punten had verspeeld in de ontmoeting met Heerenveen (2-2). Bij FC Groningen waren Beloften Ludovit Reis, Michael Breij en debutant Tim Freriks de drie invallers. Daarmee eindigde de ploeg met een zeer jonge gemiddelde leeftijd aan het seizoen en elf spelers met doorlopende contracten bij de Trots van het Noorden.

Voor trainers Ernest Faber en Marcel Groninger zit hun klus bij FC Groningen er na respectievelijk twee en vijf seizoenen op. Clubtopscorer is Tom van Weert met twaalf Eredivisietreffers. Doelman Sergio Padt hield met zijn defensie voor de zevende keer de nul in deze competitie. Komend weekend gaat FC Groningen – in navolging van PSV – voor een lang weekend naar Barcelona. Op dinsdag 15 mei wordt het seizoen afgesloten met een oefenduel bi Omlandia (aanvang 19.00 uur). Diverse spelers zullen de komende weken het seizoen nog afmaken met Jong FC Groningen, dat tot en met zaterdag 26 mei verplichtingen heeft.

20180506EOA4042

Gerelateerd nieuws