zo 8 april 2018 14:30
Eredivisie
Vlap (31)
1
1
Tom van Weert (55)
29
Juninho Bacuna
31
Vlap
39
Dumfries
46
Jesper Drost voor Ajdin Hrustic
55
Tom van Weert
57
Van Amersfoort voor Zeneli
69
Bulthuis voor Pierie
75
Veerman voor Bruijn
76
Yoell van Nieff voor Mimoun Mahi
76
Thorsby
77
Veerman
78
Tom van Weert
0
45
90

SC Heerenveen - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
14 maart 2018

Speeldatum: zondag 8 april
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Abe Lenstra Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Verkoopperiode
BUS: 16-03-18, 09.00 uur - 22-03-18 23.59 uur, via deze webshop
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC
BUS/EV 23-03-18, 09.00 uur - 05-04-18, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 23-03-18, 10.00 uur - 05-04-18, 17.30 uur via FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 34,- (lid SV EUR 31,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 11.30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard


Eigen Vervoer
Vak = EV
Prijs = EUR 20,-
Omwisselplaats: Parkeerplaats P8 in Heerenveen
Omwisseltijd: vanaf 12.45 - 14.30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
1200

Maximaal aantal autokaarten
1000

Extra informatie

- Reizen OV niet toegestaan;
- Bezoek binnenstad is niet toegestaan;
- 9p busjes vallen onder de autocombi

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.
 

6 april 2018

Trainer Ernest Faber heeft in de aanloop naar de Noordelijke Derby tegen sc Heerenveen van aanstaande zondagmiddag de beschikking over een fitte spelersgroep. De geschorste Django Warmerdam en Ludovit Reis (privéomstandigheden) zijn niet inzetbaar. FC Groningen wordt in Heerenveen gesteund door 1.200 fans in een uitverkocht uitvak.

De afgelopen twee wedstrijden, uit bij AZ en thuis tegen Ajax, gingen allebei in de slotfase verloren en zo snakt FC Groningen als nummer 14 van de ranglijst naar een mooi resultaat. Dat moet zondagmiddag in Heerenveen gaan gebeuren in de uitwedstrijd tegen de nummer 8 van de Eredivisie. Trainer Ernest Faber kijkt met vertrouwen vooruit naar de Derby van het Noorden: “We hebben iedereen fit en hersteld na afgelopen zondag,” aldus Faber. “We zullen vol aan de bak moeten. Iedereen - behalve Django Warmerdam en Ludovit Reis - is erbij.”

Extra graag
Faber heeft behoorlijk wat ervaring met derby’s bij PSV (tegen FC Eindhoven) en NEC (tegen Vitesse) en ziet de rivaliteit tussen FC Groningen en sc Heerenveen als gezond. “Bij NEC was het in de aanloop naar de wedstrijd tegen Vitesse altijd wel heel extreem. De verhoudingen tussen Groningen en Heerenveen lijken meer op PSV en FC Eindhoven. Het zijn wedstrijden waar iedereen extra graag wil winnen. Het is geweldig dat we gesteund worden door zoveel fans in het uitvak. We zullen alle steun ook hard nodig hebben. Het wordt tijd dat we het goede spel tegen een voetballende ploeg omzetten in een goed resultaat.”

Strijdplan
Bij sc Heerenveen zou aanvoerder Stijn Schaars al niet kunnen meedoen wegens een schorsing, maar afgelopen week brak hij op de training ook nog zijn kuit- en scheenbeen. “Dat is iets wat je niemand gunt, zeker niet in de eindfase van een carrière,” vertelde Faber, die in zijn PSV-tijd met Schaars werkte. “Het verandert voor ons eigen strijdplan weinig of hij er wel of niet bij is. Ik heb wel even ‘App-contact’ met hem gehad en met veel beterschap gewenst. Stijn is een geboren winnaar, die een mooie afsluiting van zijn actieve loopbaan verdient.”

20160501JV6784
8 april 2018

FC Groningen heeft zondagmiddag in Friesland met 1-1 gelijkgespeeld tegen sc Heerenveen. Voor de pauze maakte Michel Vlap de 1-0. Na tien minuten in de tweede helft kopte Tom van Weert de gelijkmaker binnen. FC Groningen is door het behaalde punt terug op plek dertien van de ranglijst en loopt na dertig wedstrijden nog steeds één op één.

In de dertigste speelronde van de Eredivisie begon FC Groningen met Amir Absalem in de basis, in plaats van de geschorste linksback Django Warmerdam. Bij tegenstander Heerenveen ontbraken de geblesseerden Stijn Schaars en Martin Ødegaard. Het duel tussen de Friese en Groningse profclubs op het hoogste niveau mag volgens de strengste definitie misschien geen streekderby heten, de status van de wedstrijd is al een kleine twee decennia van dat niveau. Ook de editie van het voorjaar van 2018 werd gekenmerkt door vele eigenschappen van een derby.

Zo begon voor vele Groningen-fans de voorpret op de wedstrijd reeds rond 11.30 uur op P8. Rond 13.00 uur werd door het overgrote deel van de 1.200 fans in een corteo (wandeltocht, zo u wilt) richting het bezoekersvak van het stadion gelopen. Met dat aantal waren de Groningers maximaal vertegenwoordigd. De Friese vakken waren deze keer niet maximaal gevuld. De openingsfase van de wedstrijd, die even na half drie begon, was voor FC Groningen.

Nadat Heerenveen-coach Jurgen Streppel een lichte blessure van doelman Martin Hansen als time-out gebruikte, namen de Friezen het initiatief over. Nadat de Groningse goalie Sergio Padt tweemaal een prima redding had verricht, moest hij toezien hoe Michel Vlap na ruim een half uur de openingstreffers binnenschoof in de rechter benedenhoek van de FC-goal: 1-0. Die stand was ook de ruststand.

Tom van Weert zette beide ploegen na tien minuten in de tweede helft weer op gelijke hoogte. Op aangeven van Mimoun Mahi rondde hij fraai ‘tegendraads’ met het hoofd af: 1-1. Het was voor Van Weert zijn eerste doelpoging in deze wedstrijd. De twee voorgaande inzetten in vorige wedstrijden leverden beiden een doelpunt op. Even later was Van Weert vlakbij zijn vierde treffer op rij. Wederom op aangeven van Mahi mikte hij nu buiten bereik van Hansen op de paal. Alweer de 23ste keer in 30 duels dat FC Groningen het ‘houtwerk’ raakte.

Het leverde een fase op voor FC Groningen waarin Tom van Weert de Heerenveen-doelman nogmaals tot een redding dwong. Het laatste kwartier was de thuisploeg weer de bovenliggende partij, maar tot grote kansen kwamen beide ploegen niet meer. Een handvol gele kaarten en wissels later, floot arbiter Pol van Boekel rond twintig over vier af en verdienden beide ploegen één punt.

Een kostbaar punt voor FC Groningen dat terug is op plek dertien van de ranglijst en komende zondag tegen Roda JC de kansen op lijfsbehoud een stuk groter kan maken. Winst is 15 april om 14.30 uur het devies. Juninho Bacuna is er dan niet bij. Hij kreeg zijn vijfde gele kaart van het seizoen en kan weer aansluiten bij Utrecht-uit van 19 april. Op zondag 29 april is Excelsior te gast in het Noordlease Stadion en een week later gaat FC Groningen nog op bezoek bij de waarschijnlijke kampioen PSV.

20180408EOA7633

Gerelateerd nieuws