zo 1 april 2018 14:30
Eredivisie
Tom van Weert (14)
1
2
Kluivert (65)
Huntelaar (89)
14
Tom van Weert
24
Veltman
25
Ziyech
57
De Jong voor Schöne
65
Kluivert
71
Django Warmerdam
79
Eiting voor Kristensen
86
Veltman
86
Van de Beek
88
Jesper Drost voor Ajdin Hrustic
89
Huntelaar
90
Wöber voor Neres
90
Kasper Larsen voor Deyovaisio Zeefuik
0
45
90

FC Groningen - Ajax

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
7 december 2017

Speeldatum: zondag 1 april
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Noordlease Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten
Voorverkoop 2 per (Seizoen)ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet en FC Primera's 29-12-17, 09.00 uur t/m 08-03-18, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner Groningen 29-12-17, 10.00 uur t/m 08-03-18, 17.30 uur Voorverkoop
Internet en FC Primera's 09-03-18, 09.00 uur t/m 01-04-18, 14.30 uur Vrije verkoop
FanCorner Groningen 09-03-18, 10.00 uur t/m 31-03-18, 17.00 uur Vrije verkoop

U blijft altijd verantwoordelijk voor de aankopen die worden gedaan met uw (Seizoen)ClubCard.

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

infographic-kaartverkoop-v3
1 april 2018

Vanmiddag, zondag 1 april, speelt FC Groningen in een uitverkocht Noordlease Stadion de thuiswedstrijd tegen Ajax. Het duel begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. De wedstrijd is sinds dinsdag volledig uitverkocht en staat  in het teken van Tonny van Leeuwen en Kids United.

Doelman Sergio Padt zal tijdens de warming-up een speciaal T-shirt met een beeltenis van Tonny van Leeuwen dragen. Dit om stil te staan bij de 75ste geboortedag (21 maart) van de legendarische GVAV-keeper, die in 1971 bij een auto-ongeluk om het leven kwam. Het initiatief hiervoor is ontstaan in een overleg tussen diverse supportersgeledingen en de club.

Kids United
De wedstrijd staat bovendien in het teken van Kids United, de contributievrije voetbalclub voor jeugd en jongeren met een beperking. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er gecollecteerd, er lopen leden van Kids United mee in de line-up, ze wapperen met het grote wedstrijdshirt in de middencirkel en doen in de pauze mee aan de shoot-out.

Verkeershinder
Tot en met het einde van dit seizoen dienen de bezoekers rekening te houden met verkeershinder op weg naar het Noordlease Stadion. Zo is de Helperzoom inmiddels grotendeels afgesloten voor autoverkeer.
Het Winschoterdiep is bovendien afgesloten en ook de werkzaamheden aan de Meeuwerderbaan zijn gestart. De omleidingsroute loopt via de H.L. Wichersstraat.

Bedankt dat je fietst!
FC Groningen, HEALTH i PORT en Groningen Bereikbaar stimuleren supporters om op de fiets naar het stadion te komen. Tijdens de wedstrijd FC Groningen - Ajax wordt hieraan aandacht besteed. De fietsten, die rondom het Noordlease Stadion gestald staan, maken kans op mooie FC Groningen-prijzen. 

De betrokken partijen willen je bedanken dat je fietst! Wil jij weten of je één van de FC Groningen 'Bedankt dat je fietst' prijzen hebt gewonnen? Vul dan op www.fcgroningen.nl/bedanktdatjefietst de code in, die aan je fietst hangt, en wie weet win jij één van de prijzen!

bedankt-dat-je-fietst
1 april 2018

FC Groningen heeft zondagmiddag in een uitverkocht Noordlease Stadion met 2-1 verloren van Ajax. Tom van Weert opende de score. Mimoun Mahi miste bij die stand een strafschop en Juninho Bacuna zag na de pauze (1-0) een treffer afgekeurd. Justin Kluivert en Klaas-Jan Huntelaar zorgden vervolgens voor 1-1 en 1-2. In de slotfase had Joël Veltman tweemaal geel en dus rood gekregen.

In een met 22.568 toeschouwers volledig uitverkocht Noordlease Stadion stond een volledig fit en compleet FC Groningen aan de aftrap tegen Ajax, dat een achterstand van zeven verliespunten had op koploper PSV. De Groningers startten voor de vierde achtereenvolgende keer in dezelfde basisopstelling en wisten de Amsterdammers een uur lang de wil op te leggen.

De wedstrijd stond in het teken van Tonny van Leeuwen, omdat het afgelopen 21 maart zijn 75ste geboortedag was. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er op de Tonny van Leeuwen Tribune een enorme beeltenis van hem getoond. Eerder al hadden de club en de Supportersvereniging FC Groningen een bloemstuk neergelegd bij het standbeeld van de clubicoon die in 1971 bij een noodlottig auto-ongeluk om het leven kwam. In de warming-up droegen Sergio Padt en Kevin Begois een speciaal T-shirt met een beeltenis van Van Leeuwen.

De eerste helft van de wedstrijd verliep voor FC Groningen bijna ideaal. Na veertien minuten maakte Tom van Weert uit een voorzet van Mimoun Mahi de 1-0. Voor Van Weert was het zijn achtste treffer van het seizoen. Tien minuten later had Mahi dé kans om ook zijn achtste van het seizoen te maken, maar zag hij een strafschop gestopt die was gegeven na een handsbal van aanvoerder Joël Veltman.

In het restant van de eerste helft kreeg Ritsu Doan nog een aardige mogelijkheid om de score te verdubbelen. In het vierde kwartier van de wedstrijd was Juninho Bacuna de hoofdrolspeler. Eerst zag hij een doelpunt onterecht afgekeurd wegens buitenspel en even later zag hij ook nog eens een kans gekeerd door de Ajax-goalie.

Vanaf de eerste Ajax-wissel, Siem de Jong voor Lasse Schöne, begonnen de kansen te keren en kreeg Ajax meer grip op de thuisploeg. De gelijkmaker van Justin Kluivert op aangeven van Hakim Ziyech kwam in de 65ste minuut evenwel nog uit de lucht vallen. Mimoun Mahi was nog diverse keren dreigend in de zestien van de Amsterdammers, maar uiteindelijk viel de goal toch aan de andere kant van het veld.

In een hectische slotfase kreeg Joël Veltman zijn tweede gele kaart, maar kwam Ajax in ondertal op 1-2. Een voorzet van Justin Kluivert werd één minuut voor tijd geconverteerd door Klaas-Jan Huntelaar. De drie minuten extra tijd met Kasper Larsen als stormram konden daar geen verandering meer in brengen. Groningen staat na 29 duels dus nog altijd op 29 punten en is nu de nummer 14 van de Eredivisie.

JW201801077077

Gerelateerd nieuws