zo 29 april 2018 14:30
Eredivisie
Tom van Weert (42)
Samir Memisevic (45)
Ritsu Doan (71)
Tom van Weert (73)
4
0
25
Fortes voor Massop
36
Koolwijk
42
Tom van Weert
45
Matheij
45
Samir Memisevic
57
Yoell van Nieff voor Jesper Drost
63
Garcia voor Faik
63
Dogucan voor Koolwijk
66
Kasper Larsen voor Samir Memisevic
71
Ritsu Doan
73
Tom van Weert
74
Michael Breij voor Juninho Bacuna
0
45
90

FC Groningen - Excelsior

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
5 december 2017

Speeldatum: zondag 29 april
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Noordlease Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN

Aankooprechten
Voorverkoop 2 per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet en FC Primera's 29-12-17, 09.00 uur t/m 05-04-18, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen 29-12-17, 10.00 uur t/m 05-04-18, 17.30 uur Voorverkoop
Internet en FC Primera's 06-04-18, 09.00 uur t/m 29-04-18, 14.30 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen 06-04-18, 10.00 uur t/m 28-04-18, 17.00 uur Vrije verkoop

U blijft altijd verantwoordelijk voor de aankopen die worden gedaan met uw (Seizoen)ClubCard.

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

Voor meer informatie over een bezoek aan een thuiswedstrijd van FC Groningen klik hier
 

infographic-kaartverkoop-v3
27 april 2018

Trainer Ernest Faber staat zondagmiddag voor de laatste keer in het Noordlease Stadion langs de lijn in zijn periode als hoofdtrainer van FC Groningen. “Deze twee jaar zijn voorbij gevlogen,” aldus Faber. “Gevoelsmatig waren het misschien maar twee maanden.”

In de 33ste speelronde van de Eredivisie kan FC Groningen niet beschikken over Mimoun Mahi (kuit) en Django Warmerdam (knie). “Zij zullen er ook volgende week in de laatste uitwedstrijd tegen PSV niet bij zijn,” vertelt Faber. “Zij volgen een individueel programma en er is goede hoop dat zij wel fit de vakantie in kunnen.”

Zaterdagmiddag zullen Ludovit Reis, Uriel Antuna, Michael Breij, Lars Kramer en Jan Hoekstra hun opwachting maken in Jong FC Groningen tegen VVOG. Het vijftal sluit zondag weer aan bij de eerste selectie, die het vanaf 14.30 uur opneemt tegen Excelsior.

Afscheid
Trainer Ernest Faber hoopt met zijn ploeg op een ‘mooie laatste thuiswedstrijd’. “We hebben de afgelopen periode mooie resultaten neergezet, in samenwerking met het publiek dat de jonge ploeg goed heeft ondersteund. We vinden het nu belangrijk dat we de lijn van de laatste weken in speelwijze en manier van presenteren kunnen doortrekken.”

Voor Yoëll van Nieff en Kasper Larsen is het zeker dat zij volgend seizoen niet meer bij FC Groningen spelen. Het tweetal zal naar verwachting niet in de basis starten. “We houden rekening met spelers die afscheid nemen en proberen hen speelminuten te geven”, zegt Faber. “Maar de manier van spelen en de vastigheden van de laatste weken hebben de ploeg veel vertrouwen gegeven. Er is ons alles aan gelegen om nog twee keer te winnen en wellicht nog te stijgen op de ranglijst. Zo ambitieus zijn we zeker nog.”

Genieten
Voor Ernest Faber zit zijn klus bij FC Groningen er na twee seizoenen bijna op. “Ik geniet van het team dat er nu staat. Dit seizoen zijn weer vijf spelers vanuit de eigen opleiding gedebuteerd in het eerste elftal. Het was niet altijd even gemakkelijk dit seizoen. Er was behoorlijk wat druk. Het is knap hoe spelers en staf met z’n allen met de situatie zijn omgegaan. De ploeg heeft onder druk gepresteerd en er staat een basis waar de club mee verder kan. Ik kijk persoonlijk met een positief gevoel terug op de afgelopen twee seizoenen.”

29 april 2018

FC Groningen heeft zondagmiddag in het Noordlease Stadion met speels gemak gewonnen van Excelsior: 4-0. De vier goals werden gelijkelijk verdeeld over beide helften. Voor de pauze maakten Tom van Weert en Samir Memisevic goals en na rust waren Ritsu Doan en opnieuw Tom van Weert de goalgetter. Met de zege verstevigt Groningen de twaalfde plek op de ranglijst van de Eredivisie. Met 37 punten uit 33 duels en een doelsaldo van 50 voor en 50 tegen volgt de uitwedstrijd bij PSV nog.

In Noordlease Stadion was de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie er traditioneel één die in het teken stond van afscheid nemen. Van een seizoen om aan de ene kant snel te vergeten, maar aan de andere kant ook te zien als de basis van een nieuwe start. Het raamwerk van de ploeg waarmee de nieuwe trainer Danny Buijs in 2018/2019 krijgt al enkele weken gedaante. Van de Groningse basiself lopen alle contracten nog minimaal één seizoen door.

De huidige hoofdtrainer Ernest Faber neemt komende week bij PSV in Eindhoven op voor hem zeer bekend terrein afscheid bij FC Groningen en heeft deze laatste twee weken niet de beschikking over Mimoun Mahi (kuit) en Django Warmerdam (knie). Beiden zullen waarschijnlijk wel fit de zomer ingaan. De startopstelling was op één plek gewijzigd ten opzicht van Utrecht-uit. Jesper Drost nam de plek in van de geblesseerde Warmerdam.

De openingsfase van de thuiswedstrijd tegen Excelsior was vrij rommelig met twee ploegen die snel druk zetten. Naar mate de eerste helft vorderde kreeg Groningen meer grip op de Rotterdamse nummer 10 van de ranglijst. Drie minuten voor de pauze maakte Tom van Weert zijn elfde van het seizoen. In de extra tijd kwam er nog een mooie bonus bij toen Samir Memisevic een vrije trap van Ajdin Hrustic binnen kopte voor 2-0.

Zo zat de Trots van het Noorden bij de thee al op rozen en konden de reeds aangekondigde wissels bij FC Groningen plaatsvinden. Yoëll van Nieff kwam na een klein kwartier binnen de lijnen en leverde ook nog een groot aandeel in het scoreverloop. Zowel bij de 3-0 van Ritsu Doan als de 4-0 van Tom van Weert kwam de assist van de voet van Van Nieff. Op dat moment was ook ‘afzwaaier’ Kasper Larsen al binnen de lijnen gekomen voor Memisevic, die zijn eerste treffer voor de FC maakte.

Ruim een kwartier voor tijd bij de uiteindelijke 4-0 eindstand ging Juninho Bacuna naar de kant en mocht Michael Breij na zijn ‘uitdebuut’ bij FC Utrecht nu ook zijn officiële debuut in het Noordlease Stadion maken. De aanvallende middenvelder maakte zaterdagmiddag vier doelpunten bij Jong FC Groningen. Zonder toevoeging van extra tijd kon rond de klok van kwart over vier het afscheid van het thuisseizoen plaatsvinden en werden Payt Speler van het Jaar Ritsu Doan en het kwartet Ernest Faber, Marcel Groninger, Kasper Larsen en Yoëll van Nieff in het zonnetje gezet.

Gerelateerd nieuws