do 19 april 2018 18:30
Eredivisie
Janssen (8)
1
1
Tom van Weert (73) (P)
8
Janssen
23
Janssen
35
Klich
45
Amir Absalem voor Django Warmerdam
54
Gortler voor Klich
67
Van de Streek
73
Tom van Weert
73
Ayoub
74
Deyovaisio Zeefuik
84
Dessers voor Kerk
0
45
90

FC Utrecht - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
29 maart 2018

Speeldatum: donderdag 19 april
Aanvang: 18.30 uur
Locatie: Galgenwaard
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode
BUS: 30-03-18, 09.00 uur - 05-04-18 23.59 uur, via deze webshop
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC
BUS/EV 06-04-18, 09.00 uur - 18-04-18, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 06-04-18, 10.00 uur - 18-04-18, 17.30 uur via FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 34,- (lid SV EUR 31,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 14.45 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard


Eigen Vervoer
Vak = EV
Prijs = EUR 12.50
Omwisselplaats: Parkeerplaats gastenvak FC Utrecht
Omwisseltijd: vanaf 17.30 - 18.30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
1200

Maximaal aantal autokaarten
450

Extra informatie

- Reizen OV niet toegestaan;
- Bezoek binnenstad is niet toegestaan;
- 9p busjes vallen onder de autocombi
- Er is in principe geen ophoudprocedure

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

18 april 2018

Trainer Ernest Faber speelt morgenavond, donderdag 19 april, met zijn ploeg in en tegen Utrecht. Aanvang in Stadion Galgenwaard is 18.30 uur. Drie spelers zijn niet inzetbaar en drie spelers zullen naar alle waarschijnlijkheid hun rentree in de basiself maken.

Samir Memisevic is niet inzetbaar tegen FC Utrecht, wegens de vijfde gele kaart die de Bosnische verdediger kreeg in de gewonnen thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen Roda JC. Op zijn plek speelt Kasper Larsen centraal in de verdediging. Django Warmerdam start als linksback en dat gaat ten koste van Amir Absalem, die vanaf de bank zal beginnen. De geblesseerde Mimoun Mahi wordt, net als in de thuiswedstrijd tegen Roda, vervangen door Jesper Drost.

Foutloos
Juninho Bacuna keert terug in de ploeg. “We hebben nog even overwogen om hem op de tribune te laten, want hij speelde daar een zeer goede rol”, grapte Faber bij het perspraatje in het Noordlease Stadion. Bacuna koos er afgelopen zondag tegen Roda JC voor om zijn wedstrijd schorsing uit ‘te staan’, tussen de supporters op de Tonny van Leeuwen Tribune. Faber lachend: “En dat heeft hij uitstekend ingevuld. Goed tussen de linies. Foutloos!”

Ludovit Reis is na privé-omstandigheden teruggekeerd in Nederland en stond woensdagochtend bij de afsluitende training in het Noordlease Stadion weer op het veld. De jonge middenvelder zal de komende dagen echter eerst weer trainen en minuten maken bij Jong FC Groningen.

Beloften
Faber heeft voor het uitduel met FC Utrecht vier spelers van de Beloften bij de eerste selectie gehaald. Zij stappen donderdag aan het begin van de middag in de bus richting Utrecht: doelman Jan Hoekstra, verdediger Lars Kramer, middenvelder Michael Breij en aanvaller Tim Freriks.

Faber past dus, deels noodgedwongen, diverse wisselingen toe ten opzichte van afgelopen zondag. “De overweging daarbij is juist de ploeg zoveel mogelijk intact te laten, die vanaf PEC Zwolle-thuis en vooral ook Ajax-thuis de stijgende lijn heeft ingezet. Amir Absalem heeft het geweldig gedaan en ook Ajdin Hrustic heeft aangetoond centraal op het middenveld goed uit de voeten te kunnen. Dus we hebben binnen het elftal weer nieuwe opties om te wisselen als het een keer niet loopt.”

Frisse groep
Met nog drie reguliere competitiewedstrijden voor de boeg staan er nog negen punten op het spel en kan FC Groningen nog een paar plekken stijgen op de ranglijst. “We willen de manier van spelen doortrekken. We zien dat de spelers er veel vertrouwen door krijgen. En we willen de competitie zo goed mogelijk afsluiten. We leggen in deze laatste weken ook weer de basis voor het nieuwe seizoen. Er staat een mooie, frisse groep met veel perspectief richting de toekomst.”

Sterk
Tegenstander FC Utrecht is de nummer 5 van de ranglijst en ligt in pole-position voor de play-offs, waarin het vijfde en laatste Europa League-ticket behaald kan worden. “Het is een goede ploeg, die erg sterk is in eigen stadion (FC Utrecht verloor dit seizoen pas één keer voor eigen publiek, van landskampioen PSV – red.). Wij hebben het afgelopen zondag tegen Roda tussen de 60 en 70 minuten goed gedaan, maar zullen het morgen (donderdag – red.) nog langer moeten volhouden. Winnen geeft altijd positieve energie en dat merken we. Gemakzucht is vaak de grootste tegenstander.”

19 april 2018

FC Groningen heeft donderdagavond met 1-1 gelijkgespeeld in en tegen Utrecht. De bezoekers kwamen vroeg in de wedstrijd op achterstand door een treffer van Willem Janssen. Tom van Weert zorgde na rust vanaf de stip voor de gelijkmaker. Michael Breij maakte zijn Eredivisiedebuut aan de kant van FC Groningen.

Kasper Larsen begon bij de Groningers centraal achterin als vervanger van de geschorste Samir Memisevic terwijl Juninho Bacuna juist terugkeerde van een schorsing en op het middenveld startte. Voorin werd de geblesseerde Mimoun Mahi vervangen door Jesper Drost.
 
De wedstrijd in de Utrechtse Galgenwaard begon met weinig gevaar voor één van beide doelen. Het publiek genoot in de eerste minuten voornamelijk van de zon. FC Groningen kwam in de 8e minuut van de wedstrijd dan ook redelijk uit het niets op achterstand toen een vrije trap vanaf de zijkant werd ingebracht. Verdediger Dumic won het kopduel bij de tweede paal waarna Ayoub de bal kon klaarleggen voor aanvoerder Janssen die Padt versloeg, 1-0.
 
Het eerste wapenfeit van FC Groningen kwam na een kwartier spelen van de voet van Django Warmerdam. De back schoot van buiten het strafschopgebied laag in de rechterhoek, maar vond keeper Jensen op zijn pad. Die doelman stond ook in de weg bij pogingen van afstand van Ajdin Hrustic en Ritsu Doan terwijl Kerk aan de andere kant een grote kans miste voor FC Utrecht. Padt voorkwam door goed opletten vlak voor rust een ruimere achterstand door Van de Streek van het scoren te houden.
 
Groningen moest nog voor rust een omzetting doen nadat Warmerdam het veld geblesseerd verliet en Amir Absalem voor hem in de plaats kwam. Ook de tweede helft moest even op gang komen. Drost was de eerste Groninger met een goede kans. De middenvelder werd na een uur spelen goed vrijgespeeld op de punt van het strafschopgebied en wilde de bal in de verre hoek krullen. Zijn inzet miste echter kracht waardoor het een gemakkelijke vangbal was voor Jensen.
 
Ruim tien minuten later kwam de FC wel tot scoren. Deyovaisio Zeefuik speelde vanaf de rechterkant de bal in, Doan liet slim lopen waarna Van Weert kon aannemen in het strafschopgebied. De spits werd gevloerd door een verdediger van Utrecht, strafschop! Het was Van Weert zelf die achter de bal ging staan. Hoewel Utrechter Janssen verwoede pogingen deed om de aanvaller uit zijn concentratie te halen, lachte Van Weert de opmerkingen weg en stuurde hij keeper Jensen vakkundig de andere hoek in, 1-1.
 
Direct na de strafschop kwam Michael Breij in het veld voor Drost, een debuut voor de aanvaller bij de Trots van het Noorden. Groningen leek aan te zetten voor de volle driepunter en creëerde een kwartier voor tijd nog een grote kans via Bacuna die op de vuisten van de keeper schoot. Absalem had in de slotfase het laatste wapenfeit met een schot dat over het doel vloog. Zodoende eindigde de wedstrijd in 1-1.
 
Aankomend weekend staat de bekerfinale op het programma en wordt er geen Eredivisievoetbal gespeeld. Volgende week -zondag 29 april- is Excelsior te gast in het Noordlease Stadion en wordt er om 14.30 uur afgetrapt. Een week later sluit de FC de competitie af met een uitwedstrijd tegen kampioen PSV.

Gerelateerd nieuws